RSS

Le Jardin du Luxembourg … Διύλιση καταθέσεων, κατάποση αοζ-εγγυήσεων-φτώχειας

26 Σεπτ.
Η ανάρτηση επιχειρεί να τονώσει μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος επ’ αφορμή της αγωνίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ν.δ, σπυρίδωνος, περί τις «καταθέσεις». Υπό την οσμή ενδεχομένων εκλογών, άμεσα ή λιγότερο άμεσα.

Οι δύσπιστοι εξέλαβαν τον χρονισμό έκφρασης της εν λόγω αγωνίας ως προπέτασμα καπνού
  1. για την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση -βλέπε πιο κάτω το σύνδεσμο «Το κρυφό χρέος των τραπεζών»- …ισονόμως προς την προεισπραττόμενη φορολογική απαίτηση εκ των συνήθων υποζυγίων.
  2. για την μετ’ ου πολύ  …κατήφεια λόγου του πρώτου υπουργού ‘παρά τη αγγελικώ’ στο Βερολίνο. Στεκόμαστε στην πρωθυπουργική επανάληψη πλέον του όρου ‘θαλάσσιες ζώνες’ αντί της -μέχρι και της πρώτης προγραμματικής συμφωνίας συγκυβέρνησης- αναφοράς σε ΑΟΖ.
Η ΑΟΖ καθιστά τα 132.000 km2 …Γαλλία στην αν.Μεσόγειο και το νησιώτικο σύμπλεγμα του Καστελόριζου …Πελοπόνησο στον ανατολικό βραχίονα της Ελλάδας. Σε επαφή, ENOTHTA με την κυπριακή ΑΟΖ. Η κήρυξη της ΑΟΖ ήταν προεκλογική δέσμευση.
• ΑΙΓΑΙΟ 1,5 δις βαρέλια.
• ΙΟΝΙΟ 2 δις βαρέλια.
• ΚΡΗΤΗ 14 – 22 δις βαρέλια.
ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 50 δις βαρέλια.
* Το φυσικό αέριο υπολογίζεται σε βαρέλια, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με το πετρέλαιο – Για να κατανοούνται καλύτερα τα μεγέθη.
* Το μέγεθος των κοιτασμάτων έχει υπολογιστεί από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και έχει δημοσιευθεί σε σχετικούς χάρτες. Σχετικές μελέτες έχουν γίνει και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου με ανάλογα αποτελέσματα – Η Γαλλία (Total; βλ. και 1) ερευνά τη Μεσόγειο από το 1911. πηγή
Σχετική αναφορά – ανάρτηση:
«Greece exits €arth … Earth 2.0 – Υπερχρεωμένοι και χωρίς περιουσία…;»
Στιγμιότυπο από 2014-10-21 14:30:52συνέντευξη Ν.Λυγερού 20/10/2014
1:  Για την σημειολογία των …συμπτώσεων πέριξ της 20ης/10/2014:
i.  κατάπλους του barbaros, τουρκικού ερευνητικού σκάφους,  στo οικόπεδo 3 της κυπριακής αοζ(eni&kogas: 2,3 και 9!)
ii.  άσκηση ρωσικής ναυτικής δύναμης στην άνω περιοχή
iii.  άσκηση κυπριακών αντιαεροπορικών – ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων (…Ονήσιλος-…Gideon)
iv.  μοιραία απογείωση falcon* 50 -βλ. και εδώ– για τον επικεφαλής της Total(oικόπεδα 10&11). *(14/9/1999).

 

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ-ΑΝΗΣΥΧΙΑ

        vs

  • Εγγυήσεις ρευστότητας:

    a. πίνακας 2 -> Κατά φεκ προβλεπόμενη κατεύθυνση: στεγαστική πίστη, κεφάλαια κίνησης σε μικρομεσαίες και ζωτικής σημασίας επιχειρήσεις. Τα αντίστοιχα ΦΕΚ, 9/12/2008-19/9/2012, «αθροίζονται» σε ~€233δισ. 
    b. Το κρυφό χρέος των τραπεζών -> συνέχεια εγγυοδοσιών, 2013-Φεβ 2014, αθροιζομένων σε ~€41δισ. Πλέον των ~€41δισ. της ανακεφαλαίωσης
Προς τι, εν τούτοις, η 5ετής …σαχάρεια πιστωτική «αίσθηση» ;;;(κλικ στο λίνκ-πίνακας 1). Σημειωτέον ότι, η πρώτη εκ των άνω εγγυοδοσιών, «πιθανώς» εκπεσούσα(ισόποση τυγχάνει η μεγέθυνση του δημοσίου χρέους μεταξύ Μαρτίου-Ιουνίου 2012), έλαβε χώρα σε τράπεζες μιντιακώς προβληθείσες(πέριξ του 2008) ως «θωρακισμένες έναντι της κρίσης-υγιείς- στερούμενες τοξικών προϊόντων», ΚΑΙ, ενόσω ακόμη η εξέλιξη των καταθέσεων ήταν ανοδική(βλ. καταθέσεις-> 2008-2009).
  1. Αγωνία (όποιας «χρωματικής» αιτίασης) για την τύχη ~€165δισ. των (απομεινάντων) καταθετών.
  2. MIA κουβέντα, ας είναι στη γαλλική, για την τύχη των …+€41δισ.+€233δισ.+…, «δυνητικώς» επιβαρυνόντων τους φορολογούμενους νυν και προσεχών γενεών; καταθέτες και μη; Η επί θύραις διάδοχη κυβερνητική προοπτική εμφανίζεται επίσης σιωπούσα επί τούτου(δοκεί συναινείν;). Δύο όψεις, ένα νόμισμα-…συναντιπολίτευση;(documental-brussels-business/)

Προσθήκη 6/11/2014:…Όπως αναφέρει η Le Monde, στην εξάμηνη έρευνα που πραγματοποίησε με τίτλο «Luxemburg Leaks» ή «LuxLeaks-3min10sec»(βλ. επίσης εδώ & εδώ & εδώ) η ICIJ απέκτησε πρόσβαση σε 28.000 σελίδες εγγράφων του «tax ruling» που δείχνουν πώς οι μεγάλες εταιρείες «βασίζονται στο Λουξεμβούργο και στο χαλαρό φορολογικό ρυθμιστικό του πλαίσιο, για να μεταφέρουν εκεί κέρδη ώστε να φορολογηθούν σε πολύ μικρή κλίμακα». Σημειώνεται ότι η πρακτική του «tax ruling» είναι νόμιμη και επιτρέπει σε μία επιχείρηση να ερωτήσει εκ των προτέρων ποιας μεταχείρισης θα τύχει από τις φορολογικές αρχές μίας χώρας και να λάβει συγκεκριμένες νομικές εγγυήσεις.N   
Στιγμιότυπο από 2014-12-02 19:39:09
ΛΟΥΛΑ/ΚΙ  ΝΤΕΣΤΡΕ
GreekLeaks: “Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας, να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια… το ανακοίνωσε στο ΚΤΕ ο Παπακωνσταντίνου…”  Κουκουλόπουλος-αντ16/2011+[3-4 χρόνια] => 6ος 2014-2015 -> βλ.κάτωθι. To εν λόγω «by pass», τη συναινέσει τίνων και υπέρ ποίων πραγματοποιήθηκε; ρητορικό* είναι το ερώτημα. *(Λήμμα: Spiegel 5/2010→«Bailout Plan Is All About ‘Rescuing Banks and Rich Greeks’», από την ανάρτηση→ «Rothschild ⇔ ESM ⇔ ΔΝΤ(DSA), WB, Europe… 60Υ(+)»). Προς «περισυλλογή και αυτοσυγκέντρωση» της ανωτάτης πολιτειακής αρχής. Αυτή δεν είναι ο ΠτΔ… Είναι το εκλογικό σώμα!
Στιγμιότυπο από 2015-04-18 00:25:56
κλικ επί της εικόνας->μεγέθυνση
πηγή ιστογράμματος

ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ  Η’ ΚΑΘ’ ΕΞΙΝ;

A.

α). Από «εξομολόγηση» σπυρίδωνος στα καρντάσια: «Τις πρώτες μέρες του μνημονίου έβγαινα πολύ πιο αισιόδοξος από ό,τι πραγματικά πίστευα μέσα μου. Δηλαδή έλεγα, θα τα καταφέρουμε, μην ανησυχείτε δεν είναι τίποτα, ενώ ξέραμε όλοι ότι ήταν η καταστροφή»!… Βλ.:βίντεο. Έξι-εφτά μήνες από «τα καρντάσια», βλέπουμε πράγματι ότι «η Ελλάδα είναι άλλη χώρα» και όλοι λέμε «πόσο καλύτερα* πηγαίνει αυτή η χώρα»β). Από μεταγενέστερη «εξομολόγηση» του εν λόγω, στην βουλή  22.10.2014 και αποδεδεγμένης δημοσίως πλέον της καταστροφικότητας των μνημονίων: «με δόξα με τιμή και με καμάρι τα ψηφίζω» (τα μνημόνια...)!… Βλ.:βίντεο. α+β => Ενδιαφέρον αντικείμενο επιστημονικής έρευνας …αν μη τι άλλο!
(*): i. Εκθεση σοκ: Εξι στους 10 Ελληνες βρίσκονται κάτω ή απειλούνται από τη φτώχεια. ii. Η από 20.7.2011 συσταθείσα task force Greece(TFGR), αρωγός1 πολιτικής ενταύθα, αντελήφθη εσχάτως ότι η υπερφορολόγηση δεν προάγει το επιχειρείν.
(1): Therefore the Sides have reached the following understanding(11.4.2012):  Greece, Germany and TFGR (Task Force for Greece) intend to designate Germany to be Domain Leader for assistance on reforming the public health sector in Greece…

 Β.

Επίσης από την συγκυβερνώσα ομήγυρη:
«…και το λέω ρητά και κατηγορηματικά: Αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: 1. το ίδιο το πασόκ για να πέσει στα μαλακά και για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες τους που μας έφεραν στο μνημόνιο…, 2. τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα…και όσο το πασόκ είναι στα πράγματα, ακόμη και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ή έτσι νομίζουν… 3. Όλες αυτές οι δυνάμεις, μέσα ή έξω απ’ την Ελλάδα, που θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη και μια κυβέρνηση ελεγχόμενη.»… Βλ.:βίντεο «O λαός θα μάθει όλη την αλήθεια – Ότι έχω πει ισχύει»… Βλ. :βίντεο

Γ.

Ας γίνει και μια αναφορά στον αντιπροεδρεύοντα της κυβέρνησης και εμπνευστή του εετηδε(«ασφάλιστρου ακινήτων») που στο διάβα 3ετίας από το 2011 μετεξελίχθηκε σε ΕΝΦΙΑ. Χωνεύοντας και το «έκτακτο» και το (μηδενικής ανταποδοτικότητας) «τέλος». Θεμελιώνοντας μια ακόμη οπτική «φορολόγησης»(φόρος<=>πρόσωπο-εισόδημα) στην -υψηλού % ιδιοκατοίκησης- Ελλάδα. Επίσης δύσπιστες οντότητες, επιμένουν στην ορθογραφή του ΕΝΦΙΑ ως ΕΝΦΥΑ υπαινισσόμενοι την εξ εμπνευστών και εφαρμοστών διάθεση προοδευτικής Υφαρπαγής ακινήτων δια του εν λόγω «φόρου».
23.6.2011: «Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους!, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο το ακίνητο» 11.09.2011: i. «Καμμία νέα επιβάρυνση…αλλά χρειαζόμαστε εναν μηχανισμό αποκατάστασης των μειωμένων αποδόσεων. Το μόνο μέτρο που έχει αυτά τα προσόντα -εκτός φοροεισπρακτικού μηχανισμού-είναι ένα ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ…» ii. «Το 2012 θα έχουμε βγει στο ξέφωτο των πρωτογενών πλεονασμάτων (…€3 δισ.)»

Δ.

Τέλος, εις -βερμπαλίσας την απαγκίστρωση από το μνημόνιο- «απαγκιστρωθείς»… Βλ.:βίντεο

“Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε,
με τους ηλίθιους που κυβερνάμε
και με τον πόνο τους”
Β.Πολύδωρας-…δυνάμει 180ος

-.-

Advertisements
 
3 Σχόλια

Posted by στο 26 Σεπτεμβρίου 2014 in Έλλην Λόγος

 

3 responses to “Le Jardin du Luxembourg … Διύλιση καταθέσεων, κατάποση αοζ-εγγυήσεων-φτώχειας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s