RSS

Οι κυβερνητικές …ΚΥΒΙΣΤΗΣΕΙΣ.

03 Νοέ.

«Σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους, ξέρω ότι πολλοί αναλυτές το συζητούν και πολλοί ήδη το έχουν προεξοφλήσει. Όμως, η ελληνική κυβέρνηση, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και άλλες χώρες της ευρωζώνης, όλοι συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα εν δυνάμει οφέλη για τους πολίτες μας, για την οικονομία μας, για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, για τα ασφαλιστικά ταμεία, για όλη την ευρωζώνη.

Κάθε άλλη συζήτηση είναι απλώς παραπλανητική και εμείς αρνούμαστε να ακολουθήσουμε».

Αυτά δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο του Economist (στις 18 Μαΐου).

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο τότε τσάρος της οικονομίας ξεκαθάριζε περίπου την ίδια περίοδο: «Η αναδιάρθρωση, που είναι το κούρεμα του χρέους, για να καταλαβαίνει ο κόσμος, θα ήταν τεράστιο λάθος για τη χώρα. Θα είχε πάρα πολύ μεγάλο κόστος και δεν θα είχαμε και όφελος. Θα μέναμε εκτός αγορών για 10 – 15 χρόνια, θα απομειωνόταν η περιουσία των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, θα είχαμε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα, άρα στην πραγματική οικονομία».

Κυβιστήσεις…πηγή


2,3 Νοεμβρίου στο G20.

Αγκελα Μέρκελ

Αν υπάρξει δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου* και το ερώτημα θα πρέπει να είναι «ναι ή όχι» στην Ευρωζώνη, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, στις κοινές της δηλώσεις με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες.

  

Νικολά Σαρκοζί

Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, ο οποίος τόνισε πως ο ελληνικός λαός είναι ανεξάρτητος, επισημαίνοντας όμως πως υπάρχουν κανόνες για τις 17 χώρες της Ευρωζώνης και «δεν μπορούμε να δεχθούμε παραβίαση των κανονων αυτών από καμία χώρα».

«Κάνουμε το παν για να καταστήσουμε δυνατό το ευρώ» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως «οι Ελληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την περιπέτειά τους μαζί μας ή όχι».

Γ. Παπανδρέου

(*)Επί του διαδικαστικού, έκανε γνωστό πως ενημέρωσε τους εταίρους της Ελλάδας πως το δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει το ταχυτερο δυνατό, πιθανόν τις 4 Δεκεμβρίου.

«δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα απλώς που πρέπει να εφαρμόσουμε αλλά για το αν θέλουμε ή όχι να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη».

«ο ελληνικός λαός είναι ικανός να λάβει τη σωστή απόφαση»

Ποια να θεωρήσει κανείς σωστή απόφαση ;

  • Την προκύπτουσα  εκ των πρωθυπουργικών δηλώσεων 18.5

(στο συνέδριο του economist, βλ. ανωτέρω τη σχετική μομφή της αναδιάρθρωσης -…air-cut) 

  • Την προκύπτουσα εκ των πρωθυπουργικών δηλώσεων στο ξημέρωμα της 27ης Οκτωβρίου

(κατόπιν  σκληρής διαπραγμάτευσης- παραπλανητικής με δεδομένα και δεδηλωμένα στις 18.5 – έγινε θριαμβευτική αποδοχή του 50% …air-cut , αγνώστου της τελικής μορφής της συμφωνίας πλην των …ψιθύρων αγγλικών κανόνων για τη συνοδό β΄δανειακή σύμβαση…)

  • Aν θέλουμε ή όχι να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη…;

Προφανώς είναι δεδομένη και εκ των ων ουκ ανευ η διατήρηση του επιτυχημένου και αξιόπιστου πηδαλιούχου στον τιτανικό…του έχοντος την ευελιξία του κυβιστείν άμα τη αλιεύσει της συναίνεσης των 3/5 και τ’ ανάπαλιν, άμα τη υπαναχωρήσει εκ θέσεων διετίας του πολιτικού αντιπάλου [κυβίστηση η (ουσιαστικό) / ο ακροβατικός ελιγμός που γίνεται με το κεφάλι προς τα κάτω, αλλιώς τούμπα

Στα όρια της ανεμοδούρας η αδίστακτη μεταβλητότητα ύφους και θέσεων προ του αντικειμενικού σκοπού. Του εσωτερικού ή …υποβολιμιαίου! 

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 3 Νοεμβρίου 2011 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s