RSS

Μαδαρίτικος Αέρας στη Βουλή _ Π. Πολάκης

10 Φεβ.

Tων ενστάσεων του γράφοντος σε προηγούμενη ανάρτηση(Τασία-Γιάννης-Αλέξης), έπεται η παράθεση της «φωνής» του Παύλου στην παρούσα, αντιθέτου ‘προσήμου’, ανάρτηση. Σιδεροκέφαλος!

1.«Θα σταματήσετε την ανθρωπιστική κρίση»

2.«Θα τιμωρήσετε τους ενόχους»

3.«Θα επαναδιαπραγματευτείτε το χρέος»

4.«Θα βάλετε μπροστά μια άλλη Ελλάδα, της παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Είθε!

2►«Είναι στοίχημα για τη Δημοκρατία η αποτελεσματική λειτουργία της Δικαιοσύνης και η λογοδοσία. Να υπάρξει εξυγίανση του δημοσίου βίου». zoikonstantopoulou.gr

3►Εξετάζεται το ενδεχόμενο λογιστικού ελέγχου; Σε συνδυασμό με την δέσμευση 2 -τιμωρία των ενόχων, ας συνεκτιμηθεί η άποψη: «δεν μπορείς να κάνεις λογαριασμούς με τους ξένους, αν δεν κάνεις τους εσωτερικούς σου λογαριασμούς»

(βλέπε και «ρίζες χρεοκοπίας», για την ιστορία…!)

4►-«Ιδιωτικοποιήσεις» <-> swaps* : σχετικό snapshot από το zcode, βλέπε: εδώ & εδώ.

——————————————————

*->Ναυτεμπορική 26.3: swaps 49.4 €δισ για ρευστότητα


 ———————————————————

 ———————————————————

«Στο μετερίζι τσ’ ανθρωπιάς και ‘ς τση τιμής το χρέος, πρέπει κανείς να πολεμά κι ας είν’ κι ο τελευταίος»
«Όταν πεσμένος βρίσκεσαι στου πηγαδιού τον πάτο κι αναντρανίζεις την ματιά στον κόσμο τον απάνω, τεντώνεις χέρια και αρμούς, στον πόρο αναρριχάσαι, τον τρόμο σου κατανικάς και Λεύτερος λογάσαι!»

-.-

 
1 σχόλιο

Posted by στο 10 Φεβρουαρίου 2015 in Έλλην Λόγος

 

One response to “Μαδαρίτικος Αέρας στη Βουλή _ Π. Πολάκης

 1. dimkoud

  17 Μαρτίου 2015 at 3:10 ΜΜ

  Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 14:45

  Τη συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου του Δημόσιου Χρέους ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Πρέσβειρα» της Επιτροπής αναλαμβάνει η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, η οποία είναι η πρώτη που είχε καταθέσει στην Βουλή, ως βουλευτής τότε, την πρόταση να συσταθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.

  Την ευθύνη για την Επιτροπή και τον ρόλο του διεθνούς συντονιστή θα έχει ο Βέλγος Ερίκ Τουσέν, ο οποίος είναι ειδικός στον έλεγχο επί του χρέους χωρών.

  Η πρώτη επίσημη συνάντηση της επιτροπής ορίστηκε για τις αρχές Απριλίου ενώ τον Ιούνιο, τα πρώτα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα παρουσιαστούν σε Διεθνές Συνέδριο για το χρέος.

  Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα αντιστοιχηθούν τα δάνεια που έλαβε η χώρα στους πραγματικούς σκοπούς για τους οποίους συνήφθησαν και θα ελεγχθεί ποιο μέρος εξανεμίστηκε ερήμην του λαού, ποιο τμήμα του χρέους είναι επαχθές, απεχθές και επονείδιστο και κατά συνέπεια δεν πρέπει να αποπληρωθεί. «Η απλουστευτική αφήγηση ότι οι Έλληνες χρωστούν και πρέπει να πληρώσουν, παραγνωρίζει βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

  Ο Ερ. Τουσέν ανέφερε ότι η έρευνά του θα επεκταθεί και πιο πίσω από το 2010 και επεσήμανε πως η Επιτροπή σε συνεργασία με το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα εξετάσει και θα αναλύσει τις συμβάσεις της περιόδου και πριν το 2010 (εξοπλιστικά, Ολυμπιακοί Αγώνες, SIEMENS κ.α.) που συνέβαλαν στην αύξηση του χρέους.

  Ερωτηθείσα η κ. Κωνσταντοπούλου διέψευσε ότι υπάρχει διάσταση ανάμεσα στη Βουλή και την κυβέρνηση επειδή η εξεταστική για το μνημόνιο, που πιθανότατα θα κατατεθεί εντός της εβδομάδος, ξεκινά από το 2010 και μετά, ενώ η έρευνα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου θα περιλαμβάνει και τα προηγούμενα χρόνια.

  Η Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση της Προέδρου της Βουλής, καθώς αξιοποιεί την ευχέρεια που της παρέχει το άρθρο 49 του Κανονισμού που ορίζει ότι δεν χρειάζεται απόφαση της Βουλής για τη σύσταση επιτροπών.

  newsroom naftemporiki.gr
  http://www.naftemporiki.gr/story/928462/anakoinothike-i-sustasi-epitropis-logistikou-elegxou-tou-xreous

  Κατά τον E.U-κανονισμό(Μάιος 2013-472/2013, αρθ.7-§9): «ένα κράτος μέλος το οποίο αποτελεί αντικείμενο προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, διενεργεί πλήρη λογιστικό έλεγχο των δημοσίων οικονομικών του έτσι ώστε, κυρίως, να α ξ ι ο λ ο γ ή σ ε ι τους λόγους που το έφεραν στη συσσώρευση της υπερβολικής χρέωσης, αλλά και για να α π ο κ α λ ύ ψ ε ι ενδεχομένως παρατυπίες»,

  ενημερώνει στην συνέντευξη τύπου ο επιστημονικός σύμβουλος της συγκροτούμενης επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, Ερικ Τουσέν.

  Eίναι ικανός ο διαθέσιμος χρόνος εργασίας της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του δημοσίου χρέους; Απρίλιος-Μάιος κατ’ ουσίαν, σε συγκροτημένο επίπεδο. Στις αρχές Ιουνίου -υπό την ‘χρονοϋπόδειξη’ της συμπίπτουσας έναρξης διαπραγμάτευσης επί του χρέους…- αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

  Διασφαλίζεται εξ αυτού του χρόνου & της επιτροπής, ενδελεχώς, η αξιολόγηση των λόγων υπερχρέωσης και η αποκάλυψη τυχόν παρατυπιών;
  τα «διαφυγόντα» αξιολόγησης-αποκάλυψης, ν ο μ ι μ ο π ο ι ο ύ ν τ α ι …;

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s