RSS

Brussels Business

Στιγμιότυπο από 2014-09-06 03:37:20
«One Person-One Vote VS One Euro-One Vote»
THE BRUSSELS BUSINESS is a docu-thriller that dives into the grey zone underneath European democracy(or …ertarchy; -ert: european round table). An expedition into the world of the 15,000 lobbyists in the EU-capital, of the PR-conglomerates, think tanks and their all embracing networks of power and their close ties to the political elites.

Πηγή:

«Brussels Business – Υπέρμαχοι της Ευρώπης – Οδηγία Ηρακλείτου»

 

 

ΥΓ

Προς αμφίπλευρη(*) θέαση του ιδίου; …νομίσματος, εφεξής του 2015: 

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη…» 

Βλέπε σχετική ανάρτηση ΕΔΩ.

 


(*)

Πλευρά Α’

Εν μέσω της «ανάκαμψης»(ΕΙΚΟΝΑ1), η ανεργία ανέρχεται στο 26% του εργατικού δυναμικού και η ανεργία των νέων ξεπερνά το 50%. Το ΑΕΠ(ΕΙΚΟΝΑ2) είναι 26% χαμηλότερο σε σύγκριση με το ζενίθ προ της κρίσης. Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση, το ΑΕΠ δεν αποτυπώνει σωστά την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ήταν -15% του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο του 2008, αλλά έχει γίνει πλεονασματικό από το β΄ εξάμηνο του 2013. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση των δαπανών των Ελλήνων σε αγαθά και υπηρεσίες στην πραγματικότητα είναι τουλάχιστον 40%.
FT-€2day
«Το δεχόμαστε αυτό. Αν είναι να είμαστε τα πειραματόζωα για να δούμε ΠΩ’Σ τελικά θα γίνει αυτή η οικονομική διακυβέρνηση. Τουλάχιστον, η Ελλάδα αν καεί, να καεί! για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη».
Τοις Νίκης ρήμασι…
«Τις πρώτες μέρες του μνημονίου έβγαινα πολύ πιο αισιόδοξος από ό,τι πραγματικά πίστευα μέσα μου. Δηλαδή έλεγα, θα τα καταφέρουμε, μην ανησυχείτε δεν είναι τίποτα, ενώ ξέραμε όλοι ότι ήταν η καταστροφή»!
Σ.Α Γεωργιάδης1
«Με δόξα, με τιμή και με καμάρι τα ψηφίζω» (σ.σ τα μνημόνια)!
Σ.Α Γεωργιάδης2 -ολίγων μηνών παρελθόντων του #1
«…και το λέω ρητά και κατηγορηματικά: Αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: 1.το ίδιο το πασόκ για να πέσει στα μαλακά και για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες τους που μας έφεραν στο μνημόνιο 2. τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα και όσο το πασόκ είναι στα πράγματα, ακόμη και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ή έτσι νομίζουν. 3. Όλες αυτές οι δυνάμεις, μέσα ή έξω απ’ την Ελλάδα, που θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη και μια κυβέρνηση ελεγχόμενη».
Α.Σαμαράς1 –βίντεο
«O λαός θα μάθει όλη την αλήθεια – Ότι έχω πει ισχύει».
Α.Σαμαράς2 –βίντεο
23.6.2011: «Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους!, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο το ακίνητο»
11.09.2011: i. «Καμμία νέα επιβάρυνση, αλλά χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό αποκατάστασης των μειωμένων αποδόσεων. Το μόνο μέτρο που έχει αυτά τα προσόντα, εκτός φοροεισπρακτικού μηχανισμού, είναι ένα ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ».
ii. «Το 2012 θα έχουμε βγει στο ξέφωτο των πρωτογενών πλεονασμάτων (…€3 δισ.)»
Ε.Βενιζέλος
Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε,
με τους ηλίθιους που κυβερνάμε
και με τον πόνο τους”
Β.Πολύδωρας

..
.

Πλευρά Β’

Τσίπρας Σεπ 2011:
«Εσχάτη προδοσία η εκποίηση του δημόσιου πλούτου»
Τσίπρας Ιουν 2013:
«Aφήστε τα ασημικά στην θέση τους»
Τσίπρας Ιουλ 2015:
«…σε σχέση με το ερώτημα Α, αυτό που ήλθε μετά το Δημοψήφισμα είναι παρόμοιο με αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Δηλαδή, ήλθε ένα σχέδιο με μέτρα κατά τι βελτιωμένα σε ορισμένα σημεία, σε κάποια πιο δύσκολα, όπως, για παράδειγμα, αυτό που μπήκε τελευταία στιγμή στο τραπέζι, όπως το Τ α μ ε ί ο για τα επόμενα 30; χρόνια, για την αποπληρωμή του χρέους.
Αλλά, σε πολλά άλλα σημεία, θέλω να πω ότι είναι βελτιωμένο, όπως το Ε Κ Α Σ, το οποίο ΔΕΝ καταργείται, διότι το πρόγραμμα Γιούνκερ μιλούσε για κατάργηση του ΕΚΑΣ…»
Ολάντ 2016:
«Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο*(…99Υ), που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με την στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε»
*(Πολυνομοσχέδιο Ιουν 2018 ⇒ pdf σελ.73 ⇒ ρήτρα 14 (εγγύηση και αποζημίωση) στον ESM, ίσαμε €25δισ. χρεολυσίων εν αδυναμία, από την  Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ⇒
π έ μ π τ ο  συμβαλλόμενο μέρος από 2018, πλέον των 4 αρχικώς συμβαλλομένων στην δανειακή σύμβαση του γ’ μνημονίου: esm, Eλλ. Δημοκρατία, ΤτΕ, ΤΧΣ).
Δημαράς Μαϊ 2016:
«Δεν είναι τιμητικό να παραδίδουμε την Δημόσια Περιουσία -άμεσα ή έμμεσα- στους ξένους δανειστές. Πού αλλού γίνεται αυτό;» Βλ. και εδώ (αλλά KAI εδώ -τσίπρας vs παπανδρέου ή τσίπρας vs …τσίπρας)
(Προπαραμονή Θεοφανείων 2018: Η Μπέτυ Μπαζιάνα στις δηλώσεις της, μεταξύ άλλων τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα».)
B -υστερόγραφο:
i.
«Εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα τη γραβάτα…»
‘Πατρόν’ γραβάτας ΠΡΙΝ την δωροθεσία Ζάεφ στον Τσίπρα ⇒ Πρέσπες 17 Ιουν 2018
1) «…παρουσιάζεται ως η σωτηρία, ως αυτό που θα ελαφρύνει τον πόνο του ελληνικού λαού.
Εμείς όμως ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως η  ε π ι μ ή κ υ ν σ η  δεν είναι τίποτα παραπάνω, από την δυνατότητα να μακρύνει λίγο περισσότερο το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να περάσει ως ελάφρυνση την επιμήκυνση και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, παίζει και πολύ επικίνδυνα παιχνίδια…» Tsipras 2012
2)  Ο πρόεδρος του κόμματος υποστηρίζει ότι προκειμένου να γίνει  β ι ώ σ ι μ ο  το χρέος χρειάζεται «κούρεμα» 40- 50%  «το οποίο θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος». Tsipras 2013
ii.
Χωρίς επιστροφή 500.000 Έλληνες μετανάστες»)
RECOMBINANT …ELLAS!  

..
.

Γ.

(βλ. και τον ‘ισλανδικό επίλογο’ ΕΔΩ)

«Είναι δικαίωμα των λαών να ξεφορτώνονται μια κυβέρνηση, που δεν λειτουργεί πλέον στ’ όνομά τους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι να έχουμε μία ομάδα ανθρώπων που θα δουλεύουν στο κοινοβούλιό μας στ’ όνομα του έθνους μας. Να δουλεύουν στ’ όνομα του λαού, για το λαό».
«Δεν πιστεύω σε τίποτα «αριστερό» ή «δεξιό», επειδή φαίνονται το ίδιο. Σπάνε τις υποσχέσεις τους, δίνουν υποσχέσεις, τους διαλέγεις και μετά δεν κάνουν τίποτα. Οπότε, δεν ενδιαφέρομαι για καμμία κυβέρνηση και καμμία τράπεζα. Απλά θέλω τη δύναμη στο λαό».
Δύο …Ισλανδοί Πολίτες
Iceland has differed from the rest of Europe and the US 
by allowing bankers to be prosecuted as criminals.
Iceland has found nine senior bankers guilty for crimes relating to the economic meltdown in 2008. The Supreme Court in Reykjavik returned guilty verdicts for all nine defendants in the Kaupthing Bank market manipulation case, one of the biggest cases of its kind in Iceland’s history. Kaupthing was a major international bank headquartered in Reykjavik. For years it perused overseas expansion plans, but collapsed in 2008 under huge debts. It was taken over by the government in 2008 and domestic operations were spun into a new bank, which now goes under the name Arion Banki. 7 Οκτ 2016

-.-

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.