RSS

Οι ‘Αθάνατοι’ στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης

17 Νοέ.
…απαντάται και στα capitalblogs

«Άκουσα για αυτή την ομάδα (σ.σ ομάδα τριμελούς ‘κορμού’ από φυσικό, ψυχολόγο και γλωσσολόγο) από επισκέπτες του νησιού. Πέρα όμως από τους αστικούς μύθους που αυτοί διέδιδαν (και που μέχρι σήμερα περιτριγύριζουν την ομάδα), πίστευα ότι βρίσκεται κάτι πιο ουσιαστικά ενδιαφέρον. Έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση κατάφερα να τους επισκεφτώ και αφού επιβεβαίωσα ότι υπάρχει αξία στα λεγόμενα τους και στον τρόπο ζωής τους, αποφάσισα να ξεκινήσω την παραγωγή για την δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ. Απώτερος σκοπός η δημιουργία προβληματισμού και συζήτησης επάνω στις ιδέες που παρουσιάζονται»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στον απόηχο της καταστροφής του Τσέρνομπιλ και του «θανάτου» της Σοβιετικής ‘Ενωσης, μια ομάδα Ρώσων επιστημόνων αναζητεί την «αθανασία» στη Γαύδο και την φιλοσοφία του Πυθαγόρα. Με επικεφαλής τον επιζώντα της καταστροφής, πυρηνικό φυσικό Αντρέι (1), δημιουργούν ένα κοινόβιο στο νησί και ιδρύουν μια σχολή αποκρυφισμού. Η ταινία παρουσιάζει την εξέλιξη των ιδεών τους και της περιπετειώδους σχέση τους με τους ντόπιους, καθώς είναι τώρα η σειρά της Ελλάδας να βυθιzτεί στη δική της μεγάλη κρίση. Αναζήτηση βεβαιοτήτων σε μια εποχή πλήρους αβεβαιότητας.


 

…η εμπειρία


(1): Ο άνω πυρηνικός φυσικός ισχυρίζεται ότι μετά το ατύχημα του προτάθηκε πειραματική φαρμακευτική αγωγή εντός νοσοκομείου. Έναν χρόνο μετά από την εναλλακτική επιλογή (εκτός νοσοκομείου και φαρμάκων), την δική του επιλογή, ν’ αλλάξει τρόπο διαβίωσης και συμπεριφοράς όντας σε καθημερινή επαφή με την φύση & εργασία στην φύση, παύει να είναι άρρωστος!… Παύει να είναι άρρωστος ο μέτοικος του ενός έτους στην Γαύδο,  α ρ μ ο ν ι κ ά  συνυπάρξαςας(όπως και η ομάδα του) με το έμψυχο και άψυχο περιβάλλον του νησιού (και) για τα επόμενα κάμποσα χρόνια παρά το ‘παράτυπον’ σε σχέση με την παραμονή, βίζα, την χρήση (και) μη ιδιοκτήτου γης, κλπ…

Αρμονικά …μέχρι τα βήματα επί της νήσου να διαβούν το – επόμενο του πυθαγορείου – «κατώφλι», εκείνο της ιδέας ενός απολλωνείου «ναού»-αφιερώματος ⇒ ενεργοποίηση ανακλαστικών (αρχαιολογίας, δασολογίας, εκκλησίας, αυτοδιοίκησης, κ.λ.π) έως επιπέδου ‘δίωξης’ -καθότι …ολιγάριθμοι & όρθιοι * οι βηματίσαντες.
* ‘Eνδεχομένως’ παρεβλέφθη ο ηρακλείτειοςΒ49 πολλαπλασιαστής(10.000) για έκαστο των αρίστων.

 

17 Νοε vs 3η Πέμπτη Νοε
…ή…
«Πολυτεχνείο»* vs «Ημέρα Φιλοσοφίας»
σημειώσατε …2!
 

 

-.-

 

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 17 Νοεμβρίου 2016 in Έλλην Λόγος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s