RSS

Στουρνάρας στον Ενικό, EQ στο Ναδίρ

08 Οκτ.

Τρείς ώρες τηλεοπτικής παρακολούθησης του εν λόγω ήταν υπέρ του δέοντος αρκετές για να περισσέψει διάθεση προς σταχυολόγηση των λεχθέντων από τον καλεσμένο, από τον οικοδεσπότη, από τους καρτερικά …ευγενέστατους (έναντι του επιπέδου συναισθηματικής νοημοσύνης του περί ου) πολίτες του στούντιο.

Ας σταθούμε ενδεικτικά :


Ι. Στουρνάρας (1:51:00 ->…):

«Δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να απειλούμε διαρκώς του τραπεζίτες με διώξεις, …δεν πρόκειται να δώσουν ούτε ένα ευρώ δάνειο σε κανένα» …!

Ο.Ε.Δ-εγγυήσεις->ΕΚΤ->ρευστότητα προς τις εγχώριες τράπεζες από 9.12.2008 κι εντεύθεν, σύμφωνα με τα σχετικά φεκ. Αποκλειστικά για χορήγηση στεγαστικών δανείων και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Διαρκούσης -παρά ταύτα-  της 5ετούς πιστωτικής ασφυξίας…!

– «Κύριε υπουργέ, γιατί δεν μπορώ να επιχειρήσω;»

– «Ποιός σ’ εμποδίζει; στο μυαλό σου είναι αυτά όλα»

– «Σε θεσμική συζήτηση με συστημική τράπεζα: κύριε εμείς χρηματοδοτούμε όποιον έχει λεφτά ήδη» (27′:00»)


Χρήστης eco:

«Η ουσία της χθεσινής εκπομπής, ήταν οι ερωτήσεις σχετικά με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών, που είναι και η κύρια αιτία υπερχρέωσης της χώρας….Απο τα 230δις €, που έχουν πάρει απο το 2008 με τη μορφή εγγυήσεων και βαρύνουν το Δημόσιο χρέος μας, οχι μόνο έχουν διοχετεύσει ελάχιστα στην πραγματική οικονομία, αλλά τα χρησιμοποιούν ώστε να αντλούν ακόμη μεγαλύτερα κεφάλαια από την ΕΚΤ και να επενδύουν όλο και μεγαλύτερα ποσά εκτός Ελλάδος…

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΣΚΑΝΔΑΛΟ…

Το α’ εξάμηνο του ’13, οι τράπεζες άντλησαν από την ΕΚΤ 60δισ €…Ταυτόχρονα μείωσαν τη συνολική χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα κατα 18,2δισ €, ενώ αύξησαν τις θέσεις τους σε ομόλογα και γραμμάτια εξωτερικού απο 22,9δισ σε 69,1δισ (Μάρτιος 2013)…Ο Στουρνάρας ζητά επαναπατρισμό κεφαλαίων, τη στιγμή που οι ανακεφαλαιοποιημένες με τα « λεφτά μας»(εγγυήσεις) τράπεζες επενδύουν στο εξωτερικό !!! (35,7δισ Λουξεμβούργο-23,4δισ Ην.Βασίλειο)…»


telegraph: Value of risky investment products and other shadow banking assets climbs 7pc to $75 trillion in 2013 
bloomberg: shadow banking assets  which includes hedge funds, real estate investment trusts and off-balance sheet investment vehicles, is about 120 percent of global gross domestic product, or a quarter of total financial assets, according to a report published by the Financial Stability Board today…
Στιγμιότυπο από 2015-02-06 13:33:09kathimerini

Τέλος, το «εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος»! σχόλιο (16:40-19:55) πολίτη -προς το τέλος της εκπομπής- με τον επίλογο …αναγωγής των αγορών σε μόλις 23 οικογένειες, έναντι των οποίων χρωστάει όλος ο πλανήτης, έμεινε ασχολίαστο.

Ομοίως για το σχόλιο αναφορά στην ΑΤΕ (βλ. και  colpo grosso του αιώνα)

Για το «δι’ ευχών», καταληκτικά και …σημειολογικά,  ας γίνει αναφορά στην επίκληση του ήθους του Έλληνα, που, κατά τη στουρνάρειο αντίληψη, δεν αφήνει περιθώρια απόδοσης άλλων ευθυνών στους κυβερνώντες πλην των πολιτικών ευθυνών.

Πιθανώς, η απόδοση ποινικών ευθυνών στον άκη εκλαμβάνεται από τον υποικ ως εκδοχή υπάρξασα άπαξ δια παντός…;)

Στιγμιότυπο από 2013-10-09 09:52:10«Δημοκρατία» 09.10.2013

-.-

Advertisements
 
1 σχόλιο

Posted by στο 8 Οκτωβρίου 2013 in Έλλην Λόγος

 

One response to “Στουρνάρας στον Ενικό, EQ στο Ναδίρ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s