RSS

Προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία;

06 Μαρ.
6 Μαρτίου 2014, 14:49

Εκτακτη σύσκεψη ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με θέμα την απόφαση του τοπικού κοινοβουλίου της Κριμαίας για απόσχιση από την Ουκρανία και προσάρτηση στην Ρωσική Ομοσπονδία, όπως δήλωσε ο προεδρικος εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στο Συμβούλιo Ασφαλείας συμμετέχουν ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Ανω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο, ο πρόεδρος της Δούμας (Κάτω Βουλή) Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της διοίκησης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβανόφ, ο επικεφαλής των κρατικών αρχών Ασφαλείας FSB Αλεξάντερ Μπορνίκοφ, ο γραμματέας του FSB  Νικολάι Πατρούσεφ, ο διευθυντής της  Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Μιχαήλ Φραντκόφ καθώς και το μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας Μπόρις Γκριζλόφ.

Διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα  το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας, στο οποίο κυριαρχούν οι ρωσόφωνοι, ψήφισε ομόφωνα την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Όπως γράφει το κείμενο της απόφασης, η Κριμαία αποφάσισε να αποσχιστεί  από την Ουκρανία και να εισέλθει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας είχε ζητήσει από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει τη διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου. Η λαϊκή ψήφος θα αφορά στην επικύρωση της ένωσης με τη Ρωσία ή την επαναφορά της συνταγματικής ρύθμισης του 1992, με το οποίο η Κριμαία  θα παραμείνει μια αυτόνομη δημοκρατία στο εσωτερικό της Ουκρανίας.    

Itar Tass
Στενά Kerch, είναι η περιοχή που θα κατασκευαστεί η γέφυρα μήκους 4.5 χλμ και θα συνδέει την Κριμαία με την Ρωσία, που τώρα χωρίζονται από μια στενή λωρίδα θάλασσας

 


Τελεσίγραφο χωρίς... αντίκρισμα στον Πούτιν
…σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, τα χρέη των ρωσικών επιχειρήσεων προς το εξωτερικό -κυρίως δηλαδή σε τράπεζες της Δύσης– ξεπερνούν τα 700 δισ. δολάρια. Ετσι, η θέση που διατύπωσε πρόσφατα ένα στέλεχος ενός από τα κόμματα που στηρίζουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Δούμα, είναι απολύτως εύλογη:
«Εάν παγώσουν τα περιουσιακά μας στοιχεία, τότε οι επιχειρήσεις μας ενδέχεται να σταματήσουν να αποπληρώνουν τα δάνειά τους προς το εξωτερικό»…H
Το «αθόρυβο» deal της Gazprom στην Γερμανία
Η Gazprom, κρατικός ενεργειακός όμιλος της Ρωσίας, ολοκληρώνει αυτή την περίοδο την συμφωνία ανταλλαγής με την BASF, τον μακροχρόνιο συνεργάτη της στην Γερμανία, βάση της οποίας θα αυξήσει το μερίδιό της στην Wingas, την γερμανική επιχείρηση αποθήκευσης και διανομής φυσικού αερίου, από το σχεδόν 50% στο 100%. Σε αντάλλαγμα η BASF αποκτά μερίδια σε κοιτάσματα φυσικού αερίου της Σιβηρίας. €2d

 


Αποσπάσματα από την ομιλία Πούτιν στo συμβούλιο Πολιτικής Ασφαλείας τον Φεβρουάριο του 2007 στο Μόναχο

πηγή εικόνας: Δ`~, «…Οι σημαντικές διαμάχες έχουν τις ρίζες τους σε υποβόσκουσες πραγματικότητες…» –2009, βλ. και «Δεν μας άκουσαν τότε. Τώρα θα ακούσετε»(πλέον ΜΗ διαθέσιμο βίντεο…, στιγμιότυπα εδώ \\ απαντάται και στο σημείωμα «Είμαστε όλοι Ουκρανοί;» –23.02.2022, όθεν:

Βλ. και cforum

Ο ΟΠΕΚ πέταξε το γάντι: «Δεν μας νοιάζει πόσο θα πέσει το πετρέλαιο»
23.12.2014 […] «Θέλουμε να πούμε στον κόσμο ότι οι χώρες με παραγωγή υψηλής αποδοτικότητας είναι αυτές που αξίζουν μερίδιο της αγοράς», πρόσθεσε ο κ. Naimi(υπουργός πετρελαίου Σ.Αραβίας). «Αν η τιμή πέφτει, πέφτει… Άλλοι θα ζημιωθούν πολύ πριν αισθανθούμε εμείς πρόβλημα».

 


Как давно я здесь не был − упаду на траву,
Гляну в ясное небо и пойму, что живу.
Небо в колокол грянет, и польёт проливной.
Я бегу в своё детство, летний дождик за мной…
Πόσο καιρό είμαι εδώ – θα πέσω στο γρασίδι, Θα κοιτάξω τον καθαρό ουρανό και θα καταλάβω ότι ζω. Ο ουρανός θα σκάσει σε καμπάνα, και ο χείμαρρος θα χυθεί. Τρέχω στα παιδικά μου χρόνια, η καλοκαιρινή βροχή με ακολουθεί…
Припев:
Мы живём на отцовской земле!
Внуки Сварога − славные дети!
И летит на крылатом коне
Русь в далёкие тысячелетья!
И летит на крылатом коне
Русь в далёкие тысячелетья!
Χορωδία: Ζούμε στη γη του πατέρα μας! Τα εγγόνια του Svarog είναι ένδοξα παιδιά! Και πετάει πάνω σε ένα φτερωτό άλογο Η Ρωσία σε μακρινές χιλιετίες! Και πετάει πάνω σε ένα φτερωτό άλογο Η Ρωσία σε μακρινές χιλιετίες!
Куплет:
Это поле пахали селянина сыны,
Землю с потом мешали от войны до войны.
Войн было не мало − выпадало сынам.
Землю кровью мешали, чтобы вольно жить нам!
Δίστιχο: Αυτό το χωράφι το όργωσαν οι γιοι του χωρικού, Η γη ταράχτηκε από τον ιδρώτα από πόλεμο σε πόλεμο. Έγιναν πολλοί πόλεμοι – έπεσε στους γιους. Παρενέβησαν στη γη με αίμα για να ζήσουμε ελεύθερα!
Припев:
Мы живём на отцовской земле.
Внуки Сварога − славные дети!
И летит на крылатом коне
Русь в далёкие тысячелетья!
И летит на крылатом коне
Русь в далёкие тысячелетья!
Χορωδία: Ζούμε στη γη του πατέρα μας. Τα εγγόνια του Svarog είναι ένδοξα παιδιά! Και πετάει πάνω σε ένα φτερωτό άλογο Η Ρωσία σε μακρινές χιλιετίες! Και πετάει πάνω σε ένα φτερωτό άλογο Η Ρωσία σε μακρινές χιλιετίες!
Куплет:
Как давно я здесь не был − упаду на траву,
Гляну в ясное небо и пойму, что живу!
Δίστιχο: Πόσο καιρό είμαι εδώ – θα πέσω στο γρασίδι, Θα κοιτάξω τον καθαρό ουρανό και θα καταλάβω ότι ζω!
Βλ. και Cforum 25.02.2022
-.-
 
3 Σχόλια

Posted by στο 6 Μαρτίου 2014 σε Έλλην Λόγος

 

3 responses to “Προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία;

  1. dimkoud

    21 Μαρτίου 2014 at 3:48 ΜΜ

    Εαρινή Ισημερία 2014

    Ενετικό δημοψήφισμα πραγματοποιείται από τοπικά κόμματα και ακτιβιστές που θέλουν η Βενετία να μετονομαστεί σε Δημοκρατία της Βενετίας. Οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν σε μία ερώτηση:
    «Θέλετε το Βένετο να γίνει μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ομοσπονδιακή δημοκρατία;».

    Η Ιταλία λαμβάνει περίπου 71 δισ. ευρώ κάθε χρόνους σε φόρους από τη Βενετία και δίνει πίσω περίπου 21 δισ. ευρώ σε επενδύσεις και υπηρεσίες – σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
    Η περιφέρεια Βένετο αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 9% του ιταλικού ΑΕΠ.

    Η ψηφοφορία διεξάγεται διαδικτυακά και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 21.3.2014.

    Οι πολίτες μετά την ψήφο τους, μπορούν να επιλέξουν αν θα απαντήσουν και στα επόμενα 3 υποερωτήματα:
    1) Πρέπει το Βένετο να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
    2) Πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ;
    3) Πρέπει να παραμείνουμε στο ΝΑΤΟ;
    Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα δύο τρίτα των πολιτών θέλουν την ανεξαρτητοποίηση της περιφέρειας Βένετο με πρωτεύουσα τη Βενετία.

    Ωστόσο, η ψηφοφορία και τα αποτελέσματά της δεν είναι δεσμευτικά και δεν αναγνωρίζονται από τη Ρώμη.

     
  2. dimkoud

    22 Δεκεμβρίου 2014 at 2:50 ΜΜ

    «…Οι σχέσεις λοιπόν των δύο ισχυρότερων κρατών της Ευρώπης(Γερμανίας-Ρωσίας), η σύγκρουση των οποίων στο παρελθόν έχει πυροδοτήσει δύο παγκοσμίους πολέμους, ενώ και οι δύο ηγέτες τους μιλούν τόσο ρωσικά, όσο και γερμανικά, επιδεινώνεται – ενισχυόμενη αρνητικά από τις Η.Π.Α. οι οποίες, κινδυνεύοντας από τα τεράστια δίδυμα ελλείμματα τους καθώς επίσης από μία εκτός ελέγχου δημόσια και ιδιωτική υπερχρέωση, προσπαθούν να επιλύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα στρατιωτικά…»
    Ρωσία, οικονομία – η οικονομική (αναπτυξιακή) ιστορική αναδρομή της χώρας.

     
  3. dimkoud

    19 Σεπτεμβρίου 2015 at 11:53 ΜΜ

    Έρευνα του Κιέβου κατά παντός υπευθύνου για «ιδιοποίηση» δημόσιων αγαθών

    Εισαγγελική έρευνα για το κρασί, ηλικίας 240 ετών, που δοκίμασαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ξεκίνησαν οι αρχές της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο Μπερλουσκόνι επισκέφθηκε την χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014. Κατά τη συνάντησή του με τον Πούτιν, επισκέφθηκαν παλαιές οιναποθήκες, στην περιοχή της Μασάντρα, η οποία προ του 2014, άνηκε στην ουκρανική επικράτεια, και γευτήκαν ένα κρασί, ηλικίας 240 ετών.

    Κατόπιν της δημοσίευσης της είδησης, οι αρχές της Ουκρανίας ξεκίνησαν έρευνα κατά παντός υπευθύνου για «ιδιοποίηση» δημόσιων αγαθών, με την αξία του συγκεκριμένου κρασιού να υπερβαίνει τα 100.000 δολάρια. «Αυτός ο οίνος αποτελεί μέρος της εθνικής κληρονομιάς, δεν ανήκει μονάχα στην Κριμαία ή στη Μασάντρα, αλλά σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας. Το κρασί επέζησε από δύο παγκόσμιους πολέμους και ακόμα και οι ναζί δεν το άνοιξαν» ανέφερε ο Νάζαρ Κολοντνίτσκι, Ουκρανός εισαγγελέας. Βάσει της ουκρανικής νομοθεσίας, η υπεύθυνη των οιναποθηκών αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 12 έτη. «Όταν η προσάρτηση τερματιστεί και εμείς επιστρέψουμε στην χερσόνησο, οι εγκληματίες θα τιμωρηθούν» διαβεβαίωσε ο Κολοντνίτσκι.

    Πηγή: ΑΜΠΕ
    http://www.naftemporiki.gr/story/1005172/oukrania-eisaggeliki-ereuna-gia-to-krasi-ilikias-240-eton-pou-dokimasan-poutin-mperlouskoni

     

Σχολιάστε