RSS

ΔΕΗ & Silchester

13 Δεκ.

Έχει το …13,8% της ΔΕΗ, περιγραφή που μου θυμίζει κάτι ΑΕΛΔΕ στην Ευριπίδου, και διεύθυνση στο Μανχάταν…  Για εταιρεία στο Μανχάταν, λίγα μας λέει. Θα μας προκύψει καμία τράμπα νυχτερινή που θα κάνει την δουλειά της DT με την Μαρφίν (το 2008) να μυρίζει σαν ανοιξιάτικο βερίκοκο… Και η ΔΕΗ θα έχει πουληθεί, και εμείς θα μελετάμε ενδοκομματικές ανακατατάξεις…

Απορώ πως κανένας βουλευτής δεν ρωτάει τον Βενιζέλο τι ξέρει… Τίιιποτα δεν θα ξέρει.   Μήπως και για αυτό έχουμε Οικουμενική;

Και για την κακιά είδηση να μην τα ξαναλέμε… Θα είναι και καλή δικαιολογία.  «Έπρεπε»…

Και αυτά στην χώρα που ξέρουν οι Κυβερνώντες, εκ των προτέρων, ποιος θα είναι ο προμηθευτής κλασέρ της Γραμματείας, 2 χρόνια πριν τον διαγωνισμό…  Και κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει την λέξη απιστία. Αυτές είναι οι Πράσινες Ιδιωτικοποιήσεις σε καιρό Εκκαθάρισης της χώρας εν λειτουργία.  Η ΟΤΣ πάνω 200-300%, και καμπανάκια χρεοκοπίας.  Γρήγορα, γρήγορα να προλάβουμε να βάλουμε κανένα υβριδικό… Λεφτά υπάρχουν, τα έχει η Silchester…

Σχόλιο – επεξήγηση από το συγγραφέα του άρθρου   archaeopteryx:……………..

Η ΔΕΗ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enrgypress, ενδέχεται να μην έχει μετρητά για το επόμενο τοκοχρεολύσιο, 1 περίπου δις. Και αυτό, σε αυτό το περιβάλλον έλλειψης ρευστότητας και τραπεζικής κρίσης, μπορεί να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις, και για τράπεζες και για την ίδια την ΔΕΗ.

Η φαινομενική «λύση» αύξησης του ρεύματος δεν είναι έύκολη λύση, γιατί όπως θα ανακαλύψουν αυτοί που μας «κυβερνούν», ο κόσμος είναι σε όρια.

Το ότι η πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ θίγεται είναι αυτονόητο. Οι συνέπειες στάσης πληρωμών από την ΔΕΗ θα γίνουν κατανοητές σε όποιν χρησιμοποιεί ρεύμα.

Το εάν αυτό συνδεέται με την δεύτερη είδηση του energypress δεν το ξέρω. Η δέυτερη είδηση λέει ότι κάποια λίγο άσχετη «επενδυτική» εταιρία έχει ήδη το 14% της ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι ο «σωτήρας» της ΔΕΗ είναι ήδη έτοιμος και περιμένει.

¨Οπως και σε άλλες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ιδιωτικοποίηθηκαν, δεν θα απέκλεια και η ΔΕΗ να έχει περάσει τεχνητές κρίσεις ανικανότητας και κακοδιαχείρισης, ώστε η κρίση και η σωτηρία να είναι αναπόφευκτες.

Να θυμίσω ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ έγινε από την πίσω πόρτα, χωρίς να πει κανείς κιχ, όταν η DT αγόρασε πακέτο μετόχών που όλως τυχαίως είχε σωρεύσει η Μαρφίν. Και πήρε τον ΟΤΕ, χωρίς καν να μελετήσει τα στοιχεία… Μα αφού τα ήξερε…

 

14/09/2012 14:44:57

Στο ΤΑΙΠΕΔ το 17% της ΔΕΗ

Σχετικά σύμβολα

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση άνευ ανταλλάγματος, από το Ελληνικό Δημόσιο, των δικαιωμάτων ψήφου των 39.440.000 μετοχών ΔΕΗ (ποσοστό 17%) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ΑΕ, σύμφωνα με την από 11/09/2012 σύμβαση παραχώρησης δικαιωμάτων ψήφου μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ και του Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου επήλθε, κατόπιν εκτέλεσης εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 2 του Ν.3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» (ΦΕΚ152/Α) και της υπ. αριθμ. 206/2012 (ΦΕΚ 1363) απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ).

Σημειώνεται ότι, μετά από τη μεταβολή αυτή, το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στα δικαιώματα ψήφου μετοχών ΔΕΗ διαμορφώνεται στο 34,123% και το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ στο 17%. Το Ελληνικό Δημόσιο, ελέγχοντας 100% το ΤΑΙΠΕΔ, ελέγχει έμμεσα τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου.

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 13 Δεκεμβρίου 2011 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s