RSS

ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕ…420 Ευρώ έκαστος!

02 Αυγ.

Βρήκαμε ενδιαφέρουσα- για να μην πω και…πρωτότυπη- την προσέγγιση- πρόταση του φίλτατου A.G.

(από το χθεσινό χρηματιστηριακό σχόλιο…. κόκκινο ποδαρικό και για τον Αύγουστο) και επειδή θα μπορούσε να αποτελέσει

μια όντως πρακτική διέξοδο παρατίθεται αυτούσια  στην στήλη.

Γράφει λοιπόν ο φίλος ξεκαθαρίζοντας από την αρχή, πως

«…κάπου διάβασα ότι ο κκ Βενιζέλος, σκέπτεται να επιτρέψει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που προωθεί για διαβούλευση και τις επενδύσεις σε ακίνητα και επιχειρήσεις, με χρήματα των Ελλήνων των οποίων δεν θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες. Ας ξεπεράσουμε λόγω κατάστασης, τι σημαίνει όχι έλεγχος του πόθεν έσχες. Έχω να κάνω την εξής πρόταση στον αγαπητό υπουργό. 

Η αποτίμηση των εισηγμένων κρατικών εταιρειών : 34% του ΟΠΑΠ , 51% ΔΕΗ , 10% ΟΤΕ , 35% ΕΛΠΕ, 75% ΕΥΔΑΠ , 75% ΕΥΑΘ, 75% ΟΛΠ, 75% ΟΛΘ , στο Χ.Α, την Παρασκευή 29/72011 ήταν 4.200 ΕΚ (4,2Δις).

Η ΠΡΟΤΑΣΗ λοιπόν : όλες οι ανωτέρω κρατικές εταιρείες, με τα αντίστοιχα ποσοστά τους, να μπουν σε ένα καλάθι και να ζητηθεί από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ,όσοι εξ αυτών θέλουν , να αγοράσουν τις μετοχές του καλαθιού. ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για την προέλευση των χρημάτων.

Το ποσόν που αναλογεί σε κάθε Έλληνα για μία μετοχή του καλαθιού είναι 420 Ευρώ . Αν το ξεκινήσει τώρα τον Σεπτέμβριο θα έχει το ποσόν στα χέρια του σίγουρα.

Θα μου πείτε ,τι λοιπόν θα αγοράσουμε αυτό που μας ανήκει?? Ας είναι και έτσι ,παρά να το χάσουμε.

Βέβαια οι διοικήσεις των εταιρειών ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ από το κράτος αλλά από την γενική συνέλευση των μετόχων.

Ενδεικτικά αναφέρω τα κέρδη ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ των ανωτέρω εταιρειών για το 2010 σε εκατομμύρια Ευρώ..
ΟΠΑΠ(575), ΔΕΗ(557), ΟΤΕ(-139 ειδικές συνθήκες, ετοιμασία για ξεπούλημα το 2009 ήταν 407) , ΕΛΠΕ (187), ΕΥΔΑΠ(11,3), ΕΥΑΘ (12,4), ΟΛΠ (7), ,ΟΛΘ (6)

Ενδεικτικά αναφέρω τις σημερινές αποτιμήσεις τους στο Χ.Α σε Δις Ευρώ. ΟΠΑΠ(3,6) , ΔΕΗ(1,9 ) , ΟΤΕ(2,7), ΕΛΠΕ(2), ΕΥΔΑΠ( Ο,436), ΕΥΑΘ( 0,155) ,ΟΛΠ (0,310), ΟΛΘ(0,132).

ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ».

Αυτά υποστηρίζει ο A.G αυτά αναφέρει και γιατί όχι… άλλωστε οι στρατιές συμβούλων, συνεργατών συμβούλων και παρατρεχάμενων μέχρι στιγμής ελάχιστα αποτελεσματικοί αποδεικνύονται ( σ.σ. για το γενικότερο καλό εννοούμε, γιατί για την πάρτη τους μια χαρά φαίνεται να
πηγαίνουν)

πηγή

υστερολόγιο από τον εκηβόλο της επομένης…

[…] «… με αφορμή την τιμή κλεισίματος της μετοχής της ΔΕΗ(8 Ευρώ!!!!!), σήμερα στο Χ.Α, θα ήθελα να ενημερώσω τους Έλληνες μετόχους, για κάτι που ίσως τους διαφεύγει και μας το έκανε γνωστό, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, κκ. Φωτόπουλος, κατά την διάρκεια των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων του συνδικάτου.

Μας είπε λοιπόν ο κκ. Πρόεδρος ότι τα ορυχεία που τροφοδοτούν και ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑΝ (έχει σημασία κρατήστε το), τις μονάδες παραγωγής της επιχείρησης, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ, στο βόρειο και νότιο πεδίο, είναι περιουσία της ΔΕΗ  και κατ’ επέκταση των μετόχων της.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, τα αποθέματα λιγνίτη των εν λόγω ορυχείων, επαρκούν με τις σημερινές συνθήκες εξόρυξης, για να τροφοδοτήσουν τις υπάρχουσες μονάδες, για 50 χρόνια και τα αποθέματα αυτά, αποτιμώνται με σημερινές τιμές στα 55 δισ. Ευρώ.

Φέρτε στην θύμησή σας λοιπόν τα εξής :

α. Τις δηλώσεις Παπακ/νου παλαιότερα ότι είναι δύσκολο να αποτιμηθεί η αξία της ΔΕΗ, λόγω του ότι ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ των ορυχείων, ΚΡΑΤΟΣ–ΔΕΗ (Μέτοχοι), είναι κάπως ασαφές…… ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ, τα ορυχεία ανήκουν στους νυν μετόχους της ΔΕΗ (σήμερα η αποτίμηση στο Χ.Α της εταιρείας είναι 1,8 δισ. ευρώ), κάθε άλλη σκέψη είναι εκ του πονηρού.

β. Τι μεγάλη πρεμούρα έχει πιάσει τους Γερμανούς, να επενδύσουν μέσω ΕΣΠΑ , σε φωτοβολταϊκά πάρκα στην χώρα μας, να πουλήσουμε τον ήλιο μας που είναι τσάμπα !!!!, μας είπε ο Σόϊμπλε θυμάστε τις δηλώσεις του ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. (μόνον που δεν μας είπε για ποιόν)

Που θα εγκατασταθούν αυτά τα πάρκα, που απαιτούν μεγάλες άγονες εκτάσεις αγαπητοί μέτοχοι ??? στα κλειστά ορυχεία της ΔΕΗ , για αυτό σας είπα κρατήστε στην μνήμη σας την χρησιμότητα των κλειστών ορυχείων ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΔΕΗ (και νυν μετόχων)
Σε ποιόν έχουν υποσχεθεί την ΔΕΗ οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ?? δεν είναι κουϊζ σε αυτούς που πήραν το 10% του ΟΤΕ στα 7,94 Ε/μετ. Πόσο είπε η UBS ότι αξίζει η μετοχή της ΔΕΗ ??? 8 Ευρώ.!!!! Θα τους αφήσετε να το κάνουν ???????? ΟΧΙ βέβαια είμαι σίγουρος». […]

 
1 σχόλιο

Posted by στο 2 Αυγούστου 2011 in Έλλην Λόγος

 

One response to “ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕ…420 Ευρώ έκαστος!

  1. panagiota

    23 Μαρτίου 2012 at 2:11 ΜΜ

    Ούτε ένα φωτοβολταικο δεν πρέπει να αξιοποιηθεί από τους Γερμανούς. Τουλάχιστον τον ήλιο μας δεν θα τον ξεπουλήσουμε.

     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s