RSS

Tο πρόβλημα του ελλείμματος 08 και 09, κατέστη πρόβλημα δανεισμού

03 Φεβ.

Απόσπασμα αναφοράς Βελγικής εφημερίδας στον άθλο της κυβέρνησης ΓΑΠ να αναγάγει το εγχώριο -κλιμακούμενης …ελστατικής μεταβλητότητας- πρόβλημα ελλείμματος ( που  ήταν κοινό στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως) σε πρόβλημα δανεισμού, από άρθρο του Β.Κόκκινου:

Η Εφημερίδα των Βρυξελών New Europe σε άρθρο της με τίτλο «Ποια είναι η πραγματική αλήθεια για την ελληνική καταστροφή;» γράφει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα, όπως μας πληροφορεί η ΕΣΤΙΑ της 27ης-1-2012:
Μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μια χώρα και θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήσαν.
Στα τέλη του 2009 η Ευρώπη και ο Κόσμος ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα ήταν ένας απατεώνας (a fraud and a deceiver) η οποία ουδέποτε έπαψε να παραποιεί τις οικονομικές τις επιδόσεις, ώστε να καρπούται τα οφέλη μιας προνομιακής λέσχης εις βάρος των εταίρων της και του ευρώ.

Όμως, πόσο ακριβές είναι τελικά αυτό;

Λόγω της κλιμακούμενης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσεως η πλειονότης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ήταν ανακριβείς στις εκτιμήσεις τους για τα ελλείμματά τους. Για παράδειγμα, στα σταθεροποιητικά τους προγράμματα στις αρχές του 2009 η Βρετανία είχε προβλέψει έλλειμμα 8,2%, το οποίο έφθασε τελικά στο 11,4%. Η Ολλανδία είχε προβλέψει πλεόνασμα 1,2%, το οποίο μετεστράφη σε έλλειμμα 5,4%. Και η Πορτογαλία είχε προβλέψει έλλειμμα 3,9%, το οποίο ανήλθε τελικά σε 9,2%.
Ακόμη, κατά τα έτη 2008-2009, το έλλειμμα στην Ισπανία επεκτάθηκε σε 11,1% και στις Η.Π.Α. 12,9%. Τον Απρίλιο του 2010 η Ιρλανδία προέβλεψε έλλειμμα 11,6% και τελικά έφθασε στο 32%.
Ωστόσο ήταν μόνο η Ελλάδα αυτή που κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και ως αναξιόπιστη. Και αυτό από την ίδια την κυβέρνησή της!». 

Και συνεχίζει:

«…ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση μετέδιδε στις διεθνείς αγορές από τις οποίες έπρεπε να δανεισθεί, την ιδέα ότι η Ελλάδα ήταν μια χρεοκοπημένη χώρα με τεράστια συστηματική διαφθορά, πελατειακό σύστημα, παρασιτική οικονομία, μεγάλη ανισότητα και αυθαιρεσία, ακόμη και συγκρίνοντας τη χώρα με το βυθιζόμενο Τιτανικό, εξαπολύοντας έτσι τα επιτόκια του δανεισμού (spreads) στα ύψη. Η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να μετατρέψει το πρόβλημα του ελλείμματος, που ήταν κοινό στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε πρόβλημα δανεισμού, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Και διερωτάται η εφημερίς New Europe:

«Προς τί ο αυτοδιασυρμός; Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάς για παραποίηση στοιχείων, για διαφθορά και για όλα τα άλλα, από την ίδια της την κυβέρνηση; Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;»

Και δίδει την απάντηση:

«Προδήλως διότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους πριν από τις εκλογές για την πραγματική κατάσταση, δημιούργησε προσδοκίες και έδωσε υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει».

Να που και ο ξένος Τύπος πλέον βοά, ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξηπάτησε τους Έλληνες για να ανέλθει στην εξουσία, παρέδωσε την Ελλάδα εκ προθέσεως στο Δ.Ν.Τ.  και περιήγαγε το λαό της στη σημερινή δυστυχία. Από το 2009 μέχρι σήμερα αύξησε την ύφεση της οικονομίας, την ανεργία και την πενία…

Advertisements
 
3 Σχόλια

Posted by στο 3 Φεβρουαρίου 2012 in Έλλην Λόγος

 

3 responses to “Tο πρόβλημα του ελλείμματος 08 και 09, κατέστη πρόβλημα δανεισμού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s