RSS

Αχ Πατρίδα μου γλυκειά

17 Ιαν.

 

Εν μέσω της «ανάκαμψης», η ανεργία ανέρχεται στο 26% του εργατικού δυναμικού και η ανεργία των νέων ξεπερνά το 50%. Το ΑΕΠ είναι 26% χαμηλότερο σε σύγκριση με το ζενίθ προ της κρίσης. Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση, το ΑΕΠ δεν αποτυπώνει σωστά την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ήταν -15% του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο του 2008, αλλά έχει γίνει πλεονασματικό από το β΄ εξάμηνο του 2013. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση των δαπανών των Ελλήνων σε αγαθά και υπηρεσίες στην πραγματικότητα είναι τουλάχιστον 40%. FT-€2day
«Το δεχόμαστε αυτό. Αν είναι να είμαστε τα πειραματόζωα για να δούμε ΠΩ’Σ τελικά θα γίνει αυτή η οικονομική διακυβέρνηση. Τουλάχιστον, η Ελλάδα αν καεί, να καεί! για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη».
Τοις Νίκης ρήμασι…

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές, εμείς, οι υπέρμαχοι της ευρώπης1».

Γ.Δραγασάκης ενώπιον γερμανών βουλευτών:«Εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης»… «Προσεγγίζουμε* το πρόβλημα όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι «μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας»…
Βλέπε, επίσης, «Οι τρεις αρχηγοί και η διαπλοκή στον ΟΤΕ» ~Αντώνης Καρκαγιάννης από 10/9/2000,  «Η Δημοκρατία-το χρέος και οι Ζ.Γκάμπριελ και Θ.Τσουκάτος» ~Μιχάλης Χαραλαμπίδης από 23/3/2015.

Ι.Δραγασάκης από τη συζήτηση στη βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -31/10/15: «Aνακεφαλαίωση & παράλληλο τραπεζικό σύστημα»

 
 Στιγμιότυπο από 2015-03-21 03:35:35 *It takes two to «TANGO», από πολλών ετών… Σχετική αναφορά γίνεται και εδώ.

Η εικόνα αλιεύθηκε απ’ εδώ.
Ο τελικός διακανονισμός-αποδοχή του προπολεμικού «χρέους» το καλοκαίρι του 1964, κατά μίαν αξιοσημείωτη γενεαλογική και χρονική …σύμπτωση-αλληλουχία, των γαπ-σένιορ πρωθυπουργεύοντος-μητσοτάκη-σένιορ καθ’ ύλιν υπουργεύοντος, συμφωνείται με ~45ετή ορίζοντα αποπληρωμής, ορίζοντα που …συναντάει στο τέρμα του(1964+45=2009!) την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον γαπ-τζούνιορ! (βλ. «Πεντελικόν» και εδώ! // βλ. γαπ-enikos -και ερώτημα σχολιαστή: 20.1.’15/16.23).
Η συνέχεια δράσεων, μετά τους «συγκατοίκους» του Άμχερστ, επί της (άνω;) «οθόνης»…
Ο Θεός και «ποιητές, το χώμα που πατούν να προσκυνούνε» μαζί μας!…
«One Person-One Vote VS One Euro-One Vote»
THE BRUSSELS BUSINESS is a docu-thriller that dives into the grey zone underneath european democracy2. An expedition into the world of the 15,000 lobbyists in the EU-capital, of the PR-conglomerates, think tanks and their all embracing networks of power and their close ties to the political elites(E.R.T: European Round Table).
1  «ΕΕ – ΕΚΤ 0-1 (τελικό)»
2  «Ο Ορός της Αλήθειας»

«Le Jardin du Luxembourg»


Το πρόβλημα των τραπεζών στην Ευρώπη -16.12.’14, του Κ.Κόλμερ

«…Στο εσωτερικόν τώρα…
Το σύνολον των μη εξυπηρετουμένων δανείων (ΜΕΔ) προς τις 4 «Συστημικές» Τράπεζες υπολογίζονται (υπό της Γκράντ Θόρτον) εις 87 δις. ευρώ, εξ ων το 54% είναι ιδιωτών  και 46% των επιχειρήσεων… Τα ΜΕΔ αντιπροσωπεύουν το 36% των συνολικών χορηγήσεων των Τραπεζών στην οικονομία.  Πενήντα  από τις εισηγμένες εταιρίες στο ΧΑΑ οφείλουν από 7 έως 43 φορές το κεφάλαιό των. Eν καθυστερήσει  ευρίσκονται το 50% των καταναλωτικών δανείων και το 28% των στεγαστικών. Τα ΜΕΔ θα υπερβούν τα 90 δις. ευρώ μέχρι τέλους έτους , λόγω κυρίως της πτώσεως των πωλήσεων , της φορολογικής αφαιμάξεως και της παλινωδίας της κυβερνητικής πολιτικής. Τ’ ακάλυπτα από «προβλέψεις» (υποτιμήσεως του  ενεργητικού) Τραπεζικά δάνεια υπολογίζονται εις 60 δις. ευρώ , ήτοι στο 52% του παθητικού των Τραπεζών , οι οποίες χρειάζονται επειγόντως ανακεφαλαίωσι, παρά την σχετική παραφιλολογία  περί επαρκείας των ιδίων κεφαλαίων.
…Το τέστ πέτυχε το στρές παρέμεινε…α. Εστηρίχθη  στην έκνομη αναστολή φόρου 27 δις. ευρώ επί… μίαν 30ετίαν. β. Οι διατάξεις του νόμου περί «της ρύθμισης των κόκκινων δανείων» στερούνται επιχειρηματικής λογικής (επαναφέρουν το πτωχευτικόν άρθρο 99) και στην καλυτέρα των περιπτώσεων  δεν πρόκειται να συνεισφέρουν περισσότερα από 10 δις. ευρώ  στα ταμεία των Τραπεζών. γ. …Οι  Σ. Τράπεζες (υπολογίζει η Πράϊσγουωτερ Κούπερς) θα χρειασθούν  να «κουρέψουν» επιχειρηματικά δάνεια, που είναι αδύνατον ν’ αποπληρωθούν, κατά 15 δις. ευρώ και ν’ αναχρηματοδοτήσουν με 10 δις. ευρώ τις υπερχρεωμένες αλλά κερδοφόρες επιχειρήσεις. Το άνοιγμα μεταξύ προσδοκωμένων  εισροών και αναγκαίων εκροών στις Τράπεζες υπολογίζεται εις 18 δις. ευρώ ,το προσεχές έτος. δ. Το ΤΧΣ έχει διαθέσει μέχρι τούδε 14 δις. ευρώ για την κάλυψι του ισολογιστικού κενού των υπό εκκαθάρισι Τραπεζών (ΑΤΕ,ΤΤ,Πρώτον,Ταύμπανκ ,FBB, ως και των συνεταιριστικών Αχαϊκή , Λαμίας και Λήμνου-Λέσβου).Το χαρτοφυλάκιο δανείων των Τραπεζών αυτών είναι σημαντικώς  χαμηλότερο των διατεθέντων κεφαλαίων υπό του ΤΧΣ. Το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ έχει συρρικνωθή στα 3 δις.ευρώ. ε.  Η εγκριθείσα από το ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ «πιστωτική γραμμή» τελεί υπό 17 προϋποθέσεις – απαιτήσεις της Τρώηκα και η νέα «γραμμή πιστώσεως» της Ε.Ε. θα ισχύει υπό αυστηράν επιτήρησι της Κομμισιόν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για νέο μνημόνιο  (το τρίτο μέχρι τούδε) που χρειάζεται και την (αμφίβολη) επιψήφισι της Βουλής. Στην αντιπαράθεσι με την Τρώηκα επανήλθε ο κ.Σαμαράς, που αποτελεί επιστροφή στην εποχή των Ζαππείων. Αλλά τώρα το παιχνίδι χοντραίνει…» πηγή
2008-2012

capital.gr
2013-2014(Φεβ)
  • Kατά τον καθηγητή-αναλυτή Βαρουφάκη(-βλ. και εδώ):

41+41* €δισ;

*   Αντί της εκδοχής των €41δισ. για τον δεύτερο προσθετέο -εμπεριέχοντα την «βασιλόπιτα» πιο κάτω, βλέπε και την εκδοχή…:

€50.019.200.000

[ISIN 1ISIN 2, βλ. εδώ & εδώ]
– ομόλογα 5 ελλ.τραπεζών με εγγύηση ελλ.δημοσίου, λήξης 6/2/2015-26/7/2016
(σ.σ εκ των άνω €50δισ., τα €32δισ. λήγουν: Φεβ Μαρ Απρ 2015!!!)

———————————————————————————-

Προσθήκη 3/3/2015 και 7/5/2015
  • Κατά τον …υποικ Βαρουφάκη:
(βλ. ΦΕΚ 284/Β/25-2-2015, κλικ στην εικόνα κάτωθι)

Στιγμιότυπο από 2015-03-04 02:01:43

  • Κατά τον …υποικ Βαρουφάκη:

…Για να αποκαταστήσουμε τα επίπεδα επένδυσης και πίστωσης που απαιτούνται για μια ταχύτητα ανάπτυξης ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση, η Ελλάδα χρειάζεται δύο νέους δημόσιους θεσμούς που συνεργαστούν με τον ιδιωτικό τομέα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς: μία αναπτυξιακή τράπεζα που θα κινητοποιήσει τα δημόσια κεφάλαια και μία «bad bank», η οποία θα επιτρέψει στο τραπεζικό σύστημα να ξεφύγει από τα μη-αποδοτικά κεφάλαιά του, αποκαθιστώντας έτσι τη ροή πιστώσεων σε επικερδείς και εξωστρεφείς επιχειρήσεις… €2day

Αναρωτιέται κανείς... 
σε χρόνο μέλλοντα -επί κεφαλών αγεννήτων(70ετή επιμήκυνση ομολόγων οραματίζεται ο παλιννοστήσας γαπ)- ή και χρόνο …παρακείμενο, ποίο είναι το δυνητικό ύψος επιβάρυνσης* του ελληνικού δημοσίου χρέους(*=>κόστος «διακυβεύματος-διάσωσης» καταθέσεων); δυνητικό ύψος επιβάρυνσης εκ των άνω εγγυήσεων …καταπεσουσών. Εγγυήσεων θεσμισμένων, υπέρ των κατευθύνσεων ρευστότητας κατά τον άνω πίνακα. Ρευστότητας επιεικώς ακριβοθώρητης για τους, στερουμένους καλύμματος μετρητών, κοινούς θνητούς του επιχειρείν. Eν αντιθέσει με τους, διαθέτοντες κάλυμμαζηλευτού‘ ισολογισμού, …αθανάτους.
ποίο το «δυνητικό» ύψος επιβάρυνσης εκ του φερέλπιδος ΤΧΣ
ποίο το «δυνητικό» ύψος επιβάρυνσης εκ …«βασιλόπιτας»(προεκλογική η φετινή, υπολειπόμενη ~30% της περσινής). 
Συστημικές …insiders-προικονομήσασες το spiegel?
«…Σύμφωνα με τους F.T., η ΕΚΤ και η Γερμανία κατέληξαν σ’ ένα συμβιβασμό, το πιθανότερο σενάριο του οποίου είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες των 19 χωρών της Eυρωζώνης να είναι υπεύθυνες για το χρέος των χωρών τους…»
ποίο το «δυνητικό» ύψος επιβάρυνσης εκ …
Στο πήγαινELA(βλ.§4 -ΤτΕ ’12) ρευστότητας**, ενδιαφέρουσα θα ήταν η διαπίστωση του  α κ ρ ι β ο ύ ς  τρόπου επιστροφής της.
** Αναπάντητο(16/1/2015) έμεινε από την ΕΚΤ το ύψος του ELA για την τρέχουσα συγκυρία _->_ Βλέπε εδώ(6/2/2015): …Με βάση την προχθεσινή απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ, το όριο στη γραμμή του ELA είναι τα 60 δισ. ευρώ (τα 50 δισ. ευρώ είναι οι εγγυήσεις, τα ομόλογα και τα έντοκα που από τις 11 Φεβρουαρίου δεν θα κάνει αποδεκτά η ίδια και περνούν απευθείας στον ELA και τα 9,5 δισ. ευρώ είναι το ποσό που ζήτησε η ελληνική πλευρά), ενώ διαθέτουν και ομόλογα EFSF ύψους 39 δισ. ευρώ, τα οποία συνεχίζουν να γίνονται αποδεκτά από την ΕΚΤ…
_ΤτΕ(αποδεκτή εγγύηση:~όλο το δανειακό χαρτοφυλάκιο) / ΕΚΤ(αποδεκτή εγγύηση: τίτλοι του ελλ.δημοσίου+«ought to have an ongoing programme with the EU»): 1,55 % / 0,05 % …;

Δύο Ισλανδοί Πολίτες:
α’
«Είναι δικαίωμα των λαών να ξεφορτώνονται μια κυβέρνηση, που δεν λειτουργεί πλέον στ’ όνομά τους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι να έχουμε μία ομάδα ανθρώπων που θα δουλεύουν στο κοινοβούλιό μας στ’ όνομα του έθνους μας. Να δουλεύουν στ’ όνομα του λαού, για το λαό».
β’
«Δεν πιστεύω σε τίποτα «αριστερό» ή «δεξιό», επειδή φαίνονται το ίδιο. Σπάνε τις υποσχέσεις τους, δίνουν υποσχέσεις, τους διαλέγεις και μετά δεν κάνουν τίποτα. Οπότε, δεν ενδιαφέρομαι για καμμία κυβέρνηση και καμμία τράπεζα. Απλά θέλω τη δύναμη στο λαό».

      
πηγή
Παρεμπιπτόντως,
«…τα πράγματα με την Τουρκία είναι επικίνδυνα…»
Πολιτικά ακέφαλη η χώρα μεταξύ €υρωσφύρας και Ερντοάκμονο$…

   
Μουσική: Γ. Ζουγανέλης // Στίχοι: Α. Ανδρικάκης
Ερμηνεία: Μ. Τσέρτος

-.-

Advertisements
 
1 σχόλιο

Posted by στο 17 Ιανουαρίου 2015 in Έλλην Λόγος

 

One response to “Αχ Πατρίδα μου γλυκειά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s