RSS

Μιλώντας πάνω σε αυτά που είπε ο Rothschild στη Κέρκυρα

06 Ιον.
«Η γλώσσα των λέξεων αλλά και του σώματος μαρτυρούν πολλά. 
Όταν τα μάτια δεν σε κοιτούν, κρύβουν πολλά. 
Κρύβουν πάθη και ενοχές. Κρύβουν ψέμματα.
Η φωνή όταν τρέμει κρύβει και αυτή κάτι...»

Θωμάς Κατσαρός με Λόρδο Jacob Rothschild
«Το πρώτο μου συμπέρασμα από όσα παρουσιάζει, είναι ότι ζόρισαν τα πράγματα και ένας-ένας βγαίνει να πεί έστω και μέσα από αντιθέσεις όσα θα ήθελε να γίνουν ή και να μή γίνουν, μοιράζοντας την τράπουλα με λιγότερα χαρτιά από όσα υπάρχουν ή από όσα μπορεί να αντιληφθεί στη Δύση που ευρίσκεται. Θα απαντήσω εν τάχει σε όσα λέει:

 1. Η κρίση του 2008 έγινε για να γίνει ένα ξέπλυμα χρήματος και να δικαιολογηθούν όλα τα “ελλείμματα” στις καταθέσεις στην Ευρωζώνη. Στην Ελλάδα των Λόρδων και των ΜΗ Λόρδων το πάρτυ συνεχίζεται. Οι φούσκες των τραπεζών συνεχίζουν να φουσκώνουν ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποιοί έφαγαν τις καταθέσεις από τις τράπεζες ή … σχεδόν όλοι.
 2. Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση και με εξαγορά μετοχών από εκείνες που το Χρηματοπιστωτικό Ταμείο της Ελλάδας έδωσε σε χαμηλότερες τιμές από εκείνες της αγοράς, με τη διατήρηση του Τ+3, όλοι ξέρουν ότι στις τράπεζες της Ελλάδας στήνεται φούσκα. Δεν πιστεύω ότι πρόκειται κανείς να αγοράσει μετοχές τραπεζών αν δεν είναι σίγουρος ότι κάποιος στο μέλλον θα αγοράσει αυτές τις φούσκες. Έτσι, κάποιος θα επιθυμήσει να κάνει τις τράπεζες αυτές εθνικές στο μέλλον. Τότε θα έχει κλείσει ένας ακόμη κύκλος κέρδους.
 3. Το χαμηλό επιτόκιο στα ομόλογα οφειλόταν στις εγγυήσεις της Ευρωζώνης και το θεωρώ και πολύ ψηλό το επιτόκιο. Και αυτό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικών και ποινικών ευθυνών. Εκτός αυτού θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν εκφράζει τον Ελληνικό λαό αλλά άλλους.
 4. Παρατηρείστε τον εναγκαλισμό του βαρώνου με τα μουσεία, τα ΜΕΓΑρα, τους δρόμους και τα απορρίμματα. Δεν νομίζω ότι επιθυμεί την ανάπτυξη της Ελλάδας. Τα Μουσεία, τα κοινωφελή έργα και οι δρόμοι κακής κατασκευής καμμία σχέση δεν έχουν με την ανάπτυξη. Ανάπτυξη σημαίνει μόνο παραγωγή και εξαγωγές. Τίποτα άλλο.
 5. Ο βαρώνος σαν καλός επιχειρηματίας επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τα ντόπια συμφέρονατα για να μη χαλάσει η εικόνα της τεχνικής ευτυχίας των τραπεζών. Κορόιδα όμως στις αγορές δεν υπάρχουν. Κορόιδα είναι μόνο οι Έλληνες που θα τους βάλουν να ξαναγοράσουν τις τράπεζες και ότι έχει πουληθεί. Με τι λεφτά; Mα απο τις τιτλοποιήσεις των υδρογονανθράκων που έρχονται και πολλά άλλα.
 6. Φυσικά στηρίζει όσα έχουν γίνει γιατί δεν έχει γίνει τίποτα υπέρ των Ελλήνων παρά μόνο υπέρ των τραπεζών τις οποίες φαίνεται να ελέγχει κατά μεγάλο μέρος τους. H σταθερότητα είναι απαραίτητος παράγων για να ανέβουν οι μετοχές. Μπανανία είναι η χώρα. Σε ιθαγενείς απευθύνεται. Ό,τι θέλει λέει. Δεν περίμενα ποτέ να ακούσω μια τέτοια συνέντευξη.
 7. Κατά τον βαρώνο η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να πουλάει καθρεφτάκια στους τουρίστες. Η σημερινή Ελλάδα δεν το θέλει αυτό. Ισότιμος εταίρος στην ΕΕ με νέο πραγματικό πολιτικό σύστημα, με ανάπτυξη, παραγωγή και εξαγωγές, με ισότητα σε όλα και για όλους παρά μια χώρα με ΕΟΖ σε κάθε περιφέρεια και φορολογικές ανισότητες. Ο βαρώνος δεν αναφέρθηκε επίσης στο νόμο που κάνει πολύ πιό αυτόνομες τις περιφέρειες απο τη κεντρική κυβέρνηση. Τυχαίο;
 8. Κανένα ΑΕΙ δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο βαρώνος δεν είναι σε θέση να το κρίνει. Η Ελλάδα είναι πάνω από μισό αιώνα πίσω στη τεχνολογία απο τις ανεπτυγμένες χώρες. Τεχνολογική εμπειρία δεν υπάρχει. Τα βραβεία που δίνονται στα ΑΕΙ δεν πείθουν κανένα, αφού τα ΑΕΙ δεν δίνουν τίποτα στην Ελληνική οικονομία. ΑΛΛΑ ούτε και η οικονομία ζητάει κάτι απο αυτά. Ξέρει ότι δεν μπορούν. Τα περί καινοτομιών βραβεία που έδιναν οι τράπεζες για εσωτερική προπαγάνδα έπεσαν κάτω απο τα γέλια.
 9. Το ξεπούλημα δεν πρέπει να ταυτίζεται με την ανοικοδόμηση. Μόνο οι αγοραστές φτηνών εμπορευμάτων και αξιών στην Ελλάδα που θα φουσκώσουν αργότερα μπορούν να χαίρονται.
 10. O βαρώνος θέλει να αυξήσει και τα κέρδη του στη Βρεττανία. Για να κερδίσεις πρέπει να μειώσεις τα έξοδα και αυτό γίνεται με διάοφορους τρόπους, όπως με επαναδιαπραγάμτευση (εκβιασμό). Η κρίση της Αγγλίας που έρχεται θα δημιουργήσει ένα νέο κύκλο κέρδους κοκ.
 11. Λύση για την ανεργία είναι η υποτίμηση λέει. Φυσικά και δεν είναι αλήθεια. Είναι η έλλειψη παραγωγικών μονάδων στην Ελλάδα, ο περιορισμός μόνο στο τουρισμό και συνεπώς η πολιτική εξάρτηση απο ισορροπίες. Ξέχασε να ανεφερθεί στη λύση που πρότεινε το πρακτορείο Bloomberg (με παραμονή στην ΕΕ) δηλαδή την αύξηση του VAT στα εισαγόμενα προιόντα. Πουλώντας αγγουράκια δεν μπορείς να αγοράσεις φορτηγά, τηλεοράσεις, ψυγεία κλπ.
 12. O βαρώνος δεν αναφέρθηκε στον παράγοντα μεταναστευτικό και στην επίλυση του με οικονομικούς όρους.
Τι δεν καταλάβατε;
πηγή: zcode
Προσθήκη 13/11/2014
Aπό το ιστολόγιο «Λόγιος Ερμής»…δια χειρός Λόρδου Μπάιρον:    

-.-

 

 

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 6 Ιουνίου 2014 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s