RSS

Παπανδρέου: Νίκος εις άψογον Newspeak, Giorgos Mensch des Jahres!

03 Ιαν.

Στη φωτογραφία ο κ. Bosson de Higgs aka Μάντης Κάλχας aka Master YodaKav aka Detective X aka Κώστας Καββαθάς

Το είδα στο ιστολόγιο iefimerida που παραθέτει αυτούσια την επιστολή του Νίκου Παπανδρέου προς τον δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη. Οι σημειώσεις με κόκκινο είναι …δικές μου, να με συγχωρούν οι αναγνώστες, δεν άντεξα!._Κ.Κ.

Πρώτον
Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης (ΚΚ: “κακιάς διαχείρησης”; Τι σολoικισμός είναι αυτός συγγραφέα μου;) από πλευρά (ΚΚ: μήπως από “πλευράς;)

“ΣΑΜΑΡΑ χάλασε – η θριαμβολογία της ΝΔ (ΚΚ: “χάλασε η θριαμβολογία; Wow! Πρώτη φορά ακούω ότι χαλάνε και οι θριαμβολογίες Παπαδιαμάντη μου) μόλις το πρότεινε ότι “αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω” ακολούθησε με το “Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου” και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με “οικογενειακές” παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. (KK: με πιάνετε αδιάβαστο ιστορικέ μου. Δεν ήξερα ότι η Χαλιμά ήταν παντρεμένη) Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) (ΚΚ: σε αυτό το σημείο υπερισχύουν τα ελληνικά σας που, παραδόξως, εκφράζουν επακριβώς την πραγματικότητα) δεν ήξερε πως να το χειριστεί.

Μετράν (ΚΚ: “μετράνε” -αν και πρέπει να ρωτήσουμε τον Μπαμπινιώτη για την “ελληνικότητα” της λέξης) τα λόγια ή οι πράξεις; Παραιτήθηκε ή όχι από την πρωθυπουργία; Και έλεγε ο ΓΑΠ εξάρχής,  δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω. Το έχουμε ξαναδεί;  Να μην υπολογίζει τα γκάλοπ; Και φυσικά το πακέτο το “προδοτικό” της 26 Οκτωβρίου το πέρασαν τα μήντια ως “καλό για τη χώρα” μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. Το ίδιο πακέτο των 180 δις συν haircut…. Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; (ΚΚ: σας “χάνω” υψηλότατε)  ”Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του” έλεγαν.. Αμ δε. (ΚΚ: “θα πάρει τα μέτρα μαζί του; Σε attache case ή σε βαλίτσα;)

Δεύτερον,

ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις (ΚΚ: “χωρίς ενδείξεις”; Χάλασαν τα όργανα ελέγχου;) αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι’ αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους…. το έκαναν όμως; (ΚΚ: έλα ντε υψηλότατε. Το έκαναν;) Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει (ΚΚ: μήπως “επαναληφθεί” συγγραφέα μου;) στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.
Δημοκρατία στο μάξιμουμ. (ΚΚ: όπως στροφές στο μάξιμουμ; Όπως Μαχητές των Δρόμων ΙΙΙ;) Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε… Η υπερδημοκρατία (ΚΚ: αποφασίστε ταξιδευτή μου “ραγιαδισμός” ή “υπερδημοκρατία”;΄Το τελευταίο όπως hyper democracy;) του ΓΑΠ τον έφαγε (KK: αμάσητο;)  και όχι το αντίθετο.

Το ότι δεν “παραιτείται” από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; (KK: I give you that! Καμία) Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος.
Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος! (ΚΚ: “αλλάξει το έτος”; Pls define: από πράσινο σε μαύρο)

Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι) (ΚΚ: τα τελευταία 20 χρόνια γράφουμε το Τρότσκυ με “ι”)

Κατά κόσμον, Νίκος Παπανδρέου
 Boson de Higgs

(Κατά κόσμον, Κώστας Καββαθάς, Μάντης Κάλχας, MasterYodaKav, Detective X και ότι άλλο επιθυμείτε, Your Excellancy!)

πηγή

Ποιός είναι όμως ο Νίκος Παπανδρέου και με τι ασχολείται;

…Ο Νίκος Παπανδρέου γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Γέιλ (1979) και λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ (1994), ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές του στη δημόσια διοίκηση στο Γουντρόου Γουϊλσον Σκούλ (Woodrow Wilson School), εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της διαχειρίστριας εταιρίας ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ, σύμβουλος του υπουργείου εξωτερικών (1999 – 2001), οικονομικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας (1987 – 1988), επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Αιγαίου (2001 – 2004), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της OMEGA BANK, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών – Ανδρέας Παπανδρέου.

Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Δέκα μύθοι και μια ιστορία», το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα αραβικά. Από τότε έχει συγγράψει άλλα τέσσερα βιβλία.

Η δήλωσή του «Η λιτότητα δεν φέρνει την άνοιξη, δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας στα οικονομικά για να το καταλάβει» και το “«Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί αντιλαϊκή πολιτική» τον Σεπτέμβριο του 2011, στην οποία καταλήγωντας σημειώνει, “Η προτεινόμενη λύση για την έξοδο από την κρίση βρίσκεται μακριά από τις τεράστιες περικοπές που επιβάλλει ένα συντηρητικό σύστημα και συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Ένα μεγάλο σχέδιο Μάρσαλ, ευρωομόλογο και δημοκρατική ανατροπή των συντηρητικών κυβερνήσεων της Ευρώπης.

Στίς 09/07/2011 δήλωνε «Όλοι οι βουλευτές ζουν με τα δανεικά της τρόικας χωρίς να το πολυ-λένε εκείνοι που βγάζουν το ψωμί τους καταγγέλλοντάς την».
“Και τα κόμματα και οι συνδικαλιστές και οι ακτιβιστές επωφελήθηκαν -έμμεσα- από την τεράστια πολιτιστική άνθηση που στήριξε το έλλειμμα”.

Από το “ Γιώργο μείνε, μη δώσεις το κόμμα στον Βενιζέλο” έως το “ «Δεν μπορείς να μείνεις έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα», που του είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αδερφός του Νίκος, και πρόσθεσε ότι «αν επιμείνεις στην επιλογή Πετσάλνικου, θα ταπεινωθείς», αναδυκνείεται η ποιότητα του “υπηρετείν” απο μιά οικογένεια, του πρωθυπουργικού θώκου και της πολιτικής ζωής του τόπου…

Σχόλιο Π.Καμμένου:

«Ρε κωλ..δο, ρε ψυχοπαθή, σήμερα Ελληνικές οικογένειες κλαίνε, πεινούν, πονάνε ΑΝΘΡΩΠΟΙ στην Πατρίδα της δημοκρατίας… ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ, ντρέπονται παππούδες και δακρύζουν γιατί δεν έχουν να πάρουν δώρο στα εγγόνια τους, γιατί;

Γιατί εσύ με την ιδιότητα του αδελφού πήγαινες στο Αμπου Ντάμπι με το κρατικό αεροσκάφος τρώγοντας αστακούς 28000 $ για να… πουλήσεις στον Σάφα τα ναυπηγεία Σκαραμανγκά, που σήμερα ο Αβραμόπουλος αφού ο διευθυντής του έφαγε με τον Χάλακ τον δανειστή του μπαμπά δίνει 108 εκ. Ευρώ για δουλειά που έχει σταματήσει και υπογράφει το 5ο υποβρύχιο.

Την ώρα που εσύ με το κότερο του μεσάζοντα κάνεις βόλτες στη Μύκονο και βγάζεις φωτογραφίες, μανάδες αφήνουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα θρέψουν.

Ο αδελφός σου δουλεύει σε εταιρείες που πόνταραν στην πτώχευση της Ελλάδας που στήσατε σαν οικογένεια. Με εταιρείες στην Ελβετία. Άσε τον αστακό και το Ελληνικό.

ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ;»

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άνθρωπος της Χρονιάς ο Παπανδρέου για αυστριακό περιοδικό…!

Σε «Άνθρωπο της χρονιάς» για το 2011 ανακηρύττει τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου το γνωστό αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικοοικονομικό περιοδικό «Προφίλ» στο τεύχος του της 2ας Ιανουαρίου, στο οποίο δημοσιεύει και συνέντευξη του Έλληνα πολιτικού, όπου ο κ. Παπανδρέου επιρρίπτει βαριές ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική κρίση.


Advertisements
 
1 σχόλιο

Posted by στο 3 Ιανουαρίου 2012 in Έλλην Λόγος

 

One response to “Παπανδρέου: Νίκος εις άψογον Newspeak, Giorgos Mensch des Jahres!

 1. dimkoud

  13 Απριλίου 2014 at 1:17 ΠΜ

  Τι “Δράσεις” θα κάνει ο Γεώργιος2ος Παπάντριου3ος και λοιπά, σκληρά ερωτήματα

  …Ναι κάνει. Το διαπίστωσα απ’ τη δήλωση που έκανε (σε άπταιστα αμερικανικά), στο πρτοκτορείο Bloomberg αλλά, και από την “ξυνίλα” στο πρόσωπο του Benny de Shreck όταν, χτες είπε ότι, ο Φόρεστ έχει “πολλές εκκρεμότητες” με το Όλον ΠΑΣΟΚ

  Οι μισοί διαπιστευμένοι στο Κόμμα (και χοντρά ευνοημένοι με θέσεις-φιλέτα στα τηλεπτικά κανάλια της πλέον ευτελισμένης διαπλοκής στην Ε.Ε), λένε ότι, θα “εκλήξει” πολλούς με τις αποφάσεις του, ιδιαίτερα μετά την γκεβαρίστικη στάση που πήρε απέναντι στις τράπεζες. Όχι στην επανακεφαλαιοποίηση φώναξα ο μέγιστος (με φόντο τον Παρθενώνα) και, πράγματι, ο Πάνος Καμμένος έπαθε μίας μορφής σοκ -που ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί- μια και, ξεφνικά, βρέθηκε στο ίδιο στρατόπεδο με τον Μεγάλο Στοχαστή

  Τίθεται λοιπόν το μέγα ερώτημα: πως θα διαμορφωθεί το “κλίμα” που, κάθε βράδυ, “αλλάζει” η Κα Τρέμη καθώς αιρείται απ’ τον Μεγάλο στον Λιγότερο Μεγάλο Δημοσιογράφο; Θα το πάρει το “Ποτάμι”; Θα το πνίξει η “Ελιά”; Θα υπάρξει ένας συνδιασμός ανάμεσα στη “Νέα Ελλάδα”, στην “Παλαιά Πατρίδα”, στη “Συκιά”, στο Όλον ΠΑΣΟΚ, στη σημιτική “Μέση Γη” (και στο Γκόλομ ντε Μπιντέ); Θα μπορέσει ο Αντουάν ντε Σεν Εξουπερί να συνεργαστεί με αυτά τα Projects ή θα θα επικρατήσει η λογική του κ. Στραρούλι (με ιώτα pls);

  Και, αν στις Ουροεκλογές το όλον ΠΑΣΟΚ πάρει 3%, η νέα ΝΔ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18%, η ΧΑ 20% και το “Ποτάμι” 34%; Ποίον το μέλλον της Ισχυρής Ελλάδας με prime minister to be τον Σταύρο Θοδωράκη (ο πρώτος PM στη παγκόσμια ιστορία με μόνιμο backpack), τον Νίκο Δήμου Υπουργόν από το Εξωτερικόν, τη Κα Σώτη υφυπ Εξωτερικόν, τον Τάσο Τέλογλου σύμβουλο σε θέματα Γερμανίας (Μερσεντέ, Μπεμβέ, Μέρκελ, Σπύρο Σ, αυντί, ζίμενς κλπ) και άλλες προσωπικότητες ΜΚΟ σε κρίσμες θέσεις όπως, π.χ, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης… Άγνωστες οι βουλές του κυρίου Σπάϊρου Σάουερκράουτ, La Lioti & Li Vani

  Και μετά, στις “κανονικές” εκλογές, τι θα γίνει; Θα υπάρχουν “δύο μεγάλα κόμματα” ή 13 projects?
  Και ποίο project θα έλθει πρώτο, εμπρός από 12 δεύτερα; Θα είναι μνημονιακό; Αντιμνημονιακό; Αμφί; Bi ή trisexual? Κανείς, ούτε η GPO δε ξέρει αλλά, όλα θα εμφανιστούν σε όλη τους την (κοινότυπη) μεγαλοπρέπεια εις το άμεσο μέλλον

  01/04/2014 in Cartoon Network, Ιστορίες απ’ την Mordor
  https://tinyurl.com/q4k7k87

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s