RSS

Οι ληστοφυγόδικοι των ορέων …προ Brexit

19 Ιον.
19 Ιουν 2016

«Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες συμπατριώτες μας ανόητοι και ιδιαίτερα πολιτικοί, οι οποίοι θέλουν να παρουσιάσουν ένα μαγικό έργο χωρίς ουσία. Ευρέθη λοιπόν τότε ο αλήστου μνήμης Σημίτης και για να δείξει ότι είναι μεγάλος κι αυτός πολιτικός, μας έβαλε στο ευρώ χωρίς καμία προετοιμασία και με συστηματική απάτη. Το τονίζω αυτό: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ!

Οι ευρωπαίοι ήξεραν ότι και εις το χρέος και εις το έλλειμμα δεν τηρούσαμε τις προϋποθέσεις, αλλά κάνανε τα στραβά μάτια διότι εκείνη την εποχή, συμπτωματικά, και η Γαλλία και η Γερμανία δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις και συνεπώς συνεβλήθησαν όλοι οι ‘ληστοφυγόδικοι των ορέων’ και φτιάξανε μια ωραία συμμορία…Να λοιπόν πού βρισκόμαστε σήμερα * …»

Checkpoint -31/1/2016,
επί τη επετείω ένταξης της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ –19 και 20 Ιουν του 2000(ecofin)

 

* Βλέπουμε την συμμετοχή-σχόλιο Κόλμερ->enikos(9/5/2016) στον απόηχο του €γκρουπ -επομένη της Κυριακής του ‘Θωμά’, στον απόηχο των 153 ψήφων υπέρ του ασφαλιστικού, στον απόηχο της εκτίμησης από την WSJ για το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος: 258%(!) του ΑΕΠ ίσαμε το 2060.
Εν συνεχεία διαβάζουμε…:
«Χρεοκοπίες ατέλειωτες: 1827, 1843, 1893, 1932, 2010. Το 1999 ήταν η χρονιά που εξοφλήσαμε την τελευταία δόση του χρέους μας μετά την εγκαθίδρυση του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου το 1898. Η χρονική διάρκεια μέχρι να δημιουργήσουμε επονείδιστα και επαχθή χρέη, που μας ξανάφεραν σε συνθήκες πτώχευσης, κράτησε μόλις 11 χρόνια. Για αυτά τα 11 χρόνια θα μείνουμε σε διεθνή εποπτεία απροσδιόριστο διάστημα…»(Γιαννίτσης-17/4/2016, «Ρίζες Χρεοκοπίας -> 1962-1964»)

 

Υ.Γ

Στιγμιότυπο από 2016-06-09 00:53:01

Next EU President could have one of those slogans on the office wall:
‘You don’t have to be drunk to work here, but it helps.”
πηγή
«Regardless of ‘Brexit’ Vote *, Experts Say, E.U. Must Rethink Status Quo»
πηγή
* pos-psifise-to-inomeno-basileio
βλ. και «γεωγραφία» του νησιού  -κατά Τράμπ
…βλ. και Ιστορικός «Σεισμός» για την Ευρώπη -κατά Μαρκεζίνη
 -.-

 
1 σχόλιο

Posted by στο 19 Ιουνίου 2016 in Έλλην Λόγος

 

One response to “Οι ληστοφυγόδικοι των ορέων …προ Brexit

 1. dimkoud

  12 Σεπτεμβρίου 2016 at 2:49 ΜΜ

  […]
  Τι ακριβώς συνέβη το έτος 2000,
  εν όψει της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ και
  το περίφημο swap «Σημίτη»;

  Επειδή το ύψος του δημόσιου χρέους (στο 103,5%) δεν επέτρεπε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, η τότε κυβέρνηση, θεωρώντας ως νοητό, αριθμητικό κεφάλαιο το σύνολο των υποχρεώσεων της Ελλάδος, το αντάλλαξε από δολάρια σε γιεν με αντισυμβαλλόμενο την Deutsche Bank και διαμεσολαβητή την Goldman Sachs.
  Υπέγραψε λοιπόν μια νέα οικονομική συμφωνία τριακονταετούς διάρκειας, με αριθμητική βάση το ποσό του δημόσιου χρέους. Στη συμφωνία εκείνη το κράτος κέρδιζε, αν έχανε το δολάριο έναντι του γιεν και έχανε με το αντίστροφο.
  Επειδή όμως ο κύριος σκοπός που υπαγόρευσε την υπογραφή της ήταν η μείωση του δημόσιου χρέους (για να εκπληρωθεί το κριτήριο ένταξης) εξέλαβε παράτυπα τις τιμές που είχε το γιεν αναδρομικά (τιμές ανά έτος 1995-2000), τότε που το γιεν εκινείτο ανοδικά έναντι του δολαρίου.
  Με δυο λόγια, η συμφωνία υπογράφτηκε το 2000, όμως είχε αναδρομική ισχύ πενταετίας. Αυτή η εξόφθαλμη παρατυπία (παρανομία;) θεωρήθηκε πολιτική απόφαση.

  Εχουμε λοιπόν δύο ξεχωριστά πράγματα:
  Α) Την οφειλή του εξωτερικού όπως την προβλέπουν οι αρχικές συμβάσεις και ομόλογα, η οποία δεν αλλάζει.
  Β) Τη μετατροπή της οφειλής σε πλασματικό (νοητό κεφάλαιο) ποσό επί του οποίου πραγματοποιείται η ανταλλαγή swap νομισμάτων ανάμεσα στο Δημόσιο και στην Deutsche Bank.

  Με δυο λόγια, αυτά που χρωστάς θα τα πληρώσεις με τον τρόπο, το νόμισμα και στον χρόνο που έχεις συμφωνήσει με τους δανειστές σου.
  Το ποσό που χρωστάς στους δανειστές το εκλαμβάνεις ως ΝΟΗΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και επ’ αυτού στοιχηματίζεις (gambling) σε άλλο νόμισμα και σε νομισματική ισοτιμία FOREX, αφού βέβαια υπογράψεις με αντισυμβαλλόμενους τη συμφωνία ανταλλαγής (swap), η οποία περιγράφει τους όρους του στοιχήματος.

  Με αυτήν την οικονομική αλχημεία που βαφτίστηκε «πολιτική απόφαση» μπήκαμε στην ΟΝΕ. Εν συνεχεία όμως η συμφωνία -υπενθυμίζουμε ότι είχε τριακονταετή διάρκεια- αυτή παρήγαγε ετησίως ζημίες λόγω της υποχώρησης του γιεν έναντι του δολαρίου και το 2009 ήταν 21 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό συμπεριέλαβαν ο κ. Γεωργίου και ο κ. Τόμσεν στο χρέος επί ΓΑΠ, εκτινάσσοντάς στο 115% του ΑΕΠ και κατά συνέπεια χρεοκοπήσαμε και λογιστικά.

  Ο κ. Τόμσεν μάς υποχρέωσε να τα εξοφλήσουμε καταβάλλοντας 5 δισ. ετησίως (2010-2014).
  Πρόσθεσαν στο χρέος της χώρας το πρόσκαιρο οικονομικό αποτέλεσμα μιας πολιτικής (παράνομης;) συμφωνίας, της οποίας το πραγματικό αποτέλεσμα θα φανεί στη λήξη της, το 2030.
  Και αυτό κατά παράβαση κάθε κοινοτικού λογιστικού (ΕΛΣ 95) και τραπεζικού κανονισμού αλλά και κατά παράβαση της κοινής λογικής. Διότι είναι αδύνατον να προσθαφαιρείς στις υποχρεώσεις σου τα αποτελέσματα ενός στοιχήματός σου, τα οποία ακόμη δεν τα γνωρίζεις.
  Γι’ αυτόν τον λόγο τις ετήσιες ενδεχομένως ζημίες από τα swap οι τράπεζες και τα κράτη τις καταγράφουν στις αποσβέσεις στον ισολογισμό τους και όχι στις οφειλές.
  Εμείς είμαστε το μοναδικό κράτος στην ευρωζώνη που πλήρωσε προκαταβολικά την ενδεχόμενη χασούρα από ένα στοίχημα swap που θα έληγε ύστερα από 20 χρόνια!

  Επειδή όμως αυτοί που το έκαναν σκέφτηκαν και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τους (που δειλά και αργοπορημένα άρχισαν να προσωποποιούνται) έστησαν για «ξεκάρφωμα» και την Εξεταστική Πρωτόπαπα – Παναρίτη για τα δομημένα ομόλογα, η οποία κατέληξε στο εξής αμίμητο και μοναδικό σε όλη την ευρωζώνη «πόρισμα»: Το swap-στοίχημα αποτελεί μέρος της αξίας των δανειακών συμβάσεων (ομολόγων)!
  […]
  Από το άρθρο:
  «Ειδεχθές έγκλημα το swap του Σημίτη»

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s