RSS

A r a b a n k.

28 Αυγ.

[…] Πουθενά στον κόσμο την τελευταία πενταετία που σοβεί η Τραπεζική Κρίση[…] δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των Τραπεζών με συγχωνεύσεις μεταξύ ημιθανών παρά μόνο με πλήρη εξαγορά και εκκαθάριση. Το deal γίνεται για να κονομήσουν οι Τραπεζίτες και οι μεσίτες – μ’αυτούς θ’ασχοληθώ παρακάτω.

[…] Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο. Θα σας θέσω ερωτήματα χωρίς να σας δώσω απαντήσεις. Προσπαθήστε να δείτε πόσα από αυτά θ’απαντηθούν τις επόμενες μέρες. Όσο πιο πολύ στο σκοτάδι μείνετε και όσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν τα ΜΜΕ για το deal τόσο χειρότερα θα είναι αυτά που σας περιμένουν.  Πάμε λοιπόν:

 • Ο Χάρης παρουσίαστηκε ως το δεξί χέρι του Γιώργου. Ο Χάρης ήταν αυτός που έφερε τον ΚΕΛΕΜΠΙΑ στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια και το διαφημίσανε σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Πως γίνετε να έχει παραιτηθεί τρεις μέρες πριν την ανακoίνωση του deal; Λέτε να μην το ήξερε ο Χάρης όταν ο Beny το γνώριζε από την Τρίτη – όπως διαδόθηκε εκ των υστέρων από δημοσιογράφους που όλα τα ξέρουν νωρίτερα αλλά τα γράφουν αργότερα στον κόσμο;
 • Ο λόγος της παραίτησης του Χάρη λόγω της μη ύπαρξης υπουργείου Ναυτιλίας ήταν προσχεδιασμένος. Γι’αυτό και όταν παραιτήθηκε το δεξί χέρι του Γιώργου δεν κουνήθηκε φύλο. Το θέμα είναι ποιος ή ποια οικογένεια ή ποιος αδερφός μπορούσε να το προσχεδιάσει και να το εκτελέσει;
 • Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι ήταν οι σύμβουλοι από κάθε πλευρά στις διαπραγματεύσεις. Διότι δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες διαπραγματεύσεις και να μην έχει το κάθε εμπλεκόμενο μέρος από δύο συμβούλους μίνιμουμ. Είχε κάποια σχέση και ο Χάρης; Γενικά σε τέτοιες συμφωνίες οι σύμβουλοι ένα 5% το μοιράζονται ΑΝΕΤΑ.
 • Με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες ο νέος επενδυτής θα βάλει 500 εκ άμεσα και άλλα 1000 εκ ευρώ αργότερα. Σήμερα και οι δύο τράπεζες στο market αξίζουν 2 δις ευρώ. Με 1,5 δις θα μπορούσε να βρεθεί να ελέγχει πάνω από 50% όμως αυτός περιορίζεται στο ταπεινό 20%. Γιατί;
 • Γιατί ο ΚΕΛΕΜΠΙΑΣ θέλει να βάλει 500 ζεστά εκατομμύρια για να πάρει το 15-20% ενός ομίλου με τα εξής χαρακτηριστικά:
  1. Η κάθε μια τράπεζα χρωστά στο Ελληνικό Κράτος από 1 δις ευρώ άρα μετά τη συγχώνευση θα χρωστούν 2δις ευρώ – για την ακρίβεια 1915 εκ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά αν δεν πληρωθούν τότε το κράτος θα μπορεί να τα μετατρέψει σε κοινές μετοχές με τιμή εξάσκησης την ονομαστική τιμή λογικά του νέου ομίλου.
  2. Ο νέος όμιλος θα κατέχει 12 δις ευρώ ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου τα οποία στο πρώτο κούρεμα που γίνεται για την ψαλίδα είναι της τάξης του 21%. Αυτό σημαίνει 2,52 δις ευρώ διαγραφή. Ωραία προίκα και που να πάει το ψαλίδι πιο βαθιά που θα πάει!
  3. Ο νέος όμιλος θα έχει 98 δις ευρώ δάνεια. Στο 15% να σταμητήσουν οι επισφάλειες -που δεν αποκλείεται με τέτοια ύφεση να φτάσουν στο 40%- θα πρέπει να διαγράψουν 14,7 δις ευρώ.
  4. Ο νέος όμιλος θα έχει ίδια κεφάλαια περί τα 8 δις ευρώ άντε και 1,5 δις ευρώ που ακούγεται ότι θα είναι η αύξηση 9,5 δις ευρώ. Με βάση τις παραπάνω ΠΟΛΥ συντηρητικές προβλέψεις που σας έγραψα θα χρειαστεί να διαγράψει 16,615 δις ευρώ. Δηλαδή αν δεν κάνει άλλη ΑΜΚ θα γυρίζει σε ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ της τάξης των 7,115 δις ευρώ.  Θα μου πείτε σιγά μωρέ οι Καταριανοί έχουν λεφτά θα κάνουν νέα ΑΜΚ 9 δις ευρώ ώστε να έχουν και μερικά ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ θετικά. Λεφτά έχουν αν έχουν και μυαλό γιατί δεν κτίζουν μια τράπεζα από την αρχή με τόσα λεφτά;
  5. Ο νέος όμιλος θα έχει και καταθέσεις 77 δις ευρώ. Οπότε ο λόγος δανείων / καταθέσεις θα φτάσει στο 1,3. Υπενθυμίζω ότι στα 48 ευρώ η ΕΤΕ είχε τον ίδιο λόγο!!!!!! […]

πηγή

 Αραμπ άς  περνά

από το καστρί,

  θ’ αφήσω τη μεγάλη 

    θα πάρω τη μικρή…

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟ…

NAFTEMPORIKI.GR  Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011  00:23

Tην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των Alpha Bank  και Εurobank αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, τα δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου εν όψει των συνεδριάσεων των διοικήσεων των δύο τραπεζών και εν αναμονή των σχετικών ανακοινώσεων περί της μεταξύ τους συμφωνίας. 

NAFTEMPORIKI.GR  Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011  14:56

 • Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο τραπεζών, η συγχώνευση θα γίνει με ανταλλαγή 5 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Alpha Bank για κάθε 7 κοινές ονομαστικές μετοχές της Eurobank, ενώ προτείνεται σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 3,9 δισ. ευρώ περίπου.

«Η συγχώνευση δύο άκρως συμπληρωματικών ιδιωτικών τραπεζών, με σημαντικές συνέργειες και σαφή επιχειρηματική λογική, θα διαδραματίσει καθοριστικής σημασίας ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», τονίζουν οι δύο τράπεζες.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής  θα είναι ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος.

Σημειώνεται ότι στη νέα τράπεζα η οικογένεια Λάτση θα κατέχει ποσοστό 13%, η πλευρά της οικογενείας Κωστόπουλου ποσοστό 4% και η εταιρεία Paramout 17%.

 • Σε πρόσφατη έκθεσή της η Deutsche Bank επιχείρησε μια αποτίμηση των ωφελειών από τις συγχωνεύσεις μεταξύ ελληνικών τραπεζών με βάση διαφορετικά υποθετικά «ζευγάρια». Οσον αφορά τη συνένωση Alpha -Eurobank εκτιμά ότι θα έδινε συνέργειες στο κόστος ύψους 89 εκατ. ευρώ και συνολική αξία συνεργειών ύψους 891 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος συνδυασμός θα κατέληγε, σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, σε συνολικό ενεργητικό 143,3 δισ. ευρώ, δάνεια 95,28 δισ. ευρώ και δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο 125%, ενώ η έκθεση σε κρατικά ομόλογα θα ανέρχεται σε 14,26 δισ. ευρώ. Ο δείκτης core tier I, χωρίς τις προνομιούχες μετοχές, θα διαμορφωθεί στο 9,1% και μαζί με τις προνομιούχες, στο 11,2%.

    

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 28 Αυγούστου 2011 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s