RSS

Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε…

15 Μάι.

…με τους ηλίθιους(βλ. κ’ εδώ) που κυβερνάμε και με τον πόνο τους.

Βύρων οψίμως ευαισθητοποιηθείς, Οκτ. 2013

…Η Τράπεζα Χ δάνειζε τον… εαυτό της. Με άλλα λόγια, εξέδιδε ιδιωτικά ομόλογα που δεν είχε ποτέ σκοπό να πουλήσει σε επενδυτές. Γιατί να εκδώσει τέτοια ομόλογα-φαντάσματα; Ο λόγος ήταν: Ώστε να καταθέσει αυτά τα ομόλογα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ως εχέγγυα με αντάλλαγμα δανεικό χρήμα. Βεβαίως η ΕΚΤ δεν είχε δικαίωμα να αποδεχθεί αυτά τα ομόλογα-φαντάσματα ως εχέγγυο, καθώς αποδοχή τους θα παραβίαζε τόσο τη λογική όσο και το καταστατικό της ΕΚΤ – θα ήταν σαν η ΕΚΤ να δάνειζε στην Τράπεζα Χ και, ταυτόχρονα, να αποδεχόταν το δάνειο το ίδιο ως… εχέγγυο. Για να νομιμοποιηθεί η ΕΚΤ να αποδεχθεί αυτά τα ομόλογα-φαντάσματα ως εχέγγυα, η Τράπεζα Χ πέρναγε πρώτα από την Πλατεία Συντάγματος και ζητούσε από το Υπουργείο Οικονομικών να τα εγγυηθεί. Με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου σταμπαρισμένη στα ομόλογα-φαντάσματα, η Τράπεζα Χ τα πήγαινε στην ΕΚΤ, τα κατέθετε, και λάμβανε το δανεικό χρήμα. Ουσιαστικά, η ΕΚΤ δεχόταν τα ομόλογα-φαντάσματα ως εχέγγυο για τον απλό λόγο ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι, εν πλήρει αγνοία τους, τα είχαν εγγυηθεί, καθιστώντας τα «εχέγγυα». Συνολικά, τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου, δείχνουν πως μόνο το 2013, κι έως και τον Φεβρουάριο του 2014, όλες οι ελληνικές τράπεζες μαζί δανείστηκαν (ως περιέγραψε η προηγούμενη παράγραφος) €41,09 δισ., τα οποία εγγυήθηκε το ελληνικό δημόσιο αυξάνοντας έτσι κατά 22% του ΑΕΠ τις υποχρεώσεις του.
πηγή
Τι θα γίνει με αυτά τα ομόλογα-φαντάσματα όταν θα πρέπει να αποπληρωθεί η ΕΚΤ που σήμερα τα κρατά ως εχέγγυα; Απάντηση: Η ΕΚΤ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Έχει ήδη δηλώσει ότι τέτοια σαθρά εχέγγυα (ομόλογα-φαντάσματα όπως τα αποκαλώ) θα σταματήσει να τα δέχεται από τον Μάρτιο του 2015. Ό,τι και να λέει όμως η ΕΚΤ, τον Μάρτιο του 2015 θα αναγκαστεί: Είτε (Α) να ζητήσει από τις ελληνικές τράπεζες να της επιστρέψουν δάνεια άνω των €30 δισ. (κάτι που δεν θα μπορούν να κάνουν, με αποτέλεσμα να πρέπει το ελληνικό δημόσιο να βρει €30 δισ. για να τα δώσει την ΕΚΤ!), είτε (Β) να πει ότι εκείνη μεν δεν δέχεται άλλα τέτοια ομόλογα-φαντάσματα αλλά ότι θα κάνει τα στραβά μάτια αν οι ελληνικές τράπεζες εκδώσουν νέα ομόλογα-φαντάσματα και τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος (με αντάλλαγμα ρευστό), η οποία θα τα αποδεχθεί στο πλαίσιο του λεγόμενου ELA. Έτσι όμως οι τράπεζες θα πρέπει να εκδώσουν νέα ομόλογα-φαντάσματα μεγαλύτερης αξίας από τα προηγούμενα (καθώς οι τόκοι του ELA είναι πάντα μεγαλύτεροι εκείνων της ΕΚΤ) πάλι με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Το αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω αύξηση των υποχρεώσεων του κράτους – δηλαδή, η αύξηση του δημόσιου χρέους.

…έγραφε ο Γιάνης στις 12 Μαΐου 2014.

Το κρυφό χρέος των τραπεζών»)
 

…υπέγραφε-ενέκρινε ο (υποικ πλέον)Γιάνης στις 25 Φεβ 2015.

(-ΦΕΚ 284-αλογό…εφαρμογές) -> πηγή)

 


«Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας, να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια… το ανακοίνωσε στο ΚΤΕ ο Παπακωνσταντίνου…»

…εκμυστηρεύεται ο Παρασκευάς στις 8 Ιουν του 2011.

6ος 2011 + [3-4 χρόνια] => 6ος 2014-2015:

κλικ στην εικόνα –πηγή
κλικ στην εικόνα –πηγή //
Οι πληρωμές του προσεχούς 6μήνου(Ιουν-Δεκ 2015) περιγράφονται εδώ.

…Kαι ολίγον από azax‘(«Ν», 26/3/’15) => Xρέος ‘αόρατο’ βραχυ(μεσο)πρoθέσμως! «Ενίοτε» εισπραχθέν ως οριακά διψήφια σέντς-εκατοστά στην εξοφλητέα ευρω-μονάδα. Διδαχή «τάπερμαν»… Βλέπε προηγούμενο εκ 2001, κάτωθι:

«Για δάνειο €2,8 δισ. το 2001 πληρώνουμε στην Goldman Sachs €21 δισ. μέχρι το 2037. Και δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή πόσα ακόμα θα πληρώσουμε διότι η τιμή της συναλλαγής του 2001 είναι αυξανόμενη».   

πηγή: (1) στην σελίδα 6.

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟ

α’

…Για να αποκαταστήσουμε τα επίπεδα επένδυσης και πίστωσης που απαιτούνται για μια ταχύτητα ανάπτυξης ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση, η Ελλάδα χρειάζεται δύο νέους δημόσιους θεσμούς που συνεργαστούν με τον ιδιωτικό τομέα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς: μία αναπτυξιακή τράπεζα που θα κινητοποιήσει τα δημόσια κεφάλαια και μία «bad bank», η οποία θα επιτρέψει στο τραπεζικό σύστημα να ξεφύγει από τα μη-αποδοτικά κεφάλαιά του, αποκαθιστώντας έτσι τη ροή πιστώσεων σε επικερδείς και εξωστρεφείς επιχειρήσεις…

πηγή

β’

 

Δεν ήταν ποτέ σύγκρουση αλλά Σχέδιο για την Μεταμνημονιακή Ελλάδα ;

Βλ. και εδώ(Παρασκευή 12 Ιουν 2016-πηγή)

Όταν καταργείται η πολιτική τότε χάνεται η έννοια της διαπραγμάτευσης. Ιδιαίτερα όταν οι δανειστές φλυαρούν ηθικολογούντες υποκριτικά και οι δανειζόμενοι, υποκρινόμενοι και εξαπατούντες στο εσωτερικό, είναι φοβικοί, ακαθόριστοι και δύσλεκτοι στο εξωτερικό. Κόκκινες αφηρημένες γραμμές σημαίνει δυσλεξία και πολιτική ανεπάρκεια.

Ούτε οι σύνοδοι της Φεράρας και της Φλωρεντίας διήρκεσαν τόσο όπου μάλιστα τα ζητήματα ήταν Θεολογικά. Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι τότε τα θέματα ήταν δημόσια. Το περιοδεύον Κονκλάβιο των σημερινών ημιτελών Ευρωπαϊκών Θεσμών είναι ξένο με την Ελληνική Κληρονομιά. Είναι κλειστό και αδιαφανές.

Τι να πει κανείς; Ευρωκωμωδία. Ας μην ευτελίζουμε όμως την έννοια της Ευρώπης και της Κωμωδίας.

Όπερα Μπούφα θα έλεγα.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

 συνέντευξη Π.Ρουμελιώτη

«…το ΔΝΤ μπήκε στους μηχανισμούς παράτυπα και εκτός καταστατικού του, ήδη η εσωτερική έρευνα στο ΔΝΤ καταδεικνύει πως όλο το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν σε  ‘λ ά θ ο ς‘  βάση και υπολογισμό…»

Δεν θα υπάρχει μνημόνιο για την Ελλάδα(…;) σε μία πιθανή συνεργασία της χώρας με τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank -σκάντζα Κριστίν;), τόνισε ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος ορίστηκε από τον αντιπρόεδρο(…;) της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, υπεύθυνος για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας. πηγή

Βλέπε την IMF «Preliminary Debt sustainability analysis»-26/6/2015 →εδώ.

(Tην είδα εδώ -παραμονή του δημοψηφίσματος της 5/7/2015)

γ’

They are the world, they are the children …

 ——————————————————————————————————————————————————————————————

  • Μία προσέγγιση ‘ακινησίας’ της κυβέρνησης(ουχί επί παντός)-…παραβολική: από τον Δ.Χαριτόπουλο
  • Ενδεικτική (μετεκλογική) αναφορά –Κώδικας πολιτικής Δικονομίας…
Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις είναι οι δικηγόροι της χώρας αφού βρίσκονται σε κόντρα με την κυβέρνηση και δη το υπουργείο Δικαιοσύνης αφού την καταγγέλουν για εμπαιγμό καθώς θεωρούν ότι, «παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, επιχειρεί να επαναφέρει το θέμα της αναθεώρησης του Κώδικα πολιτικής Δικονομίας, το οποίο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων». C
  • Ενδεικτική (προεκλογική) αναφορά –Περιφερειακά Αεροδρόμια…
[…]Τονίζει δε πως τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά. Άρα, εκτιμά, δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία και όπως υπογραμμίζει η ενέργεια αυτή κινείται στα όρια της νομιμότητας και πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους. «Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή» καταλήγει ο κ. Σταθάκης. Ν

22/1/2016

Η παραχώρηση των 14 κερδοφόρων Περιφερειακών Αεροδρομίων στην εταιρεία Fraport, ήταν μια από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου. Σήμερα, η σύμβαση αυτή έρχεται στην δημοσιότητα και αποκαλύπτονται όροι που αφορούν τόσο το δημόσιο συμφέρον, όσο και τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στην σύμβαση, που όπως θα δείτε φέρει τις υπογραφές των υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και της Fraport, το Δημόσιο θα πληρώνει τα έξοδα και η Fraport θα εισπράττει…

The Press Project«Αυτή είναι η σύμβαση με την Fraport»

7/7/2016

Σε ό,τι αφορά τις επαφές με τη Fraport πριν από την υπογραφή του συμβολαίου παραχώρησης η γερμανική κυβέρνηση «δεν αποκλείει» στο περιθώριο κάποιων εκδηλώσεων να υπήρξαν «επαφές» με εκπροσώπους της Fraport ή του κρατιδίου της Έσσης, το οποίο κατέχει το 31,34% των μετοχών της (20,01 % η Δημοτική Επιχείρηση Φρανκφούρτης, 8,45% η Lufthansa και τα υπόλοιπα ιδιώτες επενδυτές).

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί μέρος των όρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ Αθηνών και Τρόικας στο Μνημόνιο αναφορικά με το μακροοικονομικό πρόγραμμα του ΕΜΣ. Το Μνημόνιο στο σύνολό του υπερψηφίστηκε πρώτα από το γερμανικό κοινοβούλιο και μετά επικυρώθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση…

DW«Σε βάρος της Ελλάδας η συμφωνία με τη Fraport»

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

Ψαραντώνης – «Εγώ δεν είμαι κιανενούς»

-.-

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 15 Μαΐου 2015 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s