RSS

«….α υ τ ο μ ά τ ω ς, τα πάντα μπορούν να επιβληθούνε εις βάρος του ελληνικού λαού χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση» _ «…για το χ ρ έ ο ς, δεν έγινε τίποτε άλλο παρά μία ανταλλαγή απόψεων και αφέθησαν τα πρώτα μέτρα για το 2018» ~Κ.Κόλμερ

11 Μάι.
Απαντάται και στα capitalblogs

Κόλμερ-enikos(9 Μαι 2016) στον απόηχο του €γκρουπ -επομένη της Κυριακής του ‘Θωμά’

– Να μας πει πώς βλέπει την πολιτική της κυβέρνησης, αν ευνοεί την δημιουργία επενδυτικού κλίματος, αν δίνει αναπτυξιακή ώθηση, ή, αν, αντίθετα, παγώνει τις επενδυτικές προσδοκίες…(X/N)

– Κύριε X/N, ποιος τρελός επιχειρηματίας θα φέρει τα χρήματά του στην Ελλάδα να τα επενδύσει όταν έχουμε: κάπιταλ κοντρόλς, δέσμευση των καταθέσεων και μία τρομακτική ύφεση η οποία δεν επιτρέπει εις τον μέσο καταναλωτή να δαπανά περισσότερο από 420 ευρώ την εβδομάδα. Θα πρέπει να είναι ή εθνικός ευεργέτης ή ο άνθρωπος να είναι αποφασισμένος να χάσει τα χρήματά του.

Ξεχάστε την ανάπτυξη και ξεχάστε τις επενδύσεις.

Άλλα πράγματα θα έπρεπε προηγουμένως να μας έχουν απασχολήσει.

Από την αποψινή συζήτηση, κάθισα και την άκουσα με …θρησκευτική προσοχή. Επί δύο ώρες, διαπληκτισμοί των μεν και των δε (σ.σ φίλης-κουμουτσάκος εν προκειμένω) εις την καμπούρα του ελληνικού λαού…

Τί συναπεκόμισα από όλα αυτά; …να εξηγήσουμε στον κόσμο τί ακριβώς συνέβη σήμερα. Αυτό τον αφορά και όχι οι σοφιστείες της μιας πλευράς και οι κατηγορίες της άλλης.

  1. Λοιπόν, έβγαλα το συμπέρασμα ότι το γιούρογκρουπ συμφώνησε στα δημοσιονομικά, αλλά αναμένει την νομοθέτηση των προαπαιτουμένων, με τα προληπτικά αυτά μέτρα να νομοθετηθούν εκ των προτέρων αλλά να εφαρμόζονται αυτομάτως. Όλη η συζήτησις έπρεπε να έχει επικεντρωθεί στο τι σημαίνει αυτό το « α υ τ ο μ ά τ ω ς »! …Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν χρειάζεται να πάνε εις την βουλή, άρα, μπαίνουμε σε ένα τελείως αδιευκρίνιστο πεδίο όπου τα πάντα μπορούν να επιβληθούνε εις βάρος του ελληνικού λαού χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό διότι δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αφορά και την Ευρώπη.
  2. Το δεύτερο που συναπεκόμισα είναι πως ό,τι συζητάμε θα  ξανασυζητηθεί στις 24 Μαΐου(βλέπε Eurogroup Live & Eurogroup Statement)* και τότε ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα αποφασίσει να μας δώσει τα 5,7 που είναι λίγο πιο πάνω απ’ αυτά τα οποία δικαιούμεθα.
  3. Και το τρίτον είναι ότι για το  χ ρ έ ο ς,  για το οποίο εδαπανήθηκε τόσο πολύ συζήτησις, δεν έγινε τίποτε άλλο παρά μία ανταλλαγή απόψεων στο γιούρογκρουπ και αφέθησαν τα πρώτα μέτρα για το 2018!(a) Δεν μιλάμε λοιπόν για κάτι το οποίον πράγματι έγινε, κάτι το οποίον επραγματοποιήθη.

Και θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας πω ότι το χρέος -η  β ι ω σ ι μ ό τ η ς  του χρέους, σύμφωνα με τα δικά μου στοιχεία κι όχι με αυτά τα οποία λέγονται, είναι όχι απλώς αμφιβόλου ρευστοποιήσεως και πραγματοποιήσεως είναι εκτός πάσης πραγματικότητος. Το ίδιο το ΔΝΤ(b) σε μια πρόσφατη μελέτη η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην Wall Street Journal λέγει ότι το 2060 το δημόσιο χρέος έτσι όπως εξελίσσεται σήμερα, με τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία είναι  α ν ύ π α ρ κ τ α  διότι δημιουργούνται αφού εν τω μεταξύ το δημόσιο  δ ε ν  έχει πληρώσει 6,7δισ ληξιπρόθεσμες οφειλές -άρα δεν πρόκειται περί πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά μάλλον περί προφανών ελλειμμάτων, λέγει λοιπόν σήμερα η wsj ότι η βιωσιμότης του δημοσίου χρέους για το 2060 είναι απολύτως αμφίβολη. Χρησιμοποιεί μάλιστα μερικά ποσοστά τα οποία ανεβάζουν το χρέος στο 258% του εθνικού προϊόντος. Σήμερα είναι περίπου στο 190. Συνεπώς δεν ομιλούμε περί εξαφανίσεως του δημοσίου χρέους, μιλάμε περί αυξήσεως του δημοσίου χρέους.

Και εκείνο που θα ήθελα επίσης να σας σημειώσω -χάριν ενημερώσεως του κόσμου- είναι ότι, την ώρα που μιλάμε εμείς γι’ αυτά τα πράγματα, εις μεν το εξωτερικό έχουμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραιτήσεως του αυστριακού προέδρου -του κ.Φάιμαν, γιατί; διότι ο κ.Φάιμαν  α π ε δ ο κ ι μ ά σ θ η  από τον αυστριακό λαό. Το δεύτερο, που αφορά την Ελλάδα και είναι πολύ χαρακτηριστικό για την εποχή την οποίαν ζούμε, είναι ότι η ΤτΕ απεφάσισε να δώσει βιβλία επιταγών στους επιχειρηματίες που έχουν ήδη διαμαρτυρημένες επιταγές. Άρα έχουμε αρχίσει και φτάνουμε πλέον εις τον πάτο και κάνουμε  α β α ρ ί ε ς  εις βάρος της νομισματικής πολιτικής και ίσως και της νομιμότητας…

Αυτά τα λίγα είχα να σας πω και εν πάση περιπτώσει δεν θα χρειαζόταν τόση μεγάλη αντιδικία. Τί έχουν αυτοί οι δύο κύριοι(…;) να χωρίσουν; Εδώ το θύμα είναι ο ελληνικός λαός. Επί εφτά χρόνια ο ελληνικό λαός κατεβαίνει την σκάλα της  δ υ σ η μ ε ρ ί α ς.

Επ’ αυτού έχει και η μια παράταξη να πει κάτι, έχει και η άλλη μια ελπίδα;

Φοβούμαι  ό χ ι !

a. «Κατ΄αρχάς βραχυπρόθεσμα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέχρι το 2018(ΥΓ) χωρίς να αλλάξουμε το πρόγραμμα και χωρίς κούρεμα χρέους. Αυτές είναι οι δύο κόκκινες γραμμές. Στη συνέχεια να κινηθούμε μεσοπρόθεσμα μετά το 2018, να δούμε εάν και τι μέτρα μπορούμε να λάβουμε τότε. Τέλος υπάρχει το μακροπρόθεσμο στάδιο, να δούμε δηλαδή μετά από  κ ά π ο ι ε ς  δεκαετίες ποια άλλα μέτρα θα μπορούσαμε να πάρουμε για να καταστεί βιώσιμο το χρέος χωρίς κούρεμα» Μοσκοβισί
b. ‘Στρίβειν’ δια του ΕΜΣ;
*Tο εν λόγω γιουρογκρούπ προϋπαντεί στις 24 Μαΐου και ηέναρξη εκκένωσης του συνοριακού καταυλισμού της Ειδομένης

-.-

Advertisements
 
1 σχόλιο

Posted by στο 11 Μαΐου 2016 in Έλλην Λόγος

 

One response to “«….α υ τ ο μ ά τ ω ς, τα πάντα μπορούν να επιβληθούνε εις βάρος του ελληνικού λαού χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση» _ «…για το χ ρ έ ο ς, δεν έγινε τίποτε άλλο παρά μία ανταλλαγή απόψεων και αφέθησαν τα πρώτα μέτρα για το 2018» ~Κ.Κόλμερ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s