RSS

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΣΧΑΤΗ

06 Οκτ.

Με έβαλε και έψαχνα, η Αμερικανική βάση στο Manas… Όχι δεν έφτασε μέχρι εδώ ο Μέγας Αλέξανδρος, έφτασε ΔΝΔ στην Khüjand, στο Τατζικιστάν, που το 329 π.Χ. την ίδρυσε ως Αλεξάνδρεια Εσχάτη, στην περιοχή της Σογδιανής, νυν Sughd, ή Суғд.

Αργότερα αυτό εξελίχθηκε σε Ελληνο-Βακτριανό βασίλειο, και υπάρχει Κινέζικη αναφορά του 130 π.Χ. που αναφέρει τους κατοίκους του σαν Dayuan, ή 大宛, οι «Μεγάλοι Ίωνες«. Στον παραπάνω χάρτη, η Αλεξάνδρεια Εσχάτη αριστερά, η Manas δεξιά, λίγο πάνω.

The Dayuan are also described  as manufacturers and great lovers of wine[…;]

       

    Probable Greek soldier, woollen wall hanging,
Sampul tapestry, 3rd-2nd century BCE, Sampul, Urumqi Xinjiang Museum.

Ο Μέγας Αλέξανδρος άνοιξε τον δρόμο του μεταξιού. Οι Κινέζοι, αν ήξεραν τους Dayuan, προφανώς ήξεραν τα περάσματα βόρεια και νότια της μεγάλης ερήμου Τακλαμακάν. Ο δρόμος του μεταξιού έγινε δρόμος των μπαχαρικών, και τσαγιού, οπίου, και δεν ξέρω τι άλλο, μέχρι να γίνει ο δρόμος του Μεγάλου Παιχνιδιού, μέχρι και σήμερα, μόνο που σήμερα ο καυγάς είναι για πετρέλαιο, αέριο και ίσως άλλα ορυκτά.

Περίληψη στα Ελληνικά:

Η δυστοκία των τελευταίων ετών δεν είναι «αποτυχία του συστήματος». Το σύστημα έχει κανει χοντρά λάθη, αλλά δεν απέτυχε.

Η δυστοκία είναι:

1. από την μετατόπιση της παραγωγής, λόγω συγκριτικών πλεονεκτημάτων, στην Κίνα.

2. την ζήτηση ενέργειας και υλών από την Κίνα

3. την προσπάθεια της Γερμανίας να ξαναγίνει αυτοκρατορία, λίγο μόνη της, λίγο με του Ρώσους, λίγο με τους Αμερικάνους, αλλά βασικά μόνοι τους.

4. Η ΕΕ, ποτέ δεν υπήρξε. Υπήρξαν τα σχέδια του Ράϊχ από το 1900, βελτιωμένα και παρενοχλημένα από τους Γάλλους.

«Η συζήτηση περί Ευρώπης είναι άνευ αντικειμένου: πρόκειται για γεωγραφική έννοια:Ποια είναι η Ευρώπη; Which is Europe? Quelle est l’Europe ? Ανέκαθεν συναντούσα τη λέξη Ευρώπη στα χείλη των πολιτικών εκείνων που ήθελαν κάτι από άλλες Δυνάμεις, το οποίο όμως δεν τολμούσαν να ζητήσουν εξ ονόματος τους» Otto von Bismarck
«Η παρούσα κακοφωνία των μικρών εθνικών κρατών, που ακόμη δυστυχώς υφίστανται στην Ευρώπη, πρέπει να εξαφανιστεί το συντομότερο δυνατόν και ο σκοπός του αγώνα μας δεν μπορεί παρά να είναι  η ενοποίηση της Ευρώπης» 8.5.1943, ημερολόγιο δρ Γκαίμπελς

5. Η πράσινη ανάπτυξη είναι πατέντα των εχθρών της Δύσης για υποβάθμιση της Δύσης. Είτε με πεταμένα λεφτά είτε με την νεοσοσιαλιστική προπαγάνδα, που αντικατέστησε τα κινήματα «ειρήνης» του ’60. Εξυπηρετεί δύο μερίδες:

  • α. Τους Ρώσους που εξάγουν αέριο
  • β. Τους Γερμανούς που εξάγουν σαβούρες και υποδομές.

6. Η πράσινη ανάπτυξη έχει χρησιμοποιηθεί από τους αριστερίζοντες οπαδους των εχθρών της Δύσης, στην Δύση, για νέα θρησκεία και σαν μέθοδος πλουτισμού και επιροής.

7. Η Δύση έχει γίνει Αυτοκρατορία, και οι εχθροί της χρησιμοποιούνε κλεφτοπόλεμο, είτε με μουσουλμάνους, είτε με πράσινους φλούφληδες. Οι μετανάστες θέλουν προσοχή, γιατί ΜΟΝΟ την Δύση απειλούν και είναι κάτι σαν τους Γότθους τον 3ο μΧ αιώνα στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

8. Ένα κλειδί είναι η σχέση της Δύσης με την Κίνα

9. Αλλο κλειδί είναι κάποιο preemptive strike από την μία μεριά, ή την άλλη.

10. Τα μαζεμένα χρέη είναι πρόβλημα (κυρίως της Δύσης). Ένα σχήμα λόγου είναι τα βάζει όλα σε ένα δοχείο και τα στέλνει στο φεγγάρι. Αυτό όμως προϋποθέτει

  • α. Συνεννόηση με την Κίνα.
  • β. Πτώχευση ενός σημαντικού παίκτη (πιο σημαντικού από εμάς)

ΠΗΓΗ


restless

Ρύθμιση του γεωπολιτικοικονομικού παιχνιδιού στην Ευρώπη και την Ασία

-.-

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 6 Οκτωβρίου 2012 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s