RSS

Perfidious Albion

28 Απρ.

[…] Μετά την απόβαση των Συμμάχων στη Σικελία δεν υπήρχε πλέον λόγος ενισχύσεως των Ελληνικών ανταρτικών ομάδων προκειμένου να παραπλανώνται οι Γερμανοί ότι η απόβαση θα γινόταν στην Ελλάδα. Κύριο μέλημα πλέον των Άγγλων ήταν ο πλήρης έλεγχος των ανταρτών ώστε να επιτύχουν τον πολιτικό τους στόχο που ήταν η παραμονή της Ελλάδας κάτω από την σφαίρα επιρροής της Αγγλίας. Λόγω της ισχύος του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ο εμφύλιος πόλεμος προέβαλε αναπόφευκτος. Αναπόφευκτη ακόμα προέβαλε και η εμπλοκή Αγγλικών στρατιωτικών δυνάμεων προς ενίσχυση των αντιεαμικών δυνάμεων.

Η Συμφωνία αποχωρήσεως των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής από την Ελλάδα αμαχητί είχε μεταξύ των άλλων ως αποτέλεσμα και την απόσυρση ολόκληρου του οπλισμού των Γερμανών που σε διαφορετική περίπτωση ήταν ενδεχόμενο να πέσει στα χέρια του ΕΛΑΣ.

Στην Κρήτη τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Τις ΕΟΚ τις ξεχωρίζει από τον ΕΔΕΣ και την ΕΚΑ το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο συνεργασίας στελεχών είτε απλών μελών της με τις αρχές κατοχής καθώς επίσης ότι δεν κυριαρχούνταν από παθιασμένο αντικομουνισμό. Είχαν εξαιρεθεί από την Συμφωνία της Βάρκιζας και διατηρούσαν τον οπλισμό τους.

Σύμφωνα με την σχεδίαση των Άγγλων ότι «ήταν επιθυμητές συμφωνίες με Γερμανούς Διοικητές οι οποίοι θα διατηρούσαν το status quo αλλά θα υπήκουαν στις διαταγές τους,» αλλά και επειδή ειδικά για την Κρήτη οι Άγγλοι φαίνεται ότι είχαν άλλα σχέδια στην περίπτωση που το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ επικρατούσε στην υπόλοιπη Ελλάδα (τα γεγονότα μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Πελοπόννησο τους είχαν θορυβήσει) τους οδήγησαν στην χρησιμοποίηση των Γερμανικών στρατευμάτων που είχαν εγκλωβίσει στην Κρήτη. Δεν είχε λόγο ο Μπέντακ στις 14 Νοεμβρίου 1944 να εκδώσει προκήρυξη για τις «κομμουνιστικές συμμορίες που χτυπήθηκαν και ότι τα Χανιά δεν θα πρέπει πλέον να φοβούνται άλλες επιθέσεις τους». Λογικά η μόνη του φροντίδα θα έπρεπε να ήταν η επιβίωση των στρατιωτών του μέχρι την παράδοση τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπέντακ συνελήφθη το 1945, φυλακίσθηκε, δικάστηκε και κρίθηκε αθώος των κατηγοριών που του είχαν απαγγελθεί αφού «επιχειρούσε κάτω από την εξουσία των Άγγλων για την τήρηση της τάξεως στην Κρήτη στην οποία ήταν Διοικητής πριν και αμέσως μετά το τέλος του πολέμου».

Από όλα αυτά εύλογα μπορεί να οδηγηθεί κάποιος στο συμπέρασμα ότι οι Άγγλοι μπροστά σε μια επαπειλούμενη εμφύλια σύρραξη στον Ελλαδικό χώρο που τυχόν οδηγούσε σε ανατροπή του στρατηγικού τους στόχου θα προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την παραμονή τους τουλάχιστον στην Κρήτη ώστε να μην χαθεί ολοκληρωτικά η παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο και ο έλεγχος της απ’ αυτούς.

Γι’ αυτό τον λόγο εξ άλλου και οι προσπάθειες τους για την δημιουργία αυτονομιστικού κινήματος στο νησί.

Σχόλιο Αναγνώστη:

» Μετά απο ενδελεχή μελέτη του ζητήματος έχω διαμορφώσει την άποψη οτι η Βρετανική Ηγεσία (Τσώρτσιλ) επεδίωξε στην Ελλάδα τον εμφύλιο γιατί ήθελε μια Ελλάδα νικήτρια μεν του Β΄ Π. Πολέμου, αλλά χωρίς πυγμή στη διεκδίκηση κερδών, επειδή υπήρχαν μη συμβατά συμφέροντα. Επέβαλε δε τον εμφύλιο μόνο μετά τη συμφωνία της Γιάλτας, γνωρίζοντας πλέον οτι ο Στάλιν δεν θα συνέδραμε το ΕΑΜ «.

πηγή

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟ

…τρίχωμα αλλάττει, ουχί την κεφαλήν.

(1) Ηνωμένο Βασίλειο-Ιστορία

Απ’ το 150-650 μ.Χ[10% of the Irish population were in Haplogroup U5 called Ursula. He (βλ.Sykes) calculated a date of 7300 BC for the entry of this lineage into Ireland.]  αρχίζει η κατάκτηση του νησιού  (εκτός απ’ την περιοχή της Σκωτίας) από τους Άγγλους, τους Σάξονες, τους Ιούτους, που ήταν γερμανικές φυλές. Οι Κέλτες τελικά, είτε έγιναν δούλοι των γερμανικών φυλών είτε μετανάστευσαν στα βόρεια του νησιού. Οι νέοι άποικοι, οι Αγγλοσάξονες, εγκαταστάθηκαν και δημιούργησαν διάφορα βασίλεια, κι άρχισε η συστηματική διαδικασία του εκφεουδαρχισμού της χώρας.

(2) Βλ. στο « Γερμανοί, Βρετανοί και απελευθέρωση της Κρήτης: Άγνωστες πτυχές «τις μεθοδεύσεις των άγγλων «συμμάχων» μας για 7μηνη παράταση της παραμονής των γερμανών «φίλων» μας-διατηρώντας όλο τον οπλισμό τους και συμπεριφερόμενοι ως στρατός κατοχής στα βόρεια του Ν.Χανίων-Κρήτης και σε βάθος 16 χλμ (απελευθέρωση στην Κρήτη:Μάης ’45, υπόλοιπη Ελλάδα:Οκτ. ’44). Τη λωρίδα αυτή ονόμασαν ΟΧΥΡΑ ΘΕΣΗ ΚΡΗΤΗΣ. Να δέσει το γλυκό της Γιάλτας (Φεβ. ’45)…

Etienne Roland: «…Δεν είναι αυτή (Αγγλία) που έφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προκαλώντας έναν κατακλυσμό, τον οποίο η χώρα επρόκειτο να πληρώσει πολύ ακριβά; Και αυτό έγινε στη χώρα που μπορεί μάλιστα να καυχηθεί για την αντίστασή της κατά της ναζιστικής κατοχής»

Winston Churchill, σε ραδιοφωνική εκποµπή στις 3.9.1939, είχε τονίσει ότι

«Αυτός ο πόλεµος είναι ο πόλεµος* της Αγγλίας. Ο στόχος του είναι η καταστροφή της Γερµανίας…Εµπρός στρατιώτες του Χριστού!». Κι ακόµη: «Πρέπει να τους είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο πόλεµος δεν είναι ενάντια στον Χίτλερ ή τον Εθνοσοσιαλισµό αλλά στη δύναµη του γερµανικού λαού την οποία θα πρέπει να κατακοµµατιάσουµε, αδιάφορο αν βρίσκεται στα χέρια του Χίτλερ ή κάποιου Ισουίτη παπά».

(*) Ένας Πόλεμος που δεν τελείωσε 

«Ο πόλεμος θα σταματήσει όταν ο πιθηκάνθρωπος γίνει άνθρωπος!» (Συνέντευξη Ν.Καζαντζάκη  εδώ)

Βλ. εδώ μια ενδεχομένως… εικονική  πραγματικότητα για την κρατική (μετά Βαϊμάρης) οντότητα της γερμανίας και εξ αυτής της εικονικότητας κράτους ή εξ αυτής της «εταιρικής οντότητας»,  την υπόσταση των μάστριχτ-…-λισαββόνας και λοιπών θεμελίων της ε.ε…

«…υπογραφή Συνθήκης Ειρήνης µε τη Γερµανία θα ανοίξει πιο εύκολα ίσως και το θέµα των αποζηµιώσεων, αφού αυτή τη στιγµή πώς είναι νοµικά δυνατό η Ε.Π.Ε. Γερµανία να αναγνωρίζει τέτοια χρέη;»

Οκτ 2014 – Barbaros «ερευνά» εντός Κυπριακής ΑΟΖ

  • Βέτο από Βρετανία, Σουηδία και Φιλανδία απέτρεψαν το διάβημα της ΕΕ κατά της Τουρκίας: βίντεο
  • Για την σημειολογία των …συμπτώσεων πέριξ της 20ης/10/2014: βλ. εδώ

 -.-

Advertisements
 
3 Σχόλια

Posted by στο 28 Απριλίου 2012 in Έλλην Λόγος

 

3 responses to “Perfidious Albion

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s