RSS

Citizen smart card …reform

09 Μαρ.
SPIEGEL Interview with Greek Prime Minister Tsipras
«…six reforms that are ready for implementation. First: combating the humanitarian crisis. We want to create an electronic Citizen Smart Card that can be used to access public services for which applications to seven authorities had to be made in the past.The needy will also be able to use it to pay for groceries and electricity…»
Έξυπνη κάρτα-…προοδευτική «πτήση στο μέλλον…»  για τον ‘πολίτη’;

——————————

194↔8

VS

[…]«τι θα  αλλάξει με την Κάρτα του Πολίτη, μιας και σήμερα δεν μας φακελώνουν δεκάδες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες;» Η έκταση του σημερινού «φακελώματος» και η διαδραστική λειτουργία των συστημάτων είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένη και μειωμένης αξίας όσον αφορά τον έλεγχο και την διαχείριση των συνταγματικά και εθιμικά κατοχυρωμένων ατομικών ελευθεριών του πολίτη. Άλλο είναι π.χ να επιλέγουμε εμείς τι θα ξέρει και τι δεν θα ξέρει για μένα η τάδε τράπεζα ή το δείνα super market και άλλο να τροφοδοτώ καθημερινά, μέσω της αναγκαστικής και ευρείας χρήσης της «Κάρτας του Πολίτη», με χιλιάδες στοιχεία της προσωπικής και δημόσιας ζωής μου, τις γιγάντιες και διασυνδεδεμένες  βάσεις δεδομένων της ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης. Άλλο δηλαδή να επιλέξεις να φοράς μια σφιχτή γραβάτα και άλλο να δεχτείς να σου φορέσουν για πάντα «έξυπνες» ηλεκτρονικές χειροπέδες[…]

[…] Ο άνθρωπος χάνοντας την ιδιωτικότητά του μέσω της διαρκούς και ανηλεούς παρακολούθησής του, που είναι δεδομένο ότι μπορεί να γίνεται με την ΚτΠ και θα γίνεται, τότε το άτομο παύει να αυτενεργεί. Τροποποιεί την συμπεριφορά του, προσαρμόζεται, καλουπώνεται μέσα στα πρότυπα των παρακολουθούντων. Αλλάζει στάση ζωής, τυποποιείται, απορρίπτει συνήθειες «μη αρεστές» και υιοθετεί συμπεριφορές που δεν είναι αποδεκτές από τον ίδιο, αλλά είναι αρεστές στο «σύστημα». Στο εκάστοτε σύστημα, το δημοκρατικό, το απολυταρχικό, το κρατικό, το παρακρατικό κ.ο.κ[…]

[…] Επειδή μουσκέψαμε από την ηλεκτρονική βροχή και καταιγίδα, πρέπει να πέσουμε στην θάλασσα και να πνιγούμε, είναι δηλαδή μάταιη κάθε περαιτέρω αντίσταση; Καιρός είναι να ξυπνήσουν οι ονειροπόλοι της ψηφιακής εποχής για να μην κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια εφιαλτική ψηφιακή εποχή.

6 λόγοι για τους οποίους αξίζει να πεις ΟΧΙ στην «Κάρτα του Πολίτη» και την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση»

————————————————————————————————

Φοροσυλλέγειν-Τραπεζοκομείν

…η πρόταση της Αθήνας είναι να καθιερωθεί ενιαίος συντελεστής 18% που θα ισχύει για αγορές με μετρητά και θα μειώνεται στο 15% για όσους χρησιμοποιούν κάρτα. Επιπλέον, θα προβλέπεται χαμηλός συντελεστής στο 7% ή 8%.

προσθήκη 16/5/2015

Capital controls

Από τις 00:00 τα συστήματα των τραπεζών θα προσαρμοστούν ώστε να γίνονται αναλήψεις μέχρι €60/ημέρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για τη χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών

προσθήκη 28/6/2015

Παράλληλη ρευστότητα και IOUs σε ηλεκτρονική μορφή

«Εάν χρειαστεί, θα εισάγουμε παράλληλη ρευστότητα και IOUs όπως η Καλιφόρνια, σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν από μια εβδομάδα» φέρεται να έχει δηλώσει στην Telegraph ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

προσθήκη 6/7/2015

Τρ. Αλεξιάδης: Αφορολόγητο μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος

Βλέπε ανάρτηση: Aναπληρωτή υπουργέ* οικονομίας-καρτών

προσθήκη 30/9/2015

Κάρτα του Πολίτη

Ο Π.Κουρουμπλής -μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, 7 Οκτ 2015- έδωσε έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, τόνισε ότι η «Κάρτα του Πολίτη» θα είναι η πρώτη μεγάλη τομή που θα συμβάλλει στους δημοκρατικούς θεσμούς, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει λυθεί το ζήτημα της διασύνδεσης όλων των βάσεων δεδομένων των δημοσίων διοικήσεων.
 
«Θα προχωρήσουμε στη μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση που θα απελευθερώσει πολλές εργατοώρες και θα επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα της γραφειοκρατίας«, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και προσέθεσε: «Θα πρέπει να κατεδαφίσουμε το κράτος του παραλόγου και να εγκαταστήσουμε τη λογική. Είμαστε εδώ για να συγκρουστούμε με τις απολιθωμένες αναχρονιστικές αντιλήψεις και να δημιουργήσουμε μα σύγχρονη δημόσια διοίκηση αποτελεσματική, με αντανακλαστικά για να καθοδηγούμε και όχι να καθοδηγούμαστε από συμφέροντα(…;)*.

Να δημιουργήσουμε την κοινωνία των πολιτών και όχι των θεατών*. Μια κοινωνία που δεν θα παραχωρεί σε κανέναν το δικαίωμα να αποφασίζει για αυτήν χωρίς αυτήν».

«Ο τοποτηρητής και σύμβουλος της φαμίλιας των τραπεζιτών και των καναλαρχών»
προσθήκη 8/10/2015

-.-

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 9 Μαρτίου 2015 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s