RSS

…ἐάν τις δημοκρατίαν καταλύῃ τὴν Ἀθήνησιν…

17 Νοέ.

ἐάν τις δημοκρατίαν καταλύῃ τὴν Ἀθήνησιν, ἢ ἀρχήν τινα ἄρχῃ καταλελυμένης τῆς δημοκρατίας,

– πολέμιος ἔστω Ἀθηναίων καὶ νηποινεὶ τεθνάτω,

– καὶ τὰ χρήματα αὐτοῦ δημόσια ἔστω, καὶ τῆς θεοῦ τὸ ἐπιδέκατον:

ὁ δὲ ἀποκτείνας τὸν ταῦτα ποιήσαντα καὶ ὁ συμβουλεύσας ὅσιος ἔστω καὶ εὐαγής.

ὀμόσαι δ’ Ἀθηναίους ἅπαντας καθ’ ἱερῶν τελείων, κατὰ φυλὰς καὶ κατὰ δήμους,

ἀποκτενεῖν τὸν ταῦτα ποιήσαντα.

“Όποιος καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα στην Αθήνα ή ασκήσει οποιαδήποτε αρχή μετά την κατάλυση της δημοκρατίας, να θεωρηθεί εχθρός των Αθηναίων και να φονευθεί ατιμωρητί, η δε περιουσία του να δημευθεί και το ένα δέκατο να περιέλθει στην θεά (Αθηνά).

Αυτός που θα φονεύσει τον τύραννο ή τον συνεργό, καθώς και ο ηθικός αυτουργός, να είναι απαλλαγμένοι από το μίασμα (που επιφέρει η ανθρωποκτονία). Να ορκισθούν όλοι οι Αθηναίοι, κατά φυλές και κατά δήμους, επάνω από ακέραια θυσιάσματα, ότι θα φονεύσουν τον τύραννο ή τον συνεργό” 

Ψήφισμα του Δημοφάντους κατά των τυράννων,410/409 πΧ., Ανδοκίδης, Περί Μυστηρίων (Ι), 96-98.

 

Ζηλεύγω του σταυραετού
απού πετά στα νέφη
και παίζει με τσι αστραπές
και με τα αστροπελέκια
στο βράχο χτίζει τη φωλιά
στο χιόνι ζευγαρώνει …

   17 Νοεμβρίου 2011

Εδώ Πολυτεχνείο»)

 38 χρόνια από
την απόπειρα αποκατάστασης
(ή…γνωριμίας, ενδεχομένως)
      της Δημοκρατίας…

 Αφάντου … Δημοφάντους.

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟ

H γαλλική Monde βάζει στο μικροσκόπιο με δύο Ιταλούς και έναν Έλληνα. Ο λόγος για τον Μάριο Ντράγκι, τον Μάριο Μόντι και τον -δικό μας- Λουκά Παπαδήμο και αναφέρεται κοινό τους σημείο: Τo πέρασμά τους από την Goldman Sachs.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα: Ήρθαν και οι τρεις στο πολιτικό προσκήνιο πολύ πρόσφατα. Πρώτος, ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μετά, ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός και σχεδόν ταυτόχρονα την ίδια… τύχη είχε και ο Μάριο Μόντι.
Οι τρεις τους συνδέονται με γνωριμία χρόνων. Ανήκαν στο «διευθυντήριο» της Goldman Sachs στην Ευρώπη ή αλλιώς στην «κυβέρνηση Sachs», καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε φτιάξει ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής στη «Γηραιά Ήπειρο»,  αναφέρει δημοσίευμα  της εφημερίδας Monde.

(*) Goldman Sachs, le trait d’union entre Mario Draghi, Mario Monti et Lucas Papadémos  – (Βλέπε και Independent)

…A tout concours, il faut une hiérarchie. Le premier prix revient bien sûr à Mario Draghi, vice-président de Goldman Sachs pour l’Europe entre 2002 et 2005. Nommé associé, il est chargé des «entreprises et pays souverains». A ce titre, l’une des missions est de vendre le produit financier «swap» permettant de dissimuler une partie de la dette souveraine, qui a permis de maquiller les comptes grecs. Vient ensuite Mario Monti, conseiller international depuis 2005.
Arrive en troisième position Lucas Papadémos, qui vient d’être nommé premier ministre de la Grèce, qui fut gouverneur de la Banque centrale hellénique entre 1994 et 2002, qui a participé à ce titre à l’opération de trucage des comptes perpétré par GS. Le gestionnaire de la dette grecque est d’ailleurs un certain Petros Christodoulos, un ex-trader de la firme…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και σε αυτό το διευθυντήριο υπήρχε ιεραρχία.

Πρώτος, ο Μάριο Ντράγκι, αντιπρόεδρος της εταιρίας από το 2002 ως το 2005 και το όνομά του ενεπλάκη στο «μαγείρεμα» του ελληνικού χρέους.

Δεύτερος, ο Μάριο Μόντι, διεθνής σύμβουλος από το 2005 και τρίτος ο Λουκάς Παπαδήμος, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002.Σύμφωνα με την εφημερίδα, «συμμετείχε στην  επιχείρηση των ψεύτικων λογαριασμών που έφτιαξε η Goldman Sachs». 

«Διαχειριστής του ελληνικού χρέους ήταν επίσης ο Πέτρος Χριστοδούλου, ένας πρώην trader της εταιρίας», καταλήγει το δημοσίευμα.

 


 

Βλ. και→εδώ :

Σχόλιο 1. Τι ακριβώς συνέβη το έτος 2000, εν όψει της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ και το περίφημο swap «Σημίτη»;  Σχόλιο 2. Υπόθεση Hellenic Swap: «Wall St. Helped to Mask Debt Fueling Europe’s Crisis» «London firm was created to route cash»

 

Βλ. και→εδώ :

«Masters of the eurozone»

 

«Ατάκτως»… βλέπε και ΑΑΔΕ.

 

-.-

 
5 Σχόλια

Posted by στο 17 Νοεμβρίου 2011 σε Έλλην Λόγος

 

5 responses to “…ἐάν τις δημοκρατίαν καταλύῃ τὴν Ἀθήνησιν…

  1. dimkoud

    16 Δεκεμβρίου 2022 at 2:00 ΠΜ

    .
    .
    «Είμαστε όλοι καραγκιόζηδες, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι,
    χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου…
    Εγκλωβισμένοι στο σύστημα της διαπλοκής, δεν συγκρουόμαστε μαζί της
    ».
    .
    «Αριβίστικη τσογλαναρία συγκροτεί το στελεχικό δυναμικό των κομμάτων…
    Οι ηγετικές φιλοδοξίες των κομματικών στελεχών
    κινούνται ορισμένες φορές στα όρια του εξαγριωμένου ψώνιου
    ».
    .
    Δύο ξαφνικές εκρήξεις ειλικρίνειας προβεβλημένων πολιτικών…
    .
    Κυριολεκτεί δραματικά η ανεξέλεγκτη έκρηξη: η πολιτική σήμερα είναι θέατρο σκιών, εξευτελιστικό «καραγκιοζιλίκι». Και το στελεχικό δυναμικό του εξευτελισμού, αναπόφευκτα «αριβίστικη τσογλαναρία».

    14.05.2006

    .

     

Σχολιάστε