RSS

Ελλάς in Vitro. Οι σκοτεινοί όροι του δανεισμού της τρόικας.

17 Μάι.

Στην προσπάθεια κατανόησης του τι υπογράφεται ερήμην ημών,ενδεχομένως και των κοινοβουλευτικών «μας» αντιπροσώπων, ενδιαφέρον έχει το κάτωθι βίντεο-λινκ με τις απόψεις του Ν.Μαριά (καθηγητή θεσμών Ε.Ε)  σε σχέση με τη σύμβαση δανεισμού των 110 δις ευρώ από ΔΝΤ-15 χώρες ΕΕ-ΕΚΤ(τρόικα) :

 Οι Σκοτεινοί Όροι του Δανεισμού της Τρόικας(κλικ)

Ενδεικτικά…(εάν καλώς αντελήφθην) σύμφωνα με τα λεχθέντα υπό του κ.Nότη Μαριά :

Τη σύμβαση δανεισμού της χώρας υπέγραψαν και 15 χώρες της ΕΕ (και η Γερμανία). Ακριβέστερα υπέγραψαν 14 χώρες και μια γερμανική κρατική τράπεζα (kfw;).Προς τι η διαφοροποίηση της Γερμανίας ; Ελέω Μάαστριχ-απαγόρευση «βοήθειας»(με… 4.5%), ρόλος  κακού στην προοπτική αδυναμίας εξώφλησης από την Ελλάδα…;Τιτλοποίηση του δανείου από την τράπεζα-> αγορές(δε λείπουν οι καλοθελητές-δυνάμει αγοραστές πέριξ της χώρας)…;

 Το «Slaughter and May» είναι το γραφείο Λονδίνου που ανέλαβε να διαμορφώσει τη Δανειακή Σύμβαση, με βάση απόφαση του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για να υποστηρίξει την Ελλάδα.

Αυτός που χειρίστηκε την υπόθεση είναι ένας σημαντικός εταίρος του γραφείου,ένας senior partner, και ειδικός επί των πτωχεύσεων των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

 http://www.dsa.gr/word_docs/daniaki%20SYMBASImail_Layout%202.pdf σελ36

Νόμος 3068/2002 : Απαιτητά -λόγω κατάσχεσης κατόπιν δικ. απόφασης εν Ελλάδι- γίνονται περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου «εντός συναλλαγών».

Σύμβαση : Το δικαστήριο (στην περίπτωση αδυναμίας πληρωμής), στην ΕΕ. Το Δίκαιο που θα εφαρμοστεί, το Αγγλικό(απαγορεύει την κατάσχεση περιουσίας του κράτους).

Άρθρο 14 της σύμβασης: Άρση της ασυλίας του παραπάνω «ακατάσχετου».

«Πραξικόπημα» : Υπογραφή σύμβασης στις 8.5 . ΦΕΚ-εξουσιοδότηση υπογραφής, στις …11.5.

(μπορείς να υπογράφεις «κ».Παπακωνσταντίνου και να…ανακοινώνεις στη βουλή τα υπογραφέντα)…

* Η σύμβαση δεν έχει έρθει προς κύρωση(180 ψήφων) από τη Βουλή.

Η μονομερής επιδίωξη αναδιαπραγμάτευσης χρέους(συνεπαγόμενη και διερεύνηση Χρεογονίας; θέλει Αρετή και Τόλμη…) ή στάση πληρωμών  προαπαιτεί και άμεση εξώφληση των ήδη πραγματωθεισών εκταμιεύσεων, άλλως …ενεργοποίηση άρθρου 14 στην κατεύθυνση της κατάσχεσης. Καταγγελία της σύμβασης,με ισχύ του αρ.14, ισοδύναμα προβλέπεται και στο ενδεχόμενο αδυναμίας ικανοποίησης των παράλληλων ομολογιακών λήξεων.

Αναδιαπραγμάτευση  ή στάση πληρωμών, λοιπόν, στο χρόνο και με τον τρόπο των …ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!

Οργανωμένης χρεωκοπίας πείραμα εν Ελλάδι. Προπομπός «ήπιας» εξόδου από την Ε.Ε και παραδειγματισμός ενδεχομένως των συναφώς δυστροπούντων  ή …δυσπραγούντων (κατά Βέμπερ), με συνέχεια για τα περαιτέρω στη σύνοδο κορυφής προσεχώς !

 Δε θα μπορούσε να λείπει το …κερασάκι του φακέλου:

Έξοδα Φακέλου σύμβασης δανείου …400 εκ ευρώ (0,5% επί των 80δις)!

*(Ενίοτε οι φάκελοι επιστρέφονται στον αποστολέα με την ένδειξη «Χωρίς παραλήπτη».    It’s up to parliament, ή σε  νεοΕλληνική παράφραση …η τσάπ’ του πολίτη, εφόσον το πάρλιαμεντ αντιπροσωπεύει τον πολίτη….).

 Υ.Γ :

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη για όλους και για όλα έδωσε ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης στο περιοδικό Επίκαιρα. Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα που σχολιάζει την σημερινή κατάσταση:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τη σημερινή οικονομική κρίση εσείς πως την εκλαμβάνετε, κύριε Καρακατσάνη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι το χειρότερο κόλπο που έχω δει. Είναι ένα κόλπο που το κάνουν τώρα τελευταία και γεμίζουν λεφτά αυτοί που έπρεπε να είναι κρεμασμένοι.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας λυπεί το γεγονός να βλέπετε τη χώρα σε τέτοια εξαλίωση; Καταστήματα βάζουν «λουκέτο», νέοι φεύγουν μετανάστες. Υπάρχει η άποψη ότι βρισκόμαστε στα χρόνια της δεκαετίας του ’50….
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν σκεφτείς ότι το ’50 ήταν λίγο μετά τον Εμφύλιο, δεν μπορώ να καταλάβω αν τα προηγούμενα τελευταία χρόνια είχαμε εμφύλιο για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο σήμερα.Είμαστε, δυστυχώς, κατεστραμμένοι σαν να έχουμε ακόμα εμφύλιο. Δυστυχώς, οι κολπατζήδες δημιουργούν συνεχώς νέα κόλπα. Οι κερδοσκόποι μας δίνουν δάνεια συνεχώς. Αυτοί θα παίρνουν τους τόκους, όμως το κεφάλαιο, που χρωστάμε θα μένει συνεχώς εκεί, ακούνητο. Δηλαδή, είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής χρήματος, κι εμείς όλοι είμαστε μηχανές σε αυτό το σύστημα Μερικοί από εμάς θα είναι και μηχανές σε αχρηστία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν πλέον έντονες αντιδράσεις για την στάση των εργατοπατέρων και των συνδικάτων, τα οποία δεν αντιδρούν απέναντι σε αυτά τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί….
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για τους εργατοπατέρες ένοιωθα πάντα αποστροφή. Δεν φωνάζουν τώρα, γιατί για πρώτη φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι εξαρτημένοι. Τώρα δεν μιλάει κανείς. Αλλά ο ίδιος ο λαός θα μιλήσει και ελπίζω να μην μιλήσει πολύ άγρια. Αυτοί πολεμάνε να πουν το μαύρο άσπρο.
http://online-pressblog.blogspot.com/2010/10/blog-post_8885.html

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 17 Μαΐου 2011 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s