RSS

Συγκάλυψη, Συμψηφισμός, Εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων…;

10 Σεπτ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
(νόμος 3626/2003)

[…]Σε μια εποχή έκτατης ανάγκης για τη χώρα λόγω της πολύπλευρης κρίσης και  μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί και λεχθεί εντός κι εκτός της Βουλής για το ακαταδίωκτο των υπουργών, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής και αυτής της εκκρεμότητας.

Ήρθε η ώρα :

• Να τροποποιηθεί η παρ. 3β του άρθρου 86 του Συντάγματος, η οποία εξα­λείφει το αξιόποινο μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βου­λευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση της πράξης.

• Πρέπει και τα πολιτικά πρόσωπα (υπουργοί και υφυπουργοί) να υπόκει­νται στην ίδια με τους απλούς συμμέτοχους παραγραφή, η οποία πρέπει να είναι ενιαία και γενική για όλους.[…]

Με τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις διαδικασίες για τη δίωξη υπουργών για πράξεις και παραλείψεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, έχει ωριμάσει η άποψη στην κοινή γνώμηότι ο νό­μος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να καταργηθεί στο σύνολό του.

Αποτελεί πεποίθηση πλέον της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι με την ισχύουσα νομοθεσία επιδιώκεται η συγκάλυψη, ο συμψηφισμός και η εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων. Ο λαός απαιτεί να μην υπάρχει καμιά διάκριση μεταξύ πολιτών και πολιτικών ως προς τα ζητήματα απονομής της δικαιοσύνης.

Nέα Δημοκρατία-Περί Διαφάνειας

Το έτος ακόμη να φανεί…


Στο δρόμο προς τη Βουλή η υπόθεση Ρουμελιώτη

Το δρόμο προς τη Βουλή φαίνεται πως παίρνει η δικογραφία που αφορά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη περί αμφίβολης αποτελεσματικότητας του μνημονίου. Διαβιβάστηκε ήδη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε από τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι κρίνουνότι πρέπει να αποσταλεί στη Βουλή για την αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών πολιτικών προσώπων.
Η δικογραφία μελετάται ήδη από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος θα αποφανθεί για την τύχη της.
Οι κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, επικαλούμενοι το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που ορίζει την αμελλητί αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή στις περιπτώσεις που απαιτείται διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων, τονίζουν ότι για την υπόθεση προκύπτουν στοιχεία που δεν μπορούν να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν από τους ίδιους.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε δύο φορές ο κ. Ρουμελιώτης, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε τις δημόσιες δηλώσεις του, ότι δηλαδή είχε προειδοποιήσει τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τους προβληματισμούς που επικρατούσαν στο ΔΝΤ όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του οικονομικού προγράμματος, ενώ καταθέσεις έδωσαν και η πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, καθώς επίσης και ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης.[…]
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / N

Υ.γ (13/09):


«Αποτελεί πεποίθηση πλέον της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι με την ισχύουσα νομοθεσία επιδιώκεται η συγκάλυψη, ο συμψηφισμός και η εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων. Ο λαός απαιτεί να μην υπάρχει καμιά διάκριση μεταξύ πολιτών και πολιτικών ως προς τα ζητήματα απονομής της δικαιοσύνης.»

Από αγρό -εντός 132.000 τ.χλμ εκτεινόμενο εν προκειμένω- «πνιγμένο» στα ζιζάνια και τις περικοκλάδες, είναι μάταιο να προσδοκεί κανείς την ικανή «ανθοφορία-καρπόδεση» οιασδήποτε προσπάθειας …καλλιέργειας. «Εξαιρέσεις» (βλ. ΕΔΩ & ΕΔΩ) υφίστανται προς επιβεβαίωση του κανόνα.

Προ της κάθαρσης (οψέποτε…) :

Κρατίστην δημοκρατίαν εἶναι ἐν ῇ πάντες ώς τύραννον φοβοῦνται τόν νόμον.

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 10 Σεπτεμβρίου 2012 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s