RSS

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗ …ΧΥΔΗΝ

10 Φεβ.

Μπουλούκια, ΤΑΙΠΕΔ, Κύπρος…

Ας είναι αφετηρία της χρονογραφής το υπερατλαντικό ταξίδι του Αλέξιου σε ν.&β.Αμερική. Tο ταξίδι στο νότο  προσεφέρθη, κατ’ άλλους για καλοκαιρινές διακοπές …Χριστουγέννων, κατ’ άλλους για αναζήτηση ιστορικών προηγούμενων χειρισμού αντιθετικών επιλογών αλλά και ερεισμάτων. Αντιδντ πλεύση-Αργεντινή, μπρικ-Βραζιλία. Δυσκολεύομαι να δω παραλληλίες στη στόφα Κίρτσνερ ή Λούλα και Αλέξιου, πολλώ μάλλον όσον αφορά τα πιο κάτω πατώματα,όρα σχόλια περί Ιμίων ανεκδιήγητης οντότητας, τροφού «8στηλου» της χουριέτ την επομένη.
Ανηφορίζοντας προς το βορρά, σε β’ χρόνο, πολλοί χαρακτήρισαν το ραντεβού στο μπρούκινγκς ως «δαχτυλίδι» πλοήγησης του «τιτανικού».

Εγχωρίως, σε μεταμεσονύκτια ώρα κοινής ησυχίας βάλλεται το πρωθυπουργικό γραφείο. Κυριακάτικο πρωινό σε πολυσύχναστο χώρο μετατρέπεται σε παρολίγον τραγωδία κατόπιν εκρήξεως χύτρας, εκτός κουζίνας. Φερέλπιδες νέοι αποπειρώνται ενόπλου ληστείας για λόγους που μάλλον οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα. Η εν συνεχεία περιφερόμενες φωτό με τα καταχερισμένα πρόσωπα(προ ή μετά τη σύλληψη- καλώς ή κακώς, ας κριθεί-τεκμηριωθεί αρμοδίως) δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν… Μανδύας των τριών ανωτέρω συμβάντων υπήρξε η τρομοκρατία.

Διαρκούσης της νομοθετικής «ρουτίνας» λήψης μέτρων εξαθλίωσης από τους «εθνοπατέρες» υπέρ του έθνους των Ελλήνων και δη εν Ελλάδι, 2010-2012-…βλέπουμε, έρχεται εμβολίμως στην επικαιρότητα και κοντά στα τρίτα του γενέθλια το γαπικό θέσπισμα περί «ιθαγένειας». (…μαρμελάδα με την υπηκοότητα, ιδιότητες που διαχωρίζει αρκούντως η ετυμολογούσα Ελληνική Γλώσσα… Βιολογική κατά κύριο λόγο είναι η πρώτη ιδιότητα: ιθύς+γένος=> ευθύς-άμεσος προς το γένος, πολιτική η δεύτερη: υπακοή-«υπήκοος», μοναρχικής καταβολής έννοια, που εκδημοκρατίζεται σε «πολίτης». Ως ο πολιτικός δεσμός, δικαιώματα-υποχρεώσεις- του πολίτη κράτους με το κράτος ορίζεται η υπηκοότητα).
Οι προβλέψεις :
-να παραταθούν τα χρονικά προαπαιτούμενα απόδωσης υπηκοότητας (όχι; ιθαγένειας)
-να περιοριστεί η παροχή εκλογικού δικαιώματος μόνο σε υπηκοότητες εξ Ε.Ε ορμωμένων (κατά τα ευρωπαικά ήδη προβλεπόμενα)
πως μπορούν να εκληφθούν; εθνική ευαισθησία; εκλογική …προοικονομία;

Μπίζνες…

«Αποκλειστική αποστολή του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) είναι η μεγιστοποίηση της τιμής που θα αποφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο η αξιοποίηση ή/και η πώληση των στοιχείων του ενεργητικού του…».

Στην τρέχουσα συγκυρία συμβαίνουν παράλληλα κινήσεις «αξιοποίησης» -ελέω ταιπεδ- με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ας σταθούμε στις κάτωθι…

Όσον αφορά τον όμιλο δέπα, το ρώσικο πλεονέκτημα τιμής (0.9 δισ->δεπα, 1,8 δισ->όμιλος δεπα) έχει απέναντί του  το εξ εσπερίας πολιτικό ανάχωμα (αντισταθμίζον τις υπολειπόμενες των Ρώσων «ανταγωνιστικές» -εγχώριες και μη- προσφορές)  που επικαλείται μονοπωλιακή ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης.

Η προώθηση του αγωγού ΤΑP εξυπηρετεί επίσης την απεξάρτηση, πλέον της Βουλγαρικής πρωτοβουλίας να άρει τη συμμετοχή της στον αγωγό Πύργος(Μπουργκάς)-Αλεξ/πολη, παρά τη ρώσικη ένσταση για αθέτηση συμβολαίου.

Όσον αφορά τη νησιωτική περίμετρο, στο «κόκκινο γαζί» που λαμβάνει χώρα στις Μαρίνες προστίθεται η φημολογούμενη(;) πώληση νησίδων μεταξύ Λέσβου & παραλίων M.Aσίας σε Τούρκους, και η εκμίσθωση για έναν αιώνα της Κερκυραίας Κασσιόπης.

kassiopi-area

«Tο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποδέχτηκε τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της NCH Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού (μόδα πασπαρτού), στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της επιφάνειας του ακινήτου για περίοδο 99 ετών. Πρόκειται για την πρώτη άμεση 100% διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια, ύψους 100 εκ. Ευρώ περίπου, εκ των οποίων 75 εκ. € αφορούν το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο και  23 εκ. Ευρώ αφορούν στο οικονομικό αντάλλαγμα (230.000 €/έτος&490.000 τμ =>σκάρτα 50 €λεπτά/τμ/έτος), εκ των οποίων άνω των 320.000 τμ θα παραμείνουν(;) προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και στην υπόλοιπη έκταση, ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 36.000 τμ για ήπια τουριστική ανάπτυξη. Τονίζεται, ότι η γη παραμένει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς η αξιοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τον θεσμό της επιφάνειας».

Ωραία. Θα προκύψουν και νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ιθαγενείς υπηκόους (αν χρειαστεί και για υπηκόους χ ιθαγένειας). Ένας αιώνας, 4 γενιές. Ανοίγουν επικίνδυνα οι χρονοκλίμακες, ‘μπιρ παρά’ σημειολογούμενες, προς τα …400 χρόνια.

Αντί επιλόγου

Παραμονές των αμερικάνικων εκλογών κυκλοφόρησε μια άποψη για νηνεμία στη Μ.Ανατολή κοινή συναινέσει αμερικανοισραηλινών προς διεκπεραίωση των εκλογών των και με ορίζοντα τα μέσα-τέλη Φλεβάρη. Χθες η Βρετανία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν πάραυτα τη Συρία, ο Πούτιν έχει απαγορεύσει την εισαγωγή κατεψυγμένων μόσχων και χοίρων από την Αμερική, «εμπλουτισμένων» με διατροφικό πρόσθετο ταχείας μυικής ανάπτυξης,  για την προστασία των πολιτών του. Ευπρόσδεκτη η G.Sachs από τη Μόσχα (Μεντβέντεφ, Πούτιν;) προς ανέλιξη του ΒΒΒ σε Α;  O Ομπάμα ζητάει από τα αρμόδια όργανα την αξιολόγηση της πυρηνικής απειλής από την Κίνα. (την…επιδιώκουσα ένα πλέον κοσμοπολίτικο γιουάν;). Το πολάρκους εκ Νορβηγίας, ημισεληνοφόρο, ετοιμάζεται για σεισμικά στην ερδογανοδαβουτόγλειο υφαλοκρηπίδα. «Φύγε Nordic explorer, έλα Polarcus», προς σάρωση και του ανατολικού ημίσεος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ α.ο.ζ.

Έχουν ήδη ένα λόγο για καφέ στο τουρκολίμανο…δεν έχουμε κανένα λόγο να «πετάμε αετό»!

18/10/12:
«…τοποθετούν χρονικά το τεστάρισμα της πτωτικής γραμμής τάσης στις 900 μονάδες μέσα στους επόμενους μήνες του έτους ή το αργότερο στο α΄ τρίμηνο του 2013, δίνοντας ως πρώτο στόχο τιμών για τον Γενικό Δείκτη τις 1.054 μονάδες, ήτοι 23% πάνω από τις 850 μονάδες!»

Πέριξ του «Μάτζικερτ» (1071…μ.χ), που θα «έλεγε» και μια σπουδαία πένα (χαίρε Θρασύβουλε!), από κάτω προς τα πάνω όμως τούτη τη φορά και η βάση->αντίσταση.

Πέρα από τη χρηματιστηριακή προεξόφληση των οικονομικών εξελίξεων, για πολλούς είναι απορία, αν τελικά τα διαγράμματα είναι αυτά που ανταποκρίνονται στα μεγάλα γεγονότα, ή αν τα μεγάλα γεγονότα ανταποκρίνονται στα διαγράμματα (καταρράκτης 8-9 συνεδριάσεων προ των διδύμων στη ν.υ…λ.χ).

Ο Χρόνος μοιάζει να ανεβάζει ταχύτητα…!!!

(*) Για την έννοια των μπουλουκιών μπορεί κανείς να αναζητήσει εδώ προσεγγίσεις σε επίπεδο κυβερνητικό, θεατρικό ή …άλλο.

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟ

…                                                  Telegraph -20/8/2015 ►
  • Στα μέσα Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας Διατλαντικής Συνεργασίας Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP). πηγή

G 20 στη Μόσχα

μετεωριτης

15/02/13 Meteorite hits Russia lighting sky, shattering windows βίντεο. Η περιοχή Τσέλιαμπινσκ είναι η βιομηχανική καρδιά της Ρωσίας, με πολλές βιομηχανίες, έναν πυρηνικό σταθμό και ένα κέντρο πυρηνικών αποβλήτων.Ν  Περιοχές θραυσμάτων…(RN)

Ο βρετανός επιστήμονας Ρόμπερτ Μάσεϊ της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα αντικείμενο που πέφτει στη Γη από το διάστημα να προκαλεί θύματα και παρατήρησε ότι ο απολογισμός της βροχής μετεωριτών σήμερα στη Ρωσία δεν έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία.Είναι πολύ σπάνιο μεγάλα αντικείμενα να αντιστέκονται στην τριβή που αναπτύσσεται και να μην αποσυντίθεται, πρόσθεσε ο ίδιος, αλλά ακριβώς αυτό συνέβη στα Ουράλια.

05/03/2013 Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πλησιάζει την «κόκκινη γραμμή», οπότε η δράση θα καταστεί αναγκαία

09/04/2013 Τουλάχιστον 37 νεκροί και 850 τραυματίες από τον σεισμό 6,3 Ρίχτερ στο Ιράν. Στο σημείο βρίσκεται ο μοναδικός πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

11/03/2013 Ο Στέλιος Σταυρίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, θα αντικαταστήσει τον Τάκη Αθανασόπουλο στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.

13/03/2013 Τον αργεντινό καρδινάλιο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο (cv) εξέλεξαν οι καρδινάλιοι – εκλέκτορες του κονκλάβιου του Βατικανού ως νέο Ποντίφικα, υπό το όνομα πάπας Φραγκίσκος ο Α’.

16/03/2013 Σε συμφωνία για ένα πακέτο διάσωσης της τάξης των 10 δισ. ευρώ ήρθε η Κύπρος μετά από μαραθώνιο eurogroup. Το σχέδιο περιλαμβάνει την επιβολή εφάπαξ εισφοράς 9,9% επί των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% για μικρότερα ποσά. …Αναφορικά με το μέλλον των υποκαταστημάτων που διαθέτουν στην Ελλάδα οι δυο μεγάλες κυπριακές τράπεζες: «Δεν θα προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας θυγατρικής που θα χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση, μια ελληνική τράπεζα θα τα αγοράσει» Άσμουσεν (εκτ).

Η ανακοίνωση της Λαγκάρντ

«Χαιρετίζω τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της Κύπρου. Το ΔΝΤ πάντα έλεγε πως θα στηρίξουμε μια λύση που είναι βιώσιμη, που χρηματοδοτείται πλήρως και που κατανέμει κατάλληλα το βάρος. Πιστεύω πως το συμφωνηθέν πακέτο ανταποκρίνεται στους τρεις στόχους. Σ’ αυτή τη βάση, σκοπεύω να κάνω σύσταση στο Εκτελεστικό Συμβούλιό μας ώστε το ΔΝΤ να συνεισφέρει στην χρηματοδότηση του πακέτου», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η γενική γραμματέας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Από την πλευρά του, ο κ. Ασμουνσεν ανέφερε ότι ο νόμος που θα επιβάλει την εισφορά αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να επιβληθεί με το άνοιγμα των τραπεζών.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό (Σάββατο πρωί) ότι οι Τράπεζες δεν επιτρέπουν την ανάληψη οποιουδήποτε ποσού από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές. (βλ. και Κ.Τ.Κύπρου)

[…] Η πολιτική συμφωνία Κύπρου-Eurogroup θεωρείται από τους κύπριους οδυνηρή και οι εταίροι ζήτησαν και πήραν κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων για τις οποίες, έως την Παρασκευή, τόσο το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης όσο και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης απέκλειαν.

Σημειώνεται ότι για να ισχύσει η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή.

Πάντως στη Λευκωσία θεωρούν περίεργο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε απόσυρση ρωσικών καταθέσεων από κυπριακές Τράπεζες.

κυπρος εκονομιστ

20/03/2013

Ομπάμα: «Μας ενώνει άρρηκτος δεσμός με το Ισραήλ» (βίντεο). …Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τον άρρηκτο και ιστορικό δεσμό, τόσο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, όσο και του εβραϊκού λαού με τα εδάφη του Ισραήλ.

22/03/2013 

Η απολογία από πλευράς Ισραήλ και η αποζημίωση των θυμάτων ήταν ανέκαθεν οι δύο όροι τους οποίους έθετε ο ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων με το εβραϊκό κράτος. …Η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία και μεσολάβηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν ο τελευταίος αναχωρήσει από το Τελ Αβίβ για την Ιορδανία. Ν

22/03/2013 

«Εάν στόχος είναι ο στραγγαλισμός της κυπριακής οικονομίας θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις όποιες επιλογές, οι οποίες θα υπερασπίζονται στοιχειωδώς την κυριαρχία του κυπριακού κράτους και την αποφυγή μιας μόνιμης κηδεμονευτικής σχέσης μεταξύ Κύπρου και Βερολίνου», δήλωσε ο κ. Ομήρου  και πρόσθεσε: «Αν αυτός είναι ο στόχος δεν μας αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο παρά να επιδιώξουμε επώδυνα μέτρα αλλά λύση εκτός μηχανισμού και εκτός τρόικας». Φειδίας: Καταστροφικό το σχέδιο διάσωσης της CPB.

sam anas

25/03/2013

Στιγμιότυπο από 2013-03-25 05:28:31

Στιγμιότυπο από 2013-03-25 05:43:39

Στιγμιότυπο από 2013-03-25 05:33:49

Στιγμιότυπο από 2013-03-25 05:36:16

Στιγμιότυπο από 2013-03-25 05:08:32

Eurogroup Statement on Cyprus

Following the presentation by the Cyprus authorities of their policy plans, which were broadly
welcomed by the Eurogroup, the following was agreed:

1. Laiki will be resolved immediately – with full contribution of equity shareholders, bond holders and
uninsured depositors – based on a decision by the Central Bank of Cyprus, using the newly adopted
Bank Resolution Framework.

2. Laiki will be split into a good bank and a bad bank. The bad bank will be run down over time.

3. The good bank will be folded into Bank of Cyprus (BoC), using the Bank Resolution Framework,
after having heard the Boards of Directors of BoC and Laiki. It will take 9 bn Euros of ELA with it. Only
uninsured deposits in BoC will remain frozen until recapitalisation has been effected, and may
subsequently be subject to appropriate conditions.

4. The Governing Council of the ECB will provide liquidity to the BoC in line with applicable rules.

5. BoC will be recapitalised through a deposit/equity conversion of uninsured deposits with full
contribution of equity shareholders and bond holders.

6. The conversion will be such that a capital ratio of 9 % is secured by the end of the programme.

7. All insured depositors in all banks will be fully protected in accordance with the relevant EU
legislation.

8. The programme money (up to 10bn Euros) will not be used to recapitalise Laiki and Bank of
Cyprus.

01/04/2013 

Cypriot President Nicos Anastasiades has outlined a 12-point plan to rescue his country’s troubled economy.

 ”…In a plan reminiscent of Spain’s project to create a EuroVegas gambling resort on farmland near Madrid, Cyprus wants to put forward legislation to allow its own casinos. This would be a public policy reversal for the island, which only last year banned online casinos and exchange betting…”

Gambling has until now been legal only on the northern, Turkish side of the island. g…

11/04/2013

«Όπως γνωρίζετε, η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών είναι βασικός πυλώνας στο οικονομικό και θεσμικό υπόστρωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Επιστολή στον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου έστειλε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, προειδοποιώντας ότι η όποια διαδικασία για παύση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη θα κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. N

Ο Χρόνος μοιάζει να ανεβάζει ταχύτητα…!!!

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 10 Φεβρουαρίου 2013 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s