RSS

Μερ…κοζί και Φοντά(έ)ν.

19 Αυγ.

«Οικονομική κυβέρνηση» προτείνουν Μέρκελ - Σαρκοζί. Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011.

Oι  …κύκλοι  του  ΥΠΟΙΚ    [ NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011]

Κύκλοι προσκείμενοι στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο (τον ανένδοτο-μέχρι πρότινος- περί αποδοχής παραγραφούλας collaterals), δήλωσαν πως «η θετική όψη του μηνύματος» που έστειλαν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος είναι «πρώτον, η εμμονή στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και άρα στον διευρυμένο ρόλο του EFSF, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικά την Ευρωζώνη». «Μπορεί», όπως σημείωσαν, «η συζήτηση για το ευρωομόλογο να μην έχει ωριμάσει, αλλά ο νέος ρόλος του EFSF είναι κάτι πολύ σημαντικό, πρακτικό και συγκεκριμένο».

Δεύτερον, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, θετικά κρίνεται «η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ενίσχυση των θεσμών οικονομικής διακυβέρνησης, που δεν αρκεί να υπάρχει σε ευρωπαϊκό, αλλά απαιτείται να υπάρξει και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί που αναφέρονται σε λαούς και πραγματικούς ανθρώπους πρέπει αναμφίβολα να έχουν την ευθύνη των εξελίξεων».

Επεσήμαναν ακόμη ότι «η συνταγματική κατοχύρωση του δημοσιονομικού κανόνα, ούτως ή άλλως, κατ’ αποτέλεσμα, υφίσταται ήδη, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 28 του ελληνικού Συντάγματος, οι σχετικοί κανόνες του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου υπερισχύουν της εθνικής νομοθεσίας».

Αλλωστε, όπως είπαν, «όλο το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, σε αυτό στοχεύει: στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας της χώρας μας, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».

Εξέφρασαν τέλος την ελπίδα ότι «οι ανακοινώσεις που σχετίζονται με τους ενιαίους κανόνες φορολογίας των επιχειρήσεων και των χρηματοοικονομικών συναλλαγών θα λειτουργήσουν θετικά, ώστε με την πρώτη ρύθμιση να αποφεύγονται φαινόμενα φορολογικού dumping στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και με τη δεύτερη ρύθμιση να υπάρξουν επαρκείς ίδιοι πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορούν εν δυνάμει να στηρίξουν την δημοσιονομική προσαρμογή προς όφελος του κοινού νομίσματος και άρα όλων των χωρών-μελών».

Τα …τετράγωνα του Ζακ Ντελόρ   [ NAFTEMPORIKI.GR  Τετ. 17 Αυγούστου ]

[Με αφορμή τις προτάσεις Μέρκελ – Σαρκοζί για την ευρωζώνη, ο Ζακ Ντελόρ υποστηρίζει ότι «με το να υποσχόμαστε στις αγορές σημαντικές θεσμικές εξελίξεις, οι οποίες γνωρίζουμε καλά ότι είναι ανέφικτες, είναι σαν να βάζουμε τρικλοποδιά στον εαυτό μας». Σημειώνει ακόμη ότι «και η πρόταση θεσμοθέτησης ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών δεν έχει νόημα».] 

[Σε ό,τι αφορά την ιδέα του «ευρωπαϊκού εξαμήνου», για το συντονισμό των οικονομικών πολιτικών των κρατών και επιτήρησης των δημοσιονομικών τους ανισορροπιών, που θα ξεκινήσει το επόμενο έτος, ο Ζακ Ντελόρ εκτιμά ότι πρόκειται για μια «περίπλοκη ιδέα», η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές εθνικές ιδιαιτερότητες.

«Κάθε κράτος έχει τα δικά του δυνατά και αδύναμα σημεία και δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το γερμανικό μοντέλο σε όλα τα κράτη-μέλη. Δεν είναι ρεαλιστικό. Η λύση έγκειται στη συνεργασία», τονίζει. «Αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να θέσουμε την ΕΕ σε δύο βάσεις : στην οικονομική και τη νομισματική και κάτι τέτοιο είναι κυρίως ζήτημα πολιτικής βούλησης», καταλήγει.] .

Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα :

Ρε παιδιά τι φταίνε οι αγορές;
Ποιοί είναι οι αγορές;  Nα τα ξαναλέμε; Οι τράπεζες και οι Πολυεθνικές στα ΔΣ τους. ΤΕΛΟΣ.

Όταν οι Αγορές ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πρώτο χέρι, όλους τους δράκους των κρατών…!! Τι περιμένετε; Να κάνουν ευχέλαια και τάματα;

Θα τους πάνε μαμιώντας μέχρι τελους. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα τοξικά ανά λογαριασμό, ανά κράτος, ανά Τράπεζα, γνωρίζουν τα CDS και CDO, γνωρίζουν ποιοί έχουν ποντάρει εναντίον άλλων συμμάχων και φίλων, γνωρίζουν ποιοί παίζουν χρυσό, ασήμι, πετρέλαιο, στάρι, καφέ και παλλάδιο …

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ !!!

Ποιός θα κάνει το μάγκα και τον νταή στις αγορές; […]

H συνέχεια στην πηγή

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟ   με φοντ…(α)έν …:

Ο βετεράνος Γερμανός πολιτικός, ΟΣΚΑΡ ΛΑΦΟΝΤΕΝ.

 «Χωρίς μια νέα τάξη πραγμάτων στον τραπεζικό τομέα, χωρίς τάξη σε αυτά τα καζίνα
με τους τζογαδόρους δεν υπάρχει εξυγίανση της παγκόσμιας οικονομίας και δεν
υπάρχει εξυγίανση του ευρώ»

και …damage control

 […] Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην ύφεση που έρχεται. Ίσα ίσα, υπόσχονται στις αγορές πως το κράτος δεν θα παρέμβει και έτσι επιβεβαιώνουν πως η ύφεση θα είναι ισχυρή. Γιατί λοιπόν προβαίνουν σε μια τέτοια άσχετη απόφαση της στιγμή που όλοι περιμένουν τον κατακλυσμό?

Η πιο καλή εξήγηση που μπορώ να βρω έχει να κάνει με το damage control. Καθώς ξέρουν πως οι επόμενες εκλογές θα φέρουν στην εξουσία πολιτικές δυνάμεις που θα πρέπει να υποσχεθούν περισσότερο κομμάτι του πλούτου στους ψηφοφόρους κι όχι στις τράπεζες, προσπαθούν να ανακόψουν αυτή την πορεία βάζοντας συνταγματικά προσκόμματα που θα δεσμεύουν τις επόμενες κυβερνήσεις. Ή για να είμαστε ακριβείς, προσπαθώντας να βάλουν συνταγματικά προσκόμματα γιατί δεν είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουν.

Το ζήτημα αυτής της αμυντικής τακτικής είναι όμως πιο περίπλοκο από όσο θα ήθελε ο μειωμένου στρατηγικού βάθους νικολά (ας μην ξεχνάμε πως πίεσε για πόλεμο στη λιβύη προκειμένου να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στη γαλλία, χωρίς καν να σκεφθεί πως δεν θα μπορούσε να κρατήσει αυτόν τον πόλεμο για παραπάνω από 1-2 μήνες και η εκλογές ήταν αρκετά πιο μετά από αυτό) .

Αν απαγορέψεις συνταγματικά σε μια κυβέρνηση να οδηγήσει σε αναδιανομή υπέρ των πολλών μέσω των κρατικών ελλειμμάτων, ο μόνος άλλος τρόπος να το κάνει, είναι μέσω τη άμεσης προσωπικής φορολόγησης των πλουσίων. Κάτι που θα κάνει εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα πράγματα στο επόμενο διάστημα και για τις επόμενες κυβερνήσεις.[…]

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 19 Αυγούστου 2011 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s