RSS

Ένα όραμα μια λύση:ΑΟΖ Ν. Λυγερός 29-02-12

16 Απρ.

Κάποιοι έφυγαν αφήνοντας …κάτι πίσω τους (Τ.Παπαδόπουλος), μερικοί δεν φεύγουν και δεν μας αφήνουν τίποτα (…ποιόν να πρωτογράψεις).

 • Η 2η μεγαλύτερη Α.Ο.Ζ της Μεσογείου.
 • Μικρή χώρα δε σημαίνει μικρή ΠΑΤΡΙΔΑ (μέσω της αοζ το μέγεθος είναι ανάλογο της Γαλλίας)
 • Το Καστελόριζο με την αοζ του(20.851 τ.χλμ) είναι μεγαλύτερο της Πελοπονήσου (όσο πιο μικρό είναι το νησί και πιο μακριά από τα άλλα, τόσο μεγαλύτερη η αοζ του). Οι Βαλεάρες της Ισπανίας.
 • Στη Γεωστρατηγική ο φόβος είναι προτιμότερος του …σεβασμού, …από τον άλλο.
 • Η Νομπλ έκανε 6 τρύπες(70 εκ. εκάστη), βρήκε 6 φορές αέριο

 • Η συνεχής παρουσία στη Στρογγύλη(5.855 τ.χλμ περιοχή επιρροής αοζ) και τη Ρω θεμελιώνει τη σχετική τους αοζ και διαμορφώνει επαφή με την αοζ Κύπρου και Ρόδου αντίστοιχα.
 • Η Ζουράφα είναι 22μ. περίμετρος και 196 τ.χλμ( εμείς βλέπουμε το φάρο* της Ζουράφας, οι Τούρκοι τα 196 τ.χλμ)
ΦΕΚ 136, 23 Ιουν 1995 / Άρθρο 7, παρ. 4 – σελ 231(pdf)

Ο κλέφτης ξέρεις ακριβώς τι αξίζει στο σπίτι σου

 • Όταν δεν δίνεις σημασία σ’ αυτά που έχεις, να κοιτάς αυτά που σου παίρνουν…Ο κλέφτης ξέρεις ακριβώς τι αξίζει στο σπίτι σου
 • Γαύδος. 98 κάτοικοι. (Το καστελόριζο 118-300). Τα Γαλλικά Πετρέλαια την ψάχνουν την περιοχή από το 1911. Το κλείσιμο του κόλπου της Σύρτης …αγνοεί το δικαίωμα αοζ της Γαύδου και πριορίζει την αντίστοιχη ιταλική κια μαλτέζικη. Την αοζ δηλ. της ε.ε!
 • Στις Στροφάδες υπάρχει ένας καλόγερος(όχι δύο). 2,6 τ.χλμ το μέγεθος. Μπορούν να πιέσουν μαζί με τη Γαύδο τη λιβυκή αοζ(κόλπος Σύρτης)

Οι λεπτομέρειες που ονομάζονται νησιά, είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο που έχουμε όσο αφορά τη θάλασσα.

Διχοτόμηση του Αιγαίου εισηγούνται(«τα νησιά μας είναι πολύ κοντά στην τουρκία με ό,τι σημαίναι αυτό για την αοζ της τελευταίας»)…Δικοί μας.

Αν οι Τούρκοι είναι τόσο κοντά στα νησιά μας, και τα νησιά μας τους ενοχλούν, είναι επειδή δεν τέλειωσαν τη δουλειά τους όσο αφορά τη Γενοκτονία. Και σταμάτησαν στις ακτές! (ΑΟΖ Πόντου 96.000 τ.χλμ, το μεγαλύτερο τμήμα της νυν τουρκικής αοζ, υφιστάμενο επί …353.000 ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ)

Αν μας θυμούνται τα παιδιά μας για κάτι καλό, αυτό μπορεί να είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας.

Advertisements
 
1 σχόλιο

Posted by στο 16 Απριλίου 2012 in Έλλην Λόγος

 

One response to “Ένα όραμα μια λύση:ΑΟΖ Ν. Λυγερός 29-02-12

 1. dimkoud

  15 Φεβρουαρίου 2018 at 6:29 ΜΜ

  […] Η υπογραφή της συμφωνίας οδηγεί Ελλάδα και Αλβανία στην ταυτόχρονη επέκταση των συνόρων τους κατά 12 ναυτικά μίλια στα χωρικά ύδατα του Ιόνιου Πέλαγους. Οι δύο πλευρές κατέληξαν ο υπολογισμός των 12 ν.μ. να  γίνει από τους Οθωνούς και το  Μαθράκι και όχι από τη βορειότερη βραχονησίδα του συμπλέγματος των Διαπόντιων Νήσων όπου υπάρχει και φάρος. 
  «Η συμφωνία θα βασισθεί στο διεθνές δίκαιο για τη θάλασσα για τη χρήση των  φάρων*, σύμφωνα με την οποία φάροι και βραχονησίδες ή νησιά στα οποία υπάρχει κτίσμα παραχωρούνται στη διοίκηση της χώρας που τα έχτισε με ειδικό καθεστώς αυτών των φάρων και τα νερά που τον περιβάλλουν, αλλά δεν αναφέρονται ως σημεία εκκίνησης των 12 μιλίων ή μεσαίας γραμμής, όπως όριζε η συμφωνία του 2009, με το βράχο Μπακρέτα* στα στενά του Κσαμίλ (εξαμιλίου), δίνοντας στην Ελλάδα τα ¾ του θαλάσσιου χώρου»
  αναφέρει το TOP Channel, επισημαίνοντας πως
  «Η  Ελλάδα επιθυμεί μια πιο γρήγορη λύση στο πρόβλημα, επειδή θέλει η εφαρμογή της ρύθμισης με την Αλβανία να τεθεί ως προηγούμενο για να το χρησιμοποιήσει ως βάση στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αποκλειστική οικονομική ζώνη με το Ισραήλ, την Κύπρο, τη Λιβύη και την Αίγυπτο».
  Πηγή: https://www.voria.gr/article/simfonia-elladas—alvanias-gia-idatina-sinora-vlepoun-ta-alvanika-mme

  *
  Από το κείμενο της ανάρτησης ανοίγουμε τον σύνδεσμο που αφορά τον φάρο της Ζουράφας ή Λαδόξερας, ο οποίος ΦΑΡΟΣ -στον βαθμό που ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ- προσδίδει 196 km2(!) στην ελληνική αοζ…,

  προς αξιολόγηση της επικαιροποίησης(!) της από 2009 ελληνοαλβανικής συμφωνίας,
  («…σημεία εκκίνησης των 12 μιλίων ή μεσαίας γραμμής, όπως όριζε η συμφωνία του 2009, με το βράχο Μπακρέτα* στα στενά του Κσαμίλ (εξαμιλίου), δίνοντας στην Ελλάδα τα ¾ του θαλάσσιου χώρου»)
  η οποία επικαιροποίηση θ’ αποτελέσει προηγούμενο-βάση στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αποκλειστική οικονομική ζώνη με το Ισραήλ, την Κύπρο, τη Λιβύη και την Αίγυπτο.
  Έπεται ίσως και η Τουρκία…;

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s