RSS

Καραμανλoφροσύνη ⇔ Δημοψήφισμα & c.c ⇔ ESM

28 Ιον.
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

…ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ…

«Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του έθνους επιβάλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης», τονίζει ο κ. Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι «οι υπαρκτές ατέλειες της Ε.Ε. δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού» και καταλήγει ότι «άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν την χώρα σε περιπέτειες με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες».

Εκ των ‘σωφρόνων1 επιλογών του ΚΚ, του β’, του ανανήψαντος από την εξαετή αλαλία του:

(Ανιουσών των καταθέσεων, …απουσία τοξικών ποϊόντων⇔δελτία των 8 -λέμαν κι εντεύθεν)

…εν τούτοις:

IMF Country Report -May 30, 2014-pdf

Οι ελληνικές τράπεζες εκθέτουν τις αδυναμίες της Ευρώπης

Bloombergview 29/9/2015
Υποτίθεται ότι σκοπός της τραπεζικής ένωσης της Ευρώπης είναι να κόψει τη σύνδεση μεταξύ των μεγάλων τραπεζών και των εθνικών κυβερνήσεων, έτσι ώστε τα χρηματοοικονομικά προβλήματα ή τα προβλήματα κρατικού χρέους να μην αλληλοτροφοδοτούνται, όπως έκαναν κατά τη διάρκεια της τελευταίας κρίσης στην περιοχή. Η Ελλάδα δείχνει ότι αυτό το σχέδιο έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

25η Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα:
 • το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και
 • το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους 1).

Η 25η Ιουνίου 2015 ας καταγραφεί και ως η ημέρα που στο ελληνικό κοινοβούλιο 172 Βο(υ)λευτές(…Άβε Κ. Ζουράρι) – ψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής τον κώδικα παραχώρησης της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες.

 …Καθ’ οδόν προς το δημοψήφισμα

(παρουσία ερωτήματος «τελεσφόρου-σαφούς διατύπωσης & στόχευσης»)

…Ο κ. Τουσαίν (βλ και προκαταρκτική έκθεση της επιτροπής αληθείας δημοσίου χρέους) ανέφερε ότι τα 215 δισ. ευρώ που προέρχονται από δάνεια του EFSF, του ΔΝΤ και των 14 χωρών μελών της ευρωζώνης «στο σύνολό τους είναι συνδεδεμένα με τις ίδιες προϋποθέσεις. Αποτελεί ένα σύνολο με νομικά ελαττώματα, παρατυπίες και βλάβες στη χώρα, ώστε είναι αδύνατον να αφαιρεθεί από τον ορισμό του επαχθούς χρέους 1». Στην ίδια κατηγορία, είπε, ανήκουν και τα 27 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από την ΕΚΤ.

How to explain in one gif, why the loans never helped the Greek people.
1: «Ανοικτή επιστολή στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην Επιτροπή Αλήθειας τού δημοσίου χρέους» Βλ.→εδώ.
Αξιοσημείωτη προσέγγιση της δομής και ‘λειτουργίας’ του δημοσίου χρέους, έστω ως ιστορική καταγραφή…-διεθνή δικαστήρια; … -το παρόν πολιτικό προσωπικό σε Ελλάδα και Ευρώπη εν πολλοίς δρα υπέρ του πολίτη; Στις 27//12/2012 ο Χ.Σμιτ δεν «κομίζει κουκουβάγια στην Αθήνα» υποστηρίζοντας ότι από την Ε.Ε απουσιάζει μια πραγματική ηγεσία και προσωπικότητες όπως ο Churchill ή ο de Gaulles, ο Jacques Delor ή ο Raymond Barre. «Γι’ αυτό το λόγο», σημειώνει, «αναδείχτηκαν οι τράπεζες επενδύσεων και οι πληρωμένοι απ’ αυτές οίκοι αξιολόγησης ως κύριοι της διεθνούς πολιτικής», ενώ ταυτόχρονα επικρίνει το ρόλο των ΜΜΕ στην ευρωπαϊκή κρίση χρεώνdw.
Κάνουμε μία στάση και εδώ!-επίσης ιστορικού(νομισματικού εν προκειμένω) ενδιαφέροντος.

Στιγμιότυπο από 2015-07-01 01:53:43

Εν αναμονή ενός ακόμη eurogroup *, εμβολίμου μεταξύ της 27/6(εξαγγελία του δημοψηφίσματος «ναι ή όχι στα μέτρα των δανειστών») και της 5/7(πραγμάτωση του δημοψηφίσματος), στον απόηχο της 25/6(θεώρηση της μη πληρωμής του δντ στις 30/6 ως ληξιπρόθεσμης οφειλής και όχι χρεοκοπίας), ας καταγράψουμε προς επιβεβαίωση ή διάψευση προσεχώς και την άποψη του «ευαγούς της αϋπνίας»:

Την αισιοδοξία της ότι θα υπάρξει, τελικά, συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών εκφράζει η Citigroup σε report της-15/6/2015. Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος υποστηρίζει σε δελτίο ενημέρωσης των πελατών του, οτι βασικό του σενάριο είναι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Επιπρόσθετα οι αναλυτές της Citi, εκτιμούν ότι η συμφωνία θα περικλείει ορισμένες  ε γ γ υ ή σ ε ι ς  για τη μελλοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Όπως εξηγεί, η συμφωνία θα προβλέπει την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, αλλά και τη μείωση των επιτοκίων. Βέβαια, καταλήγει η Citigroup, η ελληνική πλευρά ως αντάλλαγμα θα κληθεί να υιοθετήσει τις προτάσεις των δανειστών για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

*

(έναρξη→’ρόδα’→υπότιτλοι→Ελληνικά)
 According to atsipras letter to ESM(βλ. και εδώ) 
Greece is seeking €29.1bn as part of new 3rd bailout. 
P.Spiegel-30/6/2015 N
πηγή
Μ.Πιγκάς: «η Ελλάδα έχει γίνει εργαστήριο για αυτό στο οποίο μπορεί να μετατραπεί όλη η Ευρώπη αύριο». 
…Σύμφωνα με έγκυρες και έμπειρες τραπεζικές πηγές, το μοντέλο συμφωνίας που επιχειρείται με την Ελλάδα και το οποίο θα προβλέπει ανταλλάγματα μόνο έναντι διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα αποτελέσει πρότυπο εφαρμογής αμέσως μετά σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία, των οποίων τώρα τα πολύ σοβαρότερα διαρθρωτικά προβλήματα και το χρέος «κουκουλώνονται» λόγω μεγέθους.

Επίλογος

(ενδεχομένως και πρόλογος των …μελλουμένων, περατωθέντος του ‘προγράμματος’->30/6)

► Στην απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες όλη τη εβδομάδα αλλά και την προσεχή Δευτέρα 6/7 και να επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι καταλήγει η κυβέρνηση…€2day
Τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στη χώρα τους, αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα της κυβέρνησης προς όσους επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα. Ν


 -.-

Advertisements
 
4 Σχόλια

Posted by στο 28 Ιουνίου 2015 in Έλλην Λόγος

 

4 responses to “Καραμανλoφροσύνη ⇔ Δημοψήφισμα & c.c ⇔ ESM

 1. dimkoud

  7 Ιουλίου 2015 at 11:31 ΠΜ

  05/07 14:04 cell

  Υπό το εμμένον δίλημμα, <συμμετοχή ή αποχή>

  («Συναινετικά» ή «αρνητικά», παρέχεται λευκή επιταγή.
  Για το αποτέλεσμα μιας «διαπραγμάτευσης’ επί μηδενικής βάσης…)

  ταξιδεύει η σκέψη στον …προδημοκρατικό νότο, προβολή του οποίου στον τρέχοντα χρόνο φιλοξένησε την ‘αισθητική’ και τα ψαρικά του παπατζή β’.
  Στην μητριαρχική κοινωνία της Βριτομάρτιδος και το συνοδό της πολίτευμα.
  Της Ευνομίας! μεν, των Κοσμίων! δε…
  (ανάδειξη παραδείγματος «κοσμιότητας» από τον αείμνηστο Ρ.Α)

  Στο ταξίδι αυτό παρεισφρύει ως λαθρεπιβάτης του χρόνου και ο Βαγγέλης
  (διευρυμένης αναγνωρισιμότητας ως Vangelis).
  Από συνέντευξή του σε μεγάλο αραβικό δίκτυο:
  «Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, είναι να επενδύσουμε στην Ομορφιά.
  Ομορφιά είναι η εκ χάους ορμώμενη Αρμονία.
  Αλλά επενδύομε στο χάος.
  Γιατί;
  Διότι το χάος είναι περισσότερο …κερδοφόρο!»

  Καλημέρα Έλληνες

   
 2. dimkoud

  26 Ιουλίου 2015 at 3:24 ΠΜ

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s